Dodaj do ulubionych

Teorie spiskowe # 1

09.05.24, 23:48
Jest ich mnóstwo, ogólnie znanych, albo i nie.

Ale kilka przyszo mi do głowy, sam wymyśliłem (choć pewnie byli inni przede mną, nie wiem)

napiszcie, co myślicie:

Teoria #1

W filmie " The meaning of life" Monty Pythona jest scena, kiedy pobieracze wątroby przychodzą do żyjącego dawcy, króry wprawdzie podpisał kartę dawcy... ale kogo to obchodzi?

Z drugiej strony, kilka miesięcy temu byliśmy w żałobie po jednym z najbogatszych ludzi świata, który zmarł, ale poprzednio mai kilka, jak nie kilkanaście przeszczepów.

I teraz dochodzimy do meritum:

Pomińcie Monty Pythona,

ale czy wierzycie, że po świecie chodzą sobie niczego nieświadomi ludzie, sprawdzeni genetycznie na podstawie jakichkolwiek pierdołowatych badań, będący magazynami częsci zamiennych dla WYBRANYCH?

Powiecie coś?

Obserwuj wątek
    • jan_stereo Re: Teorie spiskowe # 1 10.05.24, 14:30
      A to malo skradziono ludziom organow, czy to spiacym pod mostem czy innym w trudnych okolicznosciach, za kase wszystko sie kupi i ludzie wszystko sprzedadza, nawet wlasna nerke. Zatem to nie jest jakies odkrycie, tylko prawa rynku.
    • elissa2 Re: Teorie spiskowe # 1 10.05.24, 14:36
      Kilka lat temu było głośno o albańskiej "mafii" w Albanii, która ograbiała Serbów z organów do przeszczepu. W Indiach, Pakistanie, w Chinach i wielu innych biednych krajach funkcjonuje rynek organów. Chiny, Korea Płn i inne tego typu kraje pobierają narządy od więźniów a już na 100% od skazanych na śmierć. Karę śmierci wykonują na doszczętnie ograbionych.
    • rzeka.suf Re: Teorie spiskowe # 1 10.05.24, 15:15
      w iranie handel narzadami jest legalny, podobno, zaznaczam podobno.

ja mam deal ze znajomym, od lat prowadzimy rozmowy dotyczace szczegolow. kolega lubi jezdzic motorem i tak raz na rok zdarza mu sie jakis wypadek. chce nerki, watrobe i oczy. i zeby dbal o siebie w miedzyczasie. on z kolei chce moje mieszkanie z widokiem na grzyb atomowy, za 15k, troche malo.
    • limetart Re: Teorie spiskowe # 1 10.05.24, 17:18
      Koncepcja jest pociagajaca, zwlaszcza, ze to tak dotad dzialalo, ze popyt tworzyl podaz. Jak byla potrzebna nerka, to sie dopiero szukalo best match w Meksyku na cito. Wiec wydaje sie, ze katolog gotowcow ma wiekszy sens. Ja bym tak zrobila, gdybym byla zlym czlowiekiem.

Rzeko, mam zle wiesci. Ponoc motocyklisci sa malo przydatni, bo nierzadko miazga w srodku po wypadku.
    • dodupiec100 Re: Teorie spiskowe # 1 10.05.24, 18:05
      Chodziło mi o trochę inną rzecz, niż napisaliscie w większości.

Pytałem, czy dopuszczacie taką możliwość, że gdzieś tam w świecie, żyją sobie normalnie, lepiej czy gorzej, ludzie, którzy dbają o siebie, regularnie się badają, dobrze odżywiają, ćwiczą itp.

Zupełnie nieświadomi, że gdzieś w zaciszu gabinetu wyposażonego w bardzo drogie, stylowe, antyczne meble, zostali zakwalifikowani jako magazyn części zamiennych dla Bardzo Ważnej Osoby. Tej Jednej Właśnie Osoby, jako perfect fit. I kiedy ta osoba będzie potrzebować, im przydarzy się np. wypadek.
      • limetart Re: Teorie spiskowe # 1 10.05.24, 18:43
        Ja tak, bo mnie juz nic nie zdziwi, jak wiesz. Od strony etycznej jest to perfekcyjnie mozliwe. Pociaga mnie, zeby napisac: prawdopoodbne. W koncu wypadki sie ludziom zdarzaja w sposob oczywisty z innych "waznych przyczyn", to czemu nie z takiej?

Od technicznej, to nie wiem, chyba tak? Troche ludzi ginie bez wiesci, he he.

Jak ostatnio gadalam z jednym "naszym" studentem badawczym, ktory wyladowal w NASA, to tonem absolutnej oczywistosci powiedzial do mnie "no przeciez sie zmutujemy" na nasze ale co do podrozy miedzygalaktycznych. Niby nie na temat, ale pokazuje, ze co dla szarego ogolu typu ja jest jakos tak odruchowo watpliwe, dla ludzi, nazwijmy to, w innym miejscu spoleczenstwa, jest moze nawet banalne. Mozna by tez bylo ten ogol utrzymywac w tym odruchu, chyba by sie oplacalo.

Ale jak jest, to nie wiem i watpie, zebym sie predko dowiedziala, bo jestem zdrowa, zywotna, glodna zycia i mam plany. No chyba ze mnie ktos zakwalifikuje wink Ale wolalabym jednak najpierw cos jeszcze wesolego i namietnego przezyc.
      • jan_stereo Re: Teorie spiskowe # 1 12.05.24, 11:56
        To akurat byloby dosc przesadnie skomplikowane finansowo przedsiewziecie zeby jeszcze monitorowac takich dawcow organow, no bo co, potencjalny dawca watroby bedzie najezdzany prize police jak zacznie chlac alcohol albo zle sie odzywia ? Osoba o odpowiednich zasobach finansowych, w kazdej chwili znajdzie dawcow krwi, nerki, szpiku itd. Mozgu jej raczej nie wymienia. Ja bym sie raczej sklanial ku temu, jak juz pisalem powyzej, ze taka osoba bedzie uzywala swych zasobow aby nie dochodzilo do potrzeby jej reanimacji, czyli mikrorobotyka na poziomie DNA gdzie zrobia jej korekcje usuwania chorob genetycznych.
        • rzeka.suf Re: Teorie spiskowe # 1 12.05.24, 13:24
          ksiazka i film 'never let me go'
          • jan_stereo Re: Teorie spiskowe # 1 12.05.24, 15:42
            To przeciez nie jest literatura faktu tylko powiesc, taka sama jak Avengers smile
            • rzeka.suf Re: Teorie spiskowe # 1 13.05.24, 11:34
              to oczywiste, podrzucilam artystyczna wizje dla zainteresowanych.
              ostatnio byl tez jakis niemiecki serial o swiecie, w ktorym mozna handlowac latami zycia. taki raczej grubo ciosany.
              rozmawialismy o tym w pracy, uderzylo mnie, ze komus moze wydac sie to tak strasznie straszne, wywolac tak zdecydowany sprzeciw u kogos, kto praktycznie dzien w dzien tyra po 12 godzin za raczej marne pieniadze.
              • jan_stereo Re: Teorie spiskowe # 1 13.05.24, 18:58
                Nie znam serialu ale byl film o takiej tematyce dokladnie z Justinem Timberlake ' In time ' czy jakis tak, nawet znosny.
    • shachar Re: Teorie spiskowe # 1 13.05.24, 11:57
      O, wlasnie przeszlam obok takiego billboardu. Jak to mialoby dzialac?
      • limetart Re: Teorie spiskowe # 1 13.05.24, 17:55
        Boze. Przez te koncepty Krisha to ja juz nawet na krwiodawstwo bede patrzec jak na bloody horror, a co dopiero takie ekscesy! I to na dzieciaczka lapia!!!

😆

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka