blodymarry 01.03.04, 14:05 Witam, mam pytanie czy miał ktoś z tym doczynienia? Może znajdzie się ktoś po zabiegu, jestem ciekawa jak to się odbywa i czy jest barddzo bolesne. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blodymarry Re: Cysta włosowata??????????????????? 01.03.04, 20:10 Podciągam do góry, bardzo zależy mi na odpowiedzi !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsylka Re: Cysta włosowata??????????????????? IP: *.ppp.tiscali.fr 02.03.04, 12:55 Czy to torbiel skorzasta? Wiem, ze przebieg zabiegu zalezy m.in od lokalizacji. I ze to dosc rzadki nowotwor niezlosliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
blodymarry Re: Cysta włosowata??????????????????? 02.03.04, 18:27 Koleżanka prosiła mnie zebym zanlazła jej jakies infomacje na ten temat. Lakarz powiedział jej, że jest to guz, wypełniony włosami które wrastają do środka czy cos takiego i powiedział jej ,że zabieg jest bardzo nieprzyjemny, ale nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsylka Re: Cysta włosowata??????????????????? IP: *.ppp.tiscali.fr 02.03.04, 18:40 to potwierdza moje przypuszczenia. Jakiej wielkosci jest ta cysta i gdzie jest umiejscowiona? Odpowiedz Link Zgłoś
blodymarry Re: Cysta włosowata??????????????????? 02.03.04, 18:45 Wiesz co koleżanka wstydziła sie o tym mowic, ale z tego co wywnioskowałam to chyba na kości ogonowej, czy tylko na tej kości czy jest większa to nie wiem. Wiem, że sprawia jej to problem bo ciągle krwawi, dostala jakies leki przeciwzapalne na to, ale jak na razie skarzyla sie ze jej nic nie pomagają... Szczerze mowiąc w internecie nie mogłam znaleźć zadnych informacji na ten temat. Dziękuje bardzo za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsylka Re: Cysta włosowata??????????????????? IP: *.ppp.tiscali.fr 02.03.04, 18:52 Nie jestem lekarzem, ale wnioskuje, ze twojej kolezance wykonano biopsje, na ktorej podstawie stwierdzono, ze guzek jest torn=biela skorzasta. Mysle, ze nie powinna sie martwic, nieprzyjemnosci ogranicza sie do bolu po wycieciu narosli, no przede wszystkim dyskomfortu przy siadaniu przez jakies 10 dni po zabiegu. W kazdym razie : a torbiel ta nie jest zlosliwa b zabieg przprowadzony zostanie w znieczuleniu miejscowym c lekarz niepotrzebnie niepokoi zamiast uspokajac d twoja kolezanka ma "szczescie w nieszczesciu"- komplikacje powstaja, kiedy taka torbiel "zadomowi sie " np w oskrzelach, no i - kiedy podrosnie do wiekszych rozmiarow... Ale o tym, i co moze sie w takim "cudenku" uformowac, lepiej kolezance nie mowic, a na pewno -nie przed operacja.. pozdrawiam, zycze powodzenia i dobrej mysli, Marsylka Odpowiedz Link Zgłoś
blodymarry Re: Cysta włosowata??????????????????? 02.03.04, 19:20 Serdecznie dziękuję. Czyli to musi być usunięte?? Bo szczerze mówiąc ona tak się tego boi, że nie bardzo chce iśc na operacje. Ale będę ją namawiać. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsylka Re: Cysta włosowata??????????????????? IP: *.ppp.tiscali.fr 02.03.04, 22:29 Tak jak napisalam, nie jestem lekarzem. Twoja kolezanka cierpi,jak przypuszczam narosl sie otworzyla ( krwawienia), powoduje dyskomfort. Nawet jesli nie jest to nowotworzenie o cechach zlosliwych, na pewn lekarz, kierjac ja na zabieg, widzi do tego medyczne wskazania. Mysle, ze nie ma na co czekac, trzeba sie tego paskudztwa pozbyc. To dobrze, ze Twoja przyjaciolka nie jest sama, ze jestes blisko niej, takie oparcie na pewno pomoze jej przetrwac nieprzyjemne chwile. Pozdrawiam serdecznie, Marsylka Odpowiedz Link Zgłoś