kajluna84
17.04.12, 06:42
Prośba o pomoc dla Dawidka.
Jestem mamą 7 letniego Dawidka razem z Fundacją Dzieciom „ Zdążyć z Pomocą ” zwracamy się z prośbą o pomoc w zgromadzeniu funduszy na niezbędną rehabilitacje i leczenie mojego syna.
Dawid od samego początku miał problemy ze zdrowiem. Już jako miesięczny niemowlak trafił do szpitala z zapaleniem płuc. Po pewnym czasie okazało się że jest dzieckiem astmatycznym i alergicznym, ma problemy ze słuchem jak i mową. Od czwartego roku życia Dawid zaczął być rehabilitowany. Przeszedł zabieg wycięcia migdałków który sprawił że jego słuch się polepszył ( nie zalegał już płyn w uszach). Niestety mowa była wyraźnie opóźniona przez co do tej pory odbija się to na nauce w szkole i kontaktach z rówieśnikami. Jest pod opieką logopedy, alergologa, laryngologa, psychologa. Uczęszcza na zajęcia z psychomotoryki, terapii sensorycznej i z reedukacji gdyż również z tym ma problemy. Jest w pierwszej klasie szkoły podstawowej. Przez wszystkie swoje zaburzenia i liczne choroby wyraźnie odstaje na tle swojej klasy.
Dziecko nadal potrzebuje wieloprofilowej rehabilitacji, leczenia u specjalistów i dalszej diagnostyki. Wszystkie te dojazdy, wizyty prywatne u lekarzy jak i liczne leki które Dawid przyjmuję znacznie przerastają moje możliwości finansowe. Jestem samotnie wychowującą mamą dwoch synów. Mlodszy również ma stwierdzoną astmę oskrzelową lecz z nim nie mam aż tak dużych problemów. Ze względu iż jestem na świadczeniu pielęgnacyjnym ( w wysokości 520 zł) nie mam możliwości podjęcia pracy zarobkowej.
Dlatego proszę Państwa o pomoc w rehabilitacji Dawida. Koszt jednej godziny zajęć to 35 zł a potrzebujemy w tygodniu 4-5 godzin. Do tego dochodzą koszty leków które przyjmuje na stałe około 200 zł miesięcznie. Dla niektórych są to małe kwoty lecz dla nas nieosiągalne a tak bardzo pomogły by nam w całym procesie leczenia.
Mimo tych wszystkich dolegliwości Dawid jest bardzo żywym i wesołym chłopcem. Jego pasją jest piłka nożna. Uczęszcza na prywatne treningi, wyjeżdża na wyjazdy które są tak gorąco polecane przez jego lekarzy, lecz niestety są to wysokie kwoty i bez Państwa pomocy nie będę mogła pomóc mojemu synowi by mógł spełniać marzenia przy okazji rehabilitując się.
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku:
Fundacja Dzieciom „ Zdążyć z Pomocą”
KRS: 0000037904
podopieczny: Nr 16228, Dawid Rec
Wpłaty darowizn prosimy kierować na konto:
Fundacja Dzieciom „ Zdążyć z Pomocą”
ul. Łomiańska 5 01-685 Warszawa
15 1060 0076 0000 3310 0018 2615
Dawid Rec nr 16228 – darowizna na pomoc i ochronę zdrowia
Dziękuję z całego serca za okazaną nam pomoc Mama Dawidka: Wanda Rec