Dodaj do ulubionych

mam duszności

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.02.04, 08:52
Od dwóch dni czuję dusznosci, mimo ze staram się głeboko oddychac czuję że
powietrze dochodzi mi do połowy płuc. Mam wrażenie jakbym cały czas była
na 'wydechu' Latem miałam przez kilka dni to samo, zrobiłam sobie echo
serca, wszystko ok. Moja mam która ma astmę na tle alergicznym miewa równiez
dusznosci, pomaga jej na to eufilina. Wczoraj wieczorem połknęłam eufilinę,
nie pomogło. Czy to moze byc astma? nie mam alergii, nie kaszlę...
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawa Re: mam duszności IP: *.bj.uj.edu.pl 03.02.04, 12:45
      i do góry, może ktoś coś wie na ten temat ?
      • angieblue26 Re: mam duszności 03.02.04, 12:46
        To moze byc stres.
        • Gość: ago Re: mam duszności IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.02.04, 13:16
          Wczoraj byłam u lekarza i pani doktor po wywiadzie stwierdziła początek astmy,
          przepisała całe mnóstwo leków. Nie jestem przekonana, u mojej mamy astma
          zaczęła sie od przewlekłej alergii wziewnej, ostrego kaszlu, kataru itp. Ja
          nie mam takich objawów.
          Jesli chodzi o reakcję na stres, to raczej nie ma powodów.
          • Gość: Ewa Re: mam duszności IP: 195.116.22.* 03.02.04, 15:05
            Ago, mam podobne problemy. Od jakiegos czasu mam dusznosci, powietrze jakby nie
            dochodzilo do konca... meczy mnie to strasznie. MNie tez powiedziano, ze to
            moze byc na tle nerwowym, ale nie wiem... Serce ok, pluca tez.
            Powiedz, na jakiej podstawie lekarz stwierdzil, ze to astma lub nie? Czy
            pomaga Ci inhalator? Bo mnie zupelnie nie...
            Czy robilas spirometrie? Bo mnie wyszla calkiem dobra. Przy okazji mam pyt do
            rozmowcow: czy przez spirometrie mozna sie czyms zarazic? Wciaga sie do pluc
            powietrze, ktore ktos wydychal przede mna w ten aparat...Cos sie zle czuje od
            czasu tej spirometrii, kaszle i w ogole. Ale moze to niezalezna sprawa , sama
            nie wiem...
            • Gość: ago Re: mam duszności IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.04, 15:47
              U mnie stwierdził na podstawie wywiadu ogólnego, sama nieopatrznie napomniałam
              ze mama ma astmę, a więc może to ma związek, lekarka podchwyciła temat bo
              astma często jest dziedziczna. Na razie nie robiłam żadnych innych badań,
              natomiast duszności mam identyczne jak moja mama, która z tego powodu i
              niedotlenienia serca wylądowała kiedys w szpitalu.
              Nie wiem czy pomaga mi inhalator, bo użyłam go tylko raz, wczoraj przed snem,
              miałam wrażenie ze odrobinę pomógł, ale może to tylko sugestia, a może kwestia
              czasu, bo powinnam go stosować przez dziesięc dni na zmianę z innym. Na razie
              jednak nie stosuję bo jakos nie do końca wierzę że to astma i nie chcę się
              truć niepotrzebnie. Liczę że samo mi przejdzie tak jak kiedyś. Z pewnością
              jednak wykonam testy na alergię.
              • Gość: Ewa Re: mam duszności IP: 195.116.22.* 03.02.04, 16:31
                ale podobno przy astmie jest jeszcze kaszel i jakis swiszczacy oddech? Tak mi
                powiedziala lekarka i stwierdzila, ze u mnie to raczej nie astma. Czy jest
                jakies badanie, ktore moze potwierdzic badz wykluczyc astme? Pozdrawiam.
                Ewa
                Ago, jesli masz ochote to podaj mi adres mailowy, napisze.
                • aire1 Re: mam duszności 04.02.04, 00:00
                  Niby jest,ale moja lekarka stwierdziła że pacjenci często nie wiedzą że mają
                  astmę dopóki nie zaczna się nagle dusić na ulicy. Na wszelki wypadek kazała
                  zawsze nosić przy sobie inhalator. Jednym słowem trochę mnie próbowała
                  nastraszyć, ale na razie niezbyt się przejęłam. Co do szczegółów, badan itp to
                  niezbyt się orientuję, lepiej wie moja mama, niestety. Podaję maila :
                  aire1@gazeta.pl
                  • aire1 Re: mam duszności 04.02.04, 00:01
                    To byłam ja, czyli ago, oczywiscie
    • teferi Re: mam duszności 03.02.04, 20:40
      A czy nie masz anemii? Ja mialam dusznosci z powodu silnej anemii.Anka
      • aire1 Re: mam duszności 04.02.04, 00:03
        Raczej nie, jakieś trzy miesiące temu robiłam badania krwi i wszystko było w
        normie
        • uve Re: mam duszności 04.02.04, 02:00
          Piszesz ze lekarz przypisal Ci duzo tabletek. Moja rada jest taka, lecz sie
          naturalnie, znam sporo ludzi chorych na astme,te tabletki rozwalily im zdrowie
          calkiem, przedewszystkim serce i watrobe.
          Jest mozliwosc naturalnego leczenia astmy, wyniki wrecz rewlacyjne, szczegolnie
          jezeli problem jest w stadium poczatkowym.

www.ajherbs.com/Pages/Testimonials.htm
          Tu Janina miala astme "straszna" ale po naturalnej kuracji, czuje sie super.
          Oczywiscie to trwa dosc dlugo.
          • Gość: ciekawa Re: mam duszności IP: *.bj.uj.edu.pl 04.02.04, 08:44
            spróbuj biorezonansu, w moim przypadku okazał się dość skuteczny ( 10
            aplikacji), chociaż wydawało mi sięże już dłużej tego nie wytrzymam, od roku
            mam duszności, wystąpiły przy infekcji (wirusowej?) i ustępują bardzo, bardzo
            powoli.Badania : tarczyca, spirometria, echo serca, laryngolog, wszystko w
            normie. Dwóch lekarzy przebąkiwało coś o nerwicy układu odechowego, reszta
            miała to w d... Trzeba dużo cierpliwości, będzie dobrze
    • Gość: ago Re: mam duszności IP: *.acn.waw.pl 13.02.04, 13:55
      Jeszcze raz ja, dla wiedzy ciekawych: To jednak nie astma, byłam u specjalisty,
      to nerwica i hiperwentylacja. A mnie zawsze się wydawało że prowadzę mało
      stresujący tryb zycia !
      Nie dopytałam jednak lekarza czy w związku z tym naprawdę mam duszności, czy
      tylko tak mi się wydaje? Świadomie oddycham głęboko, kiedy mam wrażenie że
      jestem przyduszona, to fakt. Ale nie ziewam przecież specjalnie, a ziewam
      często.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka