Gość: agata IP: 78.8.140.* 02.08.09, 20:58 Czy ktoś z Was miał usuwane żylaki kończyn dolnych?Gdzie to można zrobić,kogo polecacie,ile kosztuje?Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agata1 Re: żylaki IP: *.15-78-194.adsl-static.isp.belgacom.be 04.08.09, 15:51 Podbijam, też szukam kliniki - najchętniej w Warszawie lub okolicach. Zraziłam się do jednej polecanej (Piaseczno).Czy wystarczy jak pójdę na konsultację do chirurga naczyniowego (myślałam o wizycie w medicover) i dalej już zostanę pokierowana? Czy zabieg wymaga pozostania na zwolnieniu lekarskim? Jakie badania należy wykonać przed usuwaniem żylaków? Odpowiedz Link Zgłoś
marrria Re: żylaki 05.09.09, 02:21 Tylko Centrum Flebologii na Gocławiu! Polecam - kilka lat leczy się tam cała nasza rodzina, bo to niestety przypadłośc rodzinna. Robią tam wszytsko od Dopplera po opercaje i laser i mają wyorby uciskowe w stałej dostawie. Pełna obsługa i bardzo miła, a przede wszytstkim bardzo obszernie informująca. Odpowiedz Link Zgłoś
agathena Re: żylaki 05.09.09, 16:35 a dlaczego zniechęciłaś się do kliniki w Piasecznie? Pewnie 'Kriomed', tak? Ja właśni etam znalazłam info o kriostrippingu, który chyba jest nowoczesną metodą usuwania żylaków. na Gocławiu w Centrum Flebologii tego nie robią niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah Re: żylaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.09, 17:45 krichirurgia - popatrz na strony światowe, wszędzie tego zaniechano. Kiedyś robiono tym też na szaserów i tez tam zaniechano. O czymś to mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kelly Re: żylaki IP: *.chello.pl 06.09.09, 23:45 w kwestii zylakow polecam portal Tekst linka.tam znajdziesz przydatne informacje i zapytasz ekspertow pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OJ Re: żylaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.09, 08:51 Jak zawsze warto krytycznie podchodzic do informacji. Wszedłem na polecaną stronę i po krókim przegladzie znalazłam b.poważny błąd. Nie można nosić wyrobó uciskowych pończoszniczych nocą. A tam takie zalecenia. Niektóre bandaże tylko dopuszcza się do nakładanai nocą. Oj Pan doktor niedouczony. Kompresjoterapia w aspekcie praktycznym, to wbrew powszechnemu odczuciu, dość trudna dziedzina i wymagajaca b.precyzyjnej wiedzy, wręcz aptekarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś