Gość: Miki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 09:53 CZy ktos z was zna ten lek ?? czy warto sie za niego brac ??Macie jakies doswiadczenia ( tak pozytwne jak i negatywne) odnoszace sie do jego stosowania! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: Meridia IP: *.plusgsm.pl 11.02.04, 13:07 Straszne robi spustoszenie w organizmie kobiety (nadprogamowa miesiaczka np) ale skuteczny. 5 kg w miesiac i nie ma efektu jojo. nie probowalam na dluzsza mete. Ale trzeba trzymac diete, duzo pic, bo inczej dostaniesz rozwolnienia. aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Meridia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.04, 08:46 Dzieki za rade! chyba jeszcez sie zastaniwe nad braniem tego leku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dradam Re: Meridia IP: *.direcpc.com 15.02.04, 21:13 Meridia raczej powoduje zaparcia. Moj kontakt z Meridia zaczal sie chyba z 5 lat temu, kiedy firma prowadzila w Kanadzie badania potrzebne o uzyskania licencji. Mialem wtedy z 10 pacjentow badanych na tym leku ( badanie bylo open label) . Jest to slaby antydepresant. Nie wyszlo z licencja pare lat temu , bo okazalo sie, iz lek nie jest dla wszystkich ( powoduje podniesienie cisnienia krwi, a co za tym idzie wieksze obciazenie serca). Potrzebne byly dalsze badania kliniczne. W koncu ustalono wskazania i jakos Meridia uzyskala licencje. Lek jest dobry. Faktycznie nie ma "szybkiego jojo". Musi byc stosowany starannie, przez lekarza majacego doswiadczenie z leczeniem otylosci i doswiadczenie z uzyciem leku. Wtedy jest pewny i bezpieczny. Jezeli pacjent jest zdyscyplinowany ( dieta, exercise) to niektorzy pacjenci potrafia stracic do 5-8 kg miesiecznie. Niestety zaprzestanie przyjmowania (nawet tego przedluzonego, mam obserwacje siegajace do dwoch lat) to nadwaga wraca. Nie spotkalem sie z nadprogramowymi miesiaczkami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Meridia IP: *.freebsd.lublin.pl / *.freebsd.lublin.pl 16.02.04, 19:14 stosowałam meridie przez 6 mcy czułam sie świetnie i właściwie oprócz pustki w kieszeni nie zauważyłam zadnych innych nieporządanych skutków. W tym czasie schudłam 20 kg , trzymanie diety przychodziło łatwo . nie zauważyłam efektu jo jo warto było. pozdrawiam lila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dradam Re: Meridia IP: *.direcpc.com 16.02.04, 21:23 a co sie stalo, jak zaprzestalas przyjmowania tego leku ? Wszyscy moi pacjenci, w momencie zaprzestania przyjmowania leku (niektorzy biora po dwa lata) przybieraja na wadze. I do tego nawiazuje mowiac o efekcie "jo-jo". Pozdrowka dradam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Meridia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 08:41 Dradam! Czyli odradzal bys stosowanie tego leku? Nie jestem pewna czy korzysci plynace ( z raczej krotkotrwalek) utraty wagi sa wieksze od skutkow ubocznych i efektu jojo! Chce przyjmowac ten lek by stracic na wadze a przy okazji zmienic swoe przyzwyczajenia zywnieniowe! Czy w takim przypadku to ma sens? Odpowiedz Link Zgłoś