Dodaj do ulubionych

Przeszczep przytarczyc

13.02.04, 09:57
Czy w Polsce lub na świecie wykonuje się przeszcep przytarczyc. Jeżeli tak,
to gdzie wszczepiane są te nowe przytarczyce,czy w mięśnie
przedramienia,brzucha itp.?
Na ile czasu mniej więcej wystarcza taki przeszczep?
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: Przeszczep przytarczyc IP: *.107-201-80.adsl.skynet.be 13.02.04, 10:00
      Zwykle probuje sie pozostawic przytarczyce na miejscu, jesli usuwa sie tarczyce.
      To sprawa techniki chirurgicznej. Tam, gdzie nie ma innego wyjscia i trzeba
      usunac cala tarczyce razem z przytarczycami, mozliwe jest ich usuniecie i
      wszczepienie w przedramie. To naprawde nic wielkiego, przytarczyce to grudki
      komorek, wielkosci kilku lebkow od zapalki.
      • Gość: sierocinskaroka2wp Re: Przeszczep przytarczyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 17:46
        jak ma się ta technika chirurgiczna do mojej osoby.Jestem ofiarą chirurga
        usunięto mi wszystkie przytarczyce i od 10 lat nie mogę normalnie żyć,
        nastąpiło szereg powikłań- tężyczka,suche oko,wapnica nerek,czy mam jeszcze
        wymieniać! To naprawdę nic wielkiego biorąc pod uwagę fakt że po opoeracji
        tarczycy ląduję z objawami tężyczki 2-3 razy w tygodniu na kropolówce w
        szpitalu.Nic wielkiego w wieku 30 lat zostać inwalidą i przyjmować dożylnie
        wapń.Chirurdzy odebrali mi cała chęć do zycia. Mogli już mnie uśpić przy
        operacji ,po co ja siętak męczę byłam zdrowym człowiekiem.
        • ewa_stg Re: Przeszczep przytarczyc 20.10.16, 15:42
          Witam chciałam zapytać jak.sie Pani.teraz czuje ja.jestem w tej samej sytuacji po operacji czuje się jak wrak tych.bolow mięśni nie życzę najgorszym wrogom czy kiedyś będzie lepiej. mam dosłownie te same powikłania co Pani zrobili mi tysiące badań od pasożytów borelioza i wszystkich konfekcja z nią związanych po tocznia sm i rezonans całego ciała i nic. Dopiero lekarz w Niemczech mi powiedział że to przez usunięte przytarczyce takie problemy i że porostu zrobili mnie kaleką. Jak Pani teraz Żyje? mój email toshiba813@wp.pl
        • palka76 Re: Przeszczep przytarczyc 03.05.21, 08:26
          Dzień dobry! Jak się Pani czuje? Czy znalazło się jakieś rozwiązanie? Mam podobny problem po usunięciu tarczycy i uszkodzeniu przytarczyc.
        • palka76 Re: Przeszczep przytarczyc 05.05.21, 00:26
          Jak Pani żyje teraz? Czy tężyczka pojawia się ciągle? Czy się uspokoiło? Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam, Paulina.
    • Gość: sierocinskaroka@wp Re: Przeszczep przytarczyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 17:38
      przeszczep przytarczyc to jedna wielka bzdura nikt w Polsce tego nie robi.Żyję
      od 10 lat bez przytarczyc ,przeżywam gehennę mam problemy z normalnym
      funkcjonowaniem w życiu.Brak przytarczyc to ciągłe i nieustanne drętwienia
      mięsni ,ból i szereg innych powikłań. Jestem ofiarą nieudolności
      chirurga,miałam prosty zabieg chirurgiczny jak mi mówiono przed operacją -
      usuną mi wole tarczycy - najwyżej nie będzie pani mówić, nikt nigdy mi nie
      powiedział że po opoeracji tarczycy zostanę inwalidą do końca życia. Mam wielki
      żal do lekarzy którzy mnie operowali że nie mieli odwagi się przyznać.NIE MA I
      NA RAZIE NIC NIE WSKAZUJE NATO BY GDZIEKOLWIEK ROBIONO PRZESZCZEPY PRZYTARCZYC-
      NAPEWNO BYM BYŁA JAKO JEDNA Z PIERWSZYCH KTÓRA SIĘ TEMU PODDA.Może ktoś
      dysponuje wiedzą na tyle iż wie gdzie na świecie robią takie
      przeszczepy ,proszęo wiadomość.
      • Gość: Jola Re: Przeszczep przytarczyc IP: *.abhsia.telus.net 28.02.04, 18:19
        Moja tarczyca jest powiekszona juz od roku,
        bola mnie stawy i miesnie- moje ogolne samopoczucie
        to karuzela,raz czuje sie lepiej raz gorzej.Po dokladnych
        badaniach wykryto u mnie guz, ktory usunieto razem z
        calym lewym platem tarczycy i dwiema przytarczycami.Niesty
        zabieg ten nie poprawil mojego samopoczucia.Prawy plat jest
        nadal powiekszony, bole miesni i stawow nadal sa dosc intensywne.
        Ostatnio uslyszalam diagnoze - zapalenie stawu tarczowego.Czy moge
        uzyskac troche wiecej wiadomosci na ten temat?Lekarze wysylaja mnie na szereg
        dalszych badan, ale jak do tej pory zbyt wiele na temat tej choroby mi nie
        powiedziano.Prosze o informacje.
    • jadwiga_r Re: Przeszczep przytarczyc 29.02.04, 12:05
      Ja przyjmuję Węglan Wapnia + Magnez i Alfadiol i nie mam problemu z tężyczką.
      Oczywiście przytrafiła mi się dwukrotnie tężyczka,ale dlatego,że jednocześnie
      samowolnie przyjęłam z wapniem preparat cynku.Te dwa pierwiastki wchodzą ze
      sobą w interakcję. Wapń przyjmuję już 9 rok i mam wykonywane na receptę w
      opłatku te proszki wapniowo-magnezowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka