IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 09:53
CZy ktos z was zna ten lek ?? czy warto sie za niego brac ??Macie jakies
doswiadczenia ( tak pozytwne jak i negatywne) odnoszace sie do jego
stosowania!
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Meridia IP: *.plusgsm.pl 11.02.04, 13:07
      Straszne robi spustoszenie w organizmie kobiety (nadprogamowa miesiaczka np)
      ale skuteczny. 5 kg w miesiac i nie ma efektu jojo. nie probowalam na dluzsza
      mete. Ale trzeba trzymac diete, duzo pic, bo inczej dostaniesz rozwolnienia. aga
      • Gość: Miki Re: Meridia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.04, 08:46
        Dzieki za rade! chyba jeszcez sie zastaniwe nad braniem tego leku!
      • Gość: dradam Re: Meridia IP: *.direcpc.com 15.02.04, 21:13
        Meridia raczej powoduje zaparcia.

Moj kontakt z Meridia zaczal sie chyba z 5 lat temu, kiedy firma prowadzila w
        Kanadzie badania potrzebne o uzyskania licencji. Mialem wtedy z 10 pacjentow
        badanych na tym leku ( badanie bylo open label) . Jest to slaby antydepresant.

Nie wyszlo z licencja pare lat temu , bo okazalo sie, iz lek nie jest dla
        wszystkich ( powoduje podniesienie cisnienia krwi, a co za tym idzie wieksze
        obciazenie serca). Potrzebne byly dalsze badania kliniczne.

W koncu ustalono wskazania i jakos Meridia uzyskala licencje.

Lek jest dobry. Faktycznie nie ma "szybkiego jojo". Musi byc stosowany
        starannie, przez lekarza majacego doswiadczenie z leczeniem otylosci i
        doswiadczenie z uzyciem leku. Wtedy jest pewny i bezpieczny.

Jezeli pacjent jest zdyscyplinowany ( dieta, exercise) to niektorzy pacjenci
        potrafia stracic do 5-8 kg miesiecznie.

Niestety zaprzestanie przyjmowania (nawet tego przedluzonego, mam obserwacje
        siegajace do dwoch lat) to nadwaga wraca.

Nie spotkalem sie z nadprogramowymi miesiaczkami.

Pozdrawiam
        • Gość: lila Re: Meridia IP: *.freebsd.lublin.pl / *.freebsd.lublin.pl 16.02.04, 19:14
          stosowałam meridie przez 6 mcy czułam sie świetnie i właściwie oprócz pustki w
          kieszeni nie zauważyłam zadnych innych nieporządanych skutków. W tym czasie
          schudłam 20 kg , trzymanie diety przychodziło łatwo . nie zauważyłam efektu jo
          jo warto było. pozdrawiam lila
          • Gość: dradam Re: Meridia IP: *.direcpc.com 16.02.04, 21:23
            a co sie stalo, jak zaprzestalas przyjmowania tego leku ?

Wszyscy moi pacjenci, w momencie zaprzestania przyjmowania leku (niektorzy
            biora po dwa lata) przybieraja na wadze. I do tego nawiazuje mowiac o
            efekcie "jo-jo".

Pozdrowka

dradam
            • Gość: Miki Re: Meridia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 08:41
              Dradam! Czyli odradzal bys stosowanie tego leku? Nie jestem pewna czy korzysci
              plynace ( z raczej krotkotrwalek) utraty wagi sa wieksze od skutkow ubocznych i
              efektu jojo! Chce przyjmowac ten lek by stracic na wadze a przy okazji zmienic
              swoe przyzwyczajenia zywnieniowe! Czy w takim przypadku to ma sens?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka