Gość: Miska IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.03.04, 22:11 Jak się objawia i jak się przed nią bronić?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Misiu Re: Choroba pocałunków IP: 216.13.13.* 11.03.04, 23:21 to niesamowicie zarazliwa choroba,szczegolnie jej odmiana Francuski z jezyczkiem niemozna sie poprostu odniej odczepic...ale za to bardzo przyjemna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy tutaj Re: Choroba pocałunków IP: *.clubnet.pl 11.03.04, 23:57 IMHO, jak bedziesz sie przejmowac takimi rzeczami, to nic z zycia nie bedziesz miala. to tak, jakby siedziec cale zycie na wyszukiwarce medycznej i tylko czytac najnowsze doniesienia, przed czym sie tu chronic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda010 Re: Choroba pocałunków IP: 80.48.238.* 12.03.04, 08:42 To mononukleoza. Przenosi sie droga kropelkowa, nie tylko przez pocalunki, ale tak ja nazwano, bo najwiecej zachorowan jest wsrod nastolatkow, byc moze przez pocalunki. Objawia sie podobnie jak grypa - bardzo wysoka temperatura, oslabienie, bole. Jest oczywiscie zupelnie uleczalna, czasem wymaga pobytu w szpitalu, zbyt pozno zdiagnozowana moze prowadzic do uszkodzenia narzadow wewnetrznych. Jak sie przed nia chronic? Chyba nie mozna, tak jak przed grypa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: Choroba pocałunków IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 12.03.04, 17:45 najlepiej zamknij się pod szklanym kloszem, to i innych chorób nie będziesz miała. Sorry za żart ale sam będąc na studiach chorowałem na wszystkie choroby o których sięuczyłem, ale w końcu stwierdziłem że nie ma czym się przejmować, bo jak coś ma cię dopaść to i tak dopadnie. Olej tę chorobę i ciesz się młodością, tylko z rozsądkiem. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalibela Re: Choroba pocałunków- IP: *.freedom2surf.net 12.03.04, 20:49 to prochnica - choroba bakteryjna, objawy? chyba wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś