Dodaj do ulubionych

Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku am...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.04, 14:49
Przez 3 lata brałam amfe,od 4 lat jestem czysta.Jestem z siebie dumna,że
potrafiłam powiedziec STOP i przestać brać.Dziękuję mojej mamie-bo to ona
dała mi siłe.
Obserwuj wątek
    • Gość: michal Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.inter / 80.48.110.* 07.04.04, 13:01
      biore amfe..juz od 3 lat ..niemam juz na nic ochoty depresjia psychoze
      poglebiaja sie z dnia na dzien....zaczynam jechac po kablach...pisze to tylko
      poot aby przestrzec wszystkich ze amfa to jedna wielka sciema ze mylisz sie ze
      daje ci sile na wszysko...moze i daje ale to tylko poaczatki.....teraz biore
      poto aby brac...bo juz niemoge.hmm wlasciwiei amfa nie jest dlamnie uzaleznilem
      sie po kilkunastu razach...zalezy do w duzyym stopniu od twojego
      organizmu.dlatego nigdy niewiesz biorac pierwszy raz jak potoczy sie to wszystko
      dalej.:(((dlatego nie probuj bo wpadniesz w sidla wilekiej sciemy i klamstwa
      jakim jest amfetamina
      niewiem co mam robic:((
      • Gość: robek Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: 80.48.229.* 10.04.04, 07:11
        cześć jestem studentem i jak każdy student probowałę mprawie wszytkiego oprócz meskaliny,grzybów i tych innych dziwnych trudno dostepnych środków.Można próbować tylko trzeba znać umiar ja sobie popalam czy biore tablety czo speeda kiedy chce czasami przez cały tydzin a czasami mam miesięczne przerwy nie dlatego że prowadze jakiś odwyk, dlatego ż epoprostu niema z kim działąć bo np. jest sesja i wszyscy sie uczą. U mnie na osiedlu mieszkają dresy i inne mendy rozmawiam z nimi i słysze " a kwasy są już słąbe trzeba kiedyś zapodać jakąś koke" jak słysze taką gadke to mi sie żygać chce jeśli np. marichuana nie kopie tak jak na począ tku to mądry człowiek robi miesieczna przerwe a tylko głupi pcha sie w te twarde narkotyki bierze tego wiecej.
        Aha i narkotyki nie s apo to aby je palić czy wsysać jak kawe rano i wieczór to jest do zabawy i na imprezy czyni na piątki i soboty można sobie wziąść a nie jak siedze w domu czy ide do sklepu. TAKZE JAK KTOS BIEZRE NIECH POMYŚLI A NIE ZACHOWUJE SIE JAK IDIOTA A POTEM PŁĄCZE BO MA PZREJEBANE
        • Gość: szczuply Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 28.06.04, 00:29
          Objawy to chyba kazdy wie - a skutki-arytmia serca,nadcisnienie,depresja,strach
        • Gość: anna Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.04.05, 10:21
          Koles, masz racje z ta wypowiedzia, ostanie zdania szczegolnie"Aha i narkotyki
          nie s apo to aby je palić czy wsysać jak kawe rano i wieczór to jest do zabawy
          i na imprezy czyni na piątki i
          soboty można sobie wziąść a nie jak siedze w domu czy ide do sklepu. TAKZE JAK
          KTOS BIEZRE NIECH POMYŚLI A NIE ZACHOWUJE SIE JAK
          IDIOTA A POTEM PŁĄCZE BO MA PZREJE..E "
          Tylko, ze na torebkach od narkotykow nie pisze "sposob uzycia" lub dawkowanie,
          itp.Ja od siebie ci powiem, nie badz taki do przodu bo ci moze! tylu zabraknac.
          Jedna nieuwaga i lezysz w tym samym gownie co kazdy "ciagot", czyli
          zdestrukcjonowany czlowiek. Lepiej jest wogole nie brac.
          narka.pozdr.anna
        • daria45-net Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku 24.01.08, 07:24
          Gość portalu: robek napisał(a):

> cześć jestem studentem i jak każdy student probowałę mprawie
          wszytkiego oprócz
          > meskaliny,grzybów i tych innych dziwnych trudno dostepnych
          środków.Można próbow
          > ać tylko trzeba znać umiar ja sobie popalam czy biore tablety czo
          speeda kiedy
          > chce czasami przez cały tydzin a czasami mam miesięczne przerwy
          nie dlatego że
          > prowadze jakiś odwyk, dlatego ż epoprostu niema z kim działąć bo
          np. jest sesj
          > a i wszyscy sie uczą. U mnie na osiedlu mieszkają dresy i inne
          mendy rozmawiam
          > z nimi i słysze " a kwasy są już słąbe trzeba kiedyś zapodać
          jakąś koke" jak s
          > łysze taką gadke to mi sie żygać chce jeśli np. marichuana nie
          kopie tak jak na
          > począ tku to mądry człowiek robi miesieczna przerwe a tylko głupi
          pcha sie w
          > te twarde narkotyki bierze tego wiecej.
          > Aha i narkotyki nie s apo to aby je palić czy wsysać jak kawe rano
          i wieczór to
          > jest do zabawy i na imprezy czyni na piątki i soboty można sobie
          wziąść a nie
          > jak siedze w domu czy ide do sklepu. TAKZE JAK KTOS BIEZRE NIECH
          POMYŚLI A NIE
          > ZACHOWUJE SIE JAK IDIOTA A POTEM PŁĄCZE BO MA PZRE..E

Ty rowniez jestes duren i zachowujesz sie jak idiota. Szkoda tylko,
          ze takie mendy zajmuja miajsca na studiach i jacy z was beda
          fachowcy? Takich bezwartosciowych gnoi mamy za elite /pozal sie
          Boze/. Jak ta Polska ma sie dzwignac z upadku.
          Ty tez bedziesz silnie uzalezniony , nie miej co do tego zludzen.
          Taka jest kolej rzeczy. A potem te pojeby popelniaja samobojstwa,
          wieszaja sie, Wszyscy zastanawiaja sie dlaczego ato poprostu sa NA
          HAJU i im odbija. michala mi zal. Takich jak ty - NIE.
          Mam nadzieje, ze powywalaja was z tych waszych "studiow" Szkoda na
          was pieniedzy ktore wyklada spoleczenstwo na wasza nauke.
      • Gość: zara Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.mercus.com.pl / *.com.pl 21.05.04, 08:05
        Michał,
        przede wszystkim musisz udać się do grupy terapeutycznej zajmującej si.e
        uzależnieniami. Mam brata (21 lat), który przez kilka lat brał amfetaminę.
        Doszedł do takiego punktu, gdzie musiał wziąć na raz 7 tabletek ekstazy by się
        dobrze bawić. Próbował popełnić samobójstwo, był już na skraju wyczerpania
        emocjonalno-nerwowego. Wymusiliśmy na nim leczenie-przbywał miesiąc w ośrodku
        odwykowym w Szklarskiej Porębie, przez kilka miesięcy nie brał, następnie znowu
        zaczął siew to wciągać. Od roku jest czysty. Ma świadomość swojego
        uzależnienia. Nie może wypić nawet piwka, bo to powoduje u niego chęć
        sięgnięcia po mocniejsze używki. Ale przezwyciążył własną słabość, choć było
        naprawdę ciężko.
        Tobie też się uda, ale potrzbujesz pomocy innych- najbliższych oraz terapeuty.
        życzę powodzenia!
        • Gość: zara Michał! IP: *.mercus.com.pl / *.com.pl 21.05.04, 08:24
          Michał,
          przede wszystkim musisz udać się do grupy terapeutycznej zajmującej si.e
          uzależnieniami. Mam brata (21 lat), który przez kilka lat brał amfetaminę.
          Doszedł do takiego punktu, gdzie musiał wziąć na raz 7 tabletek ekstazy by się
          dobrze bawić. Próbował popełnić samobójstwo, był już na skraju wyczerpania
          emocjonalno-nerwowego. Wymusiliśmy na nim leczenie-przbywał miesiąc w ośrodku
          odwykowym w Szklarskiej Porębie, przez kilka miesięcy nie brał, następnie znowu
          zaczął siew to wciągać. Od roku jest czysty. Ma świadomość swojego
          uzależnienia. Nie może wypić nawet piwka, bo to powoduje u niego chęć
          sięgnięcia po mocniejsze używki. Ale przezwyciążył własną słabość, choć było
          naprawdę ciężko.
          Tobie też się uda, ale potrzbujesz pomocy innych- najbliższych oraz terapeuty.
          życzę powodzenia!
      • Gość: MrT Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 21:16
        Stary..wciagalem dobre 3 lata,jak Ty i byloem juz bliski konca..to gowna wyniszcza calkowicie i bezkrytycznie..dochodzilem do 2-4gramow na dobe i to dobrego towarku,uwierz..w pewnym momencie zrozumialem,ze sie juz nie da i poszedlem po prostu do spychiatry do poradnii..potem juz Ci mowia co masz robic..pierwszy miech jest tragiczny,drugi juz lepszy..potem zaczyna byc dobrze..idz stary do psychiatrii pytac co dalej, bo, jak juz po kablach jedziesz to kiepska sprawa...!!..uwierz mi co mowie,bo zaliczylem p[otem 6 tygodni na oddziale zamnkietym i niejdenego takiego, jak MY spotkalem;(..ja juz kilka lat nie wale tego gowna i zycze Ci bys takze to scierwo rzucil..jak cos..pisz : mrtabaka@o2.pl
        • mariuszppa Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku 03.05.25, 08:43
          Witam
          Też jestem osobą uzależnioną,wieke lat krzywdziłem najbliższe osoby,wiele upokarzających sytuacji zostanie już ze mną do końca,niestety nie da się cofnąć czasu.
          Jestem czysty od 2018 roku,pracowałem na krokach,zadośćuczynienia które mogłem zrobiĺem.
          Kolega MRT chyba nie,okradł mnie i najbliższych kolegów że światka Amigowego,teraz piszę dumny ze wyszedł z tego,na prawdę jesteś z siebie taki dumny??
      • Gość: monika Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: 212.122.215.* 13.06.04, 13:24
        Moj organizm reagowal w pewnym momencie wymiotami na sam widok krechy...
        bralam 4 lata
        rzucalam kilka razy az w koncu mi sie udalo
        udalo sie bo bylo mi wstyd, ze zamiast spedzac czas z moim chorym na raka tatą,
        ja "ratowalam" sie amfa.
        Kiedy tato umarl a ja zdalam sobie sprawe, jak zareagowalam na to wszystko
        przestraszylam sie siebie...
        udalo sie, bo bardzo chcialam zyc.
        Kazdemu sie uda, jesli naprawde uwierzy w siebie, w zycie...
        I nie potrzeba wcale nikogo obok, zeby sie udalo, naprawde!
        SILA JEST W NAS
        powodzenia Michal
        • aretse11 Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku 17.06.04, 09:36
          ale nikt nie odpowiedzial na zadane pytanie..jakie sa konsekwencje brania przez
          tyle lat..czyli jak dziala to potem na zdrowie itd..sama jestem
          ciekawa..wiem,ze to kiedys wyjdzie..ale jak?..ja nie biore..ale mam
          kolezanke ,ktora robi to juz 5 lat..niby nie musi..ale jak imprezka..to czemu
          nie...
      • Gość: jnk Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 22:52
        Michał, bez białej nie potrafiłam żyć przez trzy lata. Myślałam o
        niej "siostrzyczka", "przyjaciółka". Nie potrzebowałam jej do zabawy,
        potrzebowałam jej do życia, do funkcjonowania. Wieczorem przygotowywałam sobie
        butelkę wody z rozpuszczoną amfą (nigdy nie wciągałam), żeby wypić to gówno po
        otwarciu oczu, żeby móc wstać z łóżka. Żeby nie zaliczyć kolejnego zejścia i
        czarnej dziury depresji.
        Fakt, można rzucić samemu. Mnie się udało. Jestem jedna na dziesięć?, na sto?,
        na tysiąc? Poszłam na kurs prawa jazdy. Teorię zaliczyłam na białej. Kiedy
        umówiłam się na pierwszą jazdę, pomyślałam, że jak na białej kogoś pierdolnę na
        ulicy... Policja, praca, rodzice... Runie iluzoryczny świat. Już nie będzie
        można dłużej udawać, że wszystko jest pod kontrolą. WSZYSCY SIĘ DOWIEDZĄ. MOI
        STARZY SIĘ DOWIEDZĄ. Piłam cysterny kawy, łykałam kofex, a jak nie miałam
        kolejnej lekcji jazdy, brałam Tussipect w tabletkach (zawiera efedrynę).
        Minęło pięć lat, więc chyba wygrałam. Uwierz, że to się może udać! Trzymam za
        Ciebie kciuki.
      • Gość: Daga Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.gwiazda.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 00:55
        U mnie zaczęło się całkiem niewinnie, zwykły dzień, zwykłe lekcje a potem
        normalna imprezka (niby tylko z piwem),choć jak później się okazało to nie tyko
        z piwem a z amfą i tak qmpela mi powiedziała,że mam sobie spróbować tego cuda bo
        fajnie działa i takie tam (norma bo stała gadka). Reszty już chyba nie muszę
        pisać choć dodam,że brałam amfe przez 3 lata ale 8 lat temu. Pomimo tego,że
        brałam codziennie przez te 3 lata to jednak opamiętałam się w pore bo serce już
        nie chciało działać i o mało co nie skończyło się to moim odejściem z tego
        świata! Ta sytuacja przyczyniła się do podjęcia najlepszej decyzji moejgo życia.
        Człowiek nawet nie jest sobie w stanie wyobraźić jak 3 lata mogą zmienić
        psychike i wszystko wokoło. Warto czasem powalczyć o własne zycie bo branie od
        tak sobie lub od tego,że się bierze stale nie mówi nam o niczym innym jak o
        tym,że warto żyć i czystym być! Może to bezsens ale po 5 latach dochodzi się do
        wniosku,że 3 lata to były stracone lata a tego już nikt nam nie wróci, tego co
        miało być czyli w miare normalnego życia, bez amfy. Wybór każdego z nas ale
        lepiej zacząć wcześniej niż w ogóle. Składanie się samego siebie po kawałeczku
        jest czymś o wiele lepszym niż uciekanie w branie!
        Powodzenia życze i dużo wytrwałości. Udaje się tym,którzy chcą normalnie chłonąć
        życia.
      • Gość: ona Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 12:09
        hej moim zdaniem uzalezniaja sie od amfy tylko te osoby ktore mja slaba
        psychike.w prasie jest za duzo o tym taki malolat przeczyta ze po dwoch razach
        sie uzalezni i potem on sam sobie wkreca ze jest uzalezniony ja biore od 5 lat
        okazyjnie na imprezach i nie jestem uzalezniona bo nie ciagnie mnie do tego moj
        chlopak nie bierze i dlatego etraz nie biore bo nawet nie chodze na imprezy ale
        jesli bedzie taka okazja to napewno wezme wiem ze sie nie uzaleznie moj mozg
        nie przyjmie do wiadomosci tego ze moge wziac i sie uzaleznic
        • Gość: anna Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.04.05, 10:31
          czesc, wiem, ze juz dawno pisalas na ten temat, ja teraz wlazlam na ta stronke.
          Twoja wypowiedz o slabej psychice jest bledna. Gdyby uzaleznienie mozna bylo
          kontrolowac, nie nazywaloby sie tak wtedy.A to chodzi o to, ze nie panujesz nad
          dawkami, w miare brania, jestes coraz slabsza jesli chodzi o psyche asertywnosc
          itp.Sama wchodzisz w swiat iluzji.Dobrze gadasz, zle robisz. Nie bierz wcale.
          pozdrawiam.anna.
      • Gość: Mada__17 Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: 213.25.112.* 05.04.05, 17:07
        Ja tez biore amfe, ale jak narazie nie mam takich problemow i nie sadze, abym
        sie uzaleznila, moze dlatego, ze mam mocna psyche ;]
      • Gość: anna Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.04.05, 10:12
        czesc, przeczytalam twoja wypowiedz na temat "skutki i objawy zazywania
        amfetaminy".Zdecydowalam sie do ciebie napisac, spontanicznie tez troche.
        Sama bralam 2 lata. Nigdy nie chcialam,samo poszlo, uzaleznienie.
        Zrozumialam, ze to fama, bagno.Szukalam pomocy.Faktem jest, ze amfetaminowcy
        sami sobie nie pomoga, bo nie odbija sie od bagna,od iluzji, klamstwa, omamy.
        Probowalam wszystkiego, by przestac.Abstynencja konczyla sie po ok 3
        miesiacach. Mysli by wziac powracaly.To wlasnie jest uzaleznienie.
        Nie bylo ratunku. Dla wielu milionow ludzi w Polsce nie ma pomocy.
        W twojej wypowiedzi byla rozpacz.Fascynacja zniknela, jak u kazdego, po czasie
        zostaje tylko gowniane branie, ktore na gowno jest potrzebne. Nie ma speeda juz
        po latach brania, tylko trucie sie. Nie jak bylo za pierwszym razem, gut.
        Pewniego razu wzielam w rece prosty rozaniec, z krzyzykiem,i zaczelam odmawiac
        normalnie, bezradna, i swiadoma mojego marazmu, i spie..nego zycia, choroby-
        brak laknienia postepujace-doznalam cudu.
        Po tym mialam 3 sny, w ktorych przychodzil do mnie zywy Jezus Chrystus ,
        pokazywal zebym przystepowala do Sakramentu Swietego w Kosciele Katolickim,
        i sie nie bala, tylko zaufala.To byla jedyna deska ratunku.
        Jedynym lekarstwerm na chorobe amfetaminowa i uzaleznienie, by zaczac nowe
        zycie jest przystepowanie do samego Sakramentu Swietego w Kosciele.
        Tu juz jest sprawa BOZA.Jedynie sam Bog moze ci pomoc.Nikt inny.
        Polecam nauczyc sie KORONKI DO MILOSIERDZIA BOZEGO.Kup obraz JEZU, UFAM TOBIE.
        Wierz mi, by zyc, musisz przystepowac do Komuni Swietej w Koscele
        katolickim.Inne nie wchodza w gre.To jest dobra rada.
        Jedyna. Uwierz mi. Ania, 23 lata. Teraz tylko zyje. By znowu umrzec, ale dla
        wiecznosci. pozdrawiam. pomysl. pa
        • daria45-net Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku 24.01.08, 08:06
          Gość portalu: anna napisał(a):

> czesc, przeczytalam twoja wypowiedz na temat "skutki i objawy
          zazywania
          > amfetaminy".Zdecydowalam sie do ciebie napisac, spontanicznie tez
          troche.
          > Sama bralam 2 lata. Nigdy nie chcialam,samo poszlo, uzaleznienie.
          > Zrozumialam, ze to fama, bagno.Szukalam pomocy.Faktem jest, ze
          amfetaminowcy
          > sami sobie nie pomoga, bo nie odbija sie od bagna,od iluzji,
          klamstwa, omamy.
          > Probowalam wszystkiego, by przestac.Abstynencja konczyla sie po ok
          3
          > miesiacach. Mysli by wziac powracaly.To wlasnie jest uzaleznienie.
          > Nie bylo ratunku. Dla wielu milionow ludzi w Polsce nie ma pomocy.
          > W twojej wypowiedzi byla rozpacz.Fascynacja zniknela, jak u
          kazdego, po czasie
          > zostaje tylko gowniane branie, ktore na gowno jest potrzebne. Nie
          ma speeda juz
          >
          > po latach brania, tylko trucie sie. Nie jak bylo za pierwszym
          razem, gut.
          > Pewniego razu wzielam w rece prosty rozaniec, z krzyzykiem,i
          zaczelam odmawiac
          >
          > normalnie, bezradna, i swiadoma mojego marazmu, i spie..nego
          zycia, choroby-
          > brak laknienia postepujace-doznalam cudu.
          > Po tym mialam 3 sny, w ktorych przychodzil do mnie zywy Jezus
          Chrystus ,
          > pokazywal zebym przystepowala do Sakramentu Swietego w Kosciele
          Katolickim,
          > i sie nie bala, tylko zaufala.To byla jedyna deska ratunku.
          > Jedynym lekarstwerm na chorobe amfetaminowa i uzaleznienie, by
          zaczac nowe
          > zycie jest przystepowanie do samego Sakramentu Swietego w Kosciele.
          > Tu juz jest sprawa BOZA.Jedynie sam Bog moze ci pomoc.Nikt inny.
          > Polecam nauczyc sie KORONKI DO MILOSIERDZIA BOZEGO.Kup obraz JEZU,
          UFAM TOBIE.
          > Wierz mi, by zyc, musisz przystepowac do Komuni Swietej w Koscele
          > katolickim.Inne nie wchodza w gre.To jest dobra rada.
          > Jedyna. Uwierz mi. Ania, 23 lata. Teraz tylko zyje. By znowu
          umrzec, ale dla
          > wiecznosci. pozdrawiam. pomysl. pa

Masz swieta racje. Tylko Bog moze pomoc. Mnie tez pomogl i cudownie
          zostalam uzdrowiona z mojego uzaleznienia. Nigdy nie cierpialam z
          powodu odstawienia i glodu. U mnie to juz 20 lat!
          Mialas wyjatkowe i niezwykle sny. Jezus sni sie tylko wyjatkowym
          ludziom. To ON podsunal ci ten rozaniec i On cie uratowal.
      • Gość: edyta.maly@wp.pl Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: 80.51.249.* 29.04.05, 23:53
        Hej.Mój nr.gg to 6337332.Maila już znacie.Z chęią porozmawiam na ten
        temat.Jeżeli tylko masz ochotę.nie trać nadziei na cokolwiek,jak możesz to
        odezwij się.pa
        • Gość: edyta.maly@wp.pl Co nie może zabić to wzmocni:-) IP: 80.51.249.* 30.04.05, 00:25
          tak.To motto narazie nie może mnie opóścić.Ja brałąm i dalej biorę,już o wiele
          mniej,ale w dalszym ciągu jestem w tym bagnie.Nie biorę tak długo jak nieltórzy
          z was,niecały rok.Tylko ze ten rok mi wystarczy,narkotyki nie warte są nawet
          spróbowania,nie znałam takich konsekwewncji-a może inaczej:nie byłam świadoma
          skutków.Znałam drugi z ksiązek i Tv.Ale do czasu.Zaczęłam od zbyt dużych dawek
          i zbyt często,nie wiedziałam ze już mnie wciągnęło,nie mogłam sobie
          uświadomić,ze już w tym jestem,widziałam w nich za dużo dobrego,ale to
          mija.Miałam głebokie stany depresji,odizolowałam się od wszystkich czystych
          znajomych,rodziców,rodzeństwa,olałam szkołę,chciałam podciąc
          żyły,tzn.próbowałam,ale nie udało mi się.Bardzo dużo zawdzięczam mojemu
          chłopakowi-Grzesśkowi,zawdzięczam mu...może nawet życie,jest moim
          terapeutą,potrafi mi pmóc,wspierać.Dzięki niemu zgłosiłam się najpierw do
          pedagog szkolnej:-)Pózniej poszłam dalej.Fakt,ze nie przestałam brać,ale
          przeszłam kwarantannę i wierzę że w niedalekiej przyszłości będę mogła zapisać
          narkotyki w mojej przeszłości,chociaz nie jest łatwo.Chciałam skończyć z
          zyciem,bo przeraziła mnie obojętność na wszystko,brak uczuć,utarata marzeń i
          celów,które miałam.Było ciężko i jest w dalszym ciągu,ale mój stan się
          polepszył.Nie wiąrzę z tym już dobrego i wierze ze mi się uda,bardzo chcę.Tem
          kto brał lub bierze wie jak to jest.Nie mam już satysfakcji z brania speeda,nie
          kłuję się.Ciężko jest mi komukolwiek zaufać,jak sama sobie nie ufam.Fizycznie
          nie jest tak ciężko,ale psychika szaleje,nie daje się oszukać,ale z tym można
          wygrać.pozdrawiam w szczególności Michała,ale wszystkich czystych i takich jak
          ja.możecie pisać!
          • spinaly Re: Co nie może zabić to wzmocni:-) 12.09.05, 18:50
            Hey ja nie wiem co mam robić . Chcę bardzo wziąść amfetaine . Nawet już se
            znalazłam dilera , tylko nie wiem czy tego chcę . Owszem chcę spróbować ale nie
            wiem czy zdołam się powstrzymać od kolejnego brania . Sama mam dopiero 14 lat
            ale chcę zobaczyć jak to jest . Miałam nadzieję że raz wezmę i już koniec tylko
            tyle czytałam że już boję się wziąść . Na początku wogóle się nie przejmowałam
            ale teraz jakby coś się we mnie obudzilo ... Nie wiem co robić....
      • Gość: zzzzyrafa46 Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.04.05, 02:48
        Ile masz lat? Słyszałam o ośrodku, gdzie wspaniale pomagaja. To trwa dość długo
        ale JEST SKUTEK. Trzymaj sie, napisz w jakim jestes wieku, Żyrafa
      • toksyczna69 Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku 13.12.05, 21:49
        prosze o pilna odpowiedz kogos z was na moj meil toksyczna69@o2.pl
        Mam chlopaka ktory ma problemy z amfetamina ja nie biore i nie bede brac ale
        czuje ze on sie traci jak moge mu pomoc w jaki sposob prosze was o pomoc
    • Gość: aleks0417@hotmail. Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.clt.bellsouth.net 26.06.04, 23:58
      Jakie sa skutki? Nie wiele do powiedzeniaokropne. Palilam na chwile wydawalo mi
      sie ze wszystko jest takie silne i pelne zycia. Caly dzien myslalam o tym zeby
      isc do domu i tylko zapalic z moim mezem.Lubilam ale najgorsz to bylo ze moje
      dzieci zaniedbalam nie za dlugi czas ( 2 tygodnie) ale nigdy sobie tego nie
      zapomne. Przestalam przestraszylam sie ze strace dzieci przestalam wzielam sie
      za siebie i sie wyprowadzilam do innego stanu. Jedna osobe stracilam mojego
      meza ktory wybral narkotyk, crystal meth, speed starcilismy go ale ja jedno
      zyskalam wiem ze narkotyk nie jest dobry. Mozesz wszystko stracic dom samochod
      rodzine. On dalej to robi nie mozesz mu wytlumaczyc dalej mysli ze to zabawa a
      fun......Crystal meth zniszczy wszystko w twoim zyciu moj maz nie jest tym
      samym czlowiekiem tylko mysli gdzie zapalic i gdzie sprzedac calego zycie
      zosatlo stracone i nie wiem czy kiedys on do nas wrocie. Uwazajcie co robicie
      bo po probce jednego razu mozecie sie uzaleznic.
      • Gość: kiki Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 23:09
        Kiedyś coś bardzo podobnego do amfy - pemolinę (chyba tak to się pisze) miożna
        było kupić na receptę w aptece, albo na "jakąś rentkę" za darmo. Ej, to były
        czasy i pachnące opiumowane Caro.
        • mckenzie9 Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku 23.01.08, 22:13
          hmm to jakies stare wypowiedzi.Ciekawe czy conajmiej kilku aUtorow tychkomentazy
          jeszcze zyje?tak spontanicznie chcialem sie dopisac gdyz przeczytalem uwaznie
          wieksza czesc komentezy.Tematem jest AMFETAMINA;jak na moje to biala BOGINI
          SMIERCI!TO HEROINA DZISIEJSZYCH CZASOW.Wciagalem,wypijalem,polykalem amfe przez
          5 lat.Bralem codziennie,bo bez niej niemoglem zyc.KOSZMAR!naprawde.Od 3 lat
          niebiore nic.Teraz czuje,ze zyje!zauwazam innych,powracaja uczucia,dostrzegam
          piekno i sens zycia.Rada na niewpie..nie sie w to bagno:poprostu nieprobuj.pozd
    • Gość: zuza Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 01:46
      a jak poznac ze ktos bierze amfetamine??
      • mckenzie9 Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku 23.01.08, 22:22
        nagly spadek lub wahanie sie wagi ciala,bezsennosc w poznym stadium zabuzenia
        snu,brak laknienia,gadatliwosc lub brak checi do zycia,wahania nastrojow,wielkie
        zrenice podwyzszone tetno i przyspieszony rytm bicia serca.brak sliny,sinawe
        dlonie i sine lodowate stopy,suchosc ust.nerwowosc tyle przychodzi mi teraz do
        glowy.
    • Gość: aa Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.devs.futuro.pl 06.07.04, 15:41
      do Zuzy: silnie rozszerzone źrenice;wewnętrzne podniecenie;wzmożona ruchliwosc
      ciała;szybka mowa;prawie niewyczerpalna energia :) ;ucieka uczucie skrępowania
      i wstydu-przychodzi siła i witalnosc;mija zmęczenie; masz wrazenie bycia w
      centrum uwagi;przestajesz sie pocic+suchosc w ustach-ogolnie przesuszaja sie
      błny sluzowe;przychodzi ochota na sex i suuuuper dlugie rozmowy;brak
      apetytu;niemoznosc zasniecia w ciągu paru godzin po zazyciu (zalezy od
      dawki)...//...
      • Gość: cd. aa Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.devs.futuro.pl 06.07.04, 15:43
        moja historia z A byla bardzo krótka - w porę zrozumiałam co jest
        piękniejsze :) //pozdrawiam!
        • Gość: xoxo Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.dyn.optonline.net 18.07.04, 05:21
          gratulujacje dla tych ktorzy wyrwali sie za szponow speeda
          mhy......ja niby tez nie wciagam nic od prawie 2 lat, ale to tylko dlatego ze
          jestem daleko od POLSKI i nie mam sposobnosci zalatwienia czegos
          natomiast we snach i na jawie marzy mi sie zapodanie czegos
          przeklinam ten nalog
          choc wspominam z nuta........ dragi to gowno, ale radze wszystkim kto ich nie
          zasmakowal, nawet sie do tegoi scierwa nie zblizac bo atakuja swoja sila
          kazdego loosera czy uchodzaca za wzor studentke i coreczke........

mam nadzieje ze z biegiem czasu zrozumiem, ze nie ma nawet ani tyci tyci tak
          dla funu
      • Gość: xyz123 Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 19:00
        Do aa: wcale nie. Nie zawsze, nie u każdego i nie wszystkie objawy.
    • Gość: ..::Dziobak::.. Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 06:55
      Mam 17 lat dopiero ... zaczynam swoją przygodę z amfetaminą .. w sumie ciagne
      od pol roku ... dosc czesto 4-5 dni na tydzien ..
      Jakos jak narazie to mi pozwala ...lepiej zyc .. nieodczuwam ,az tak tych
      negatywnych skutkow nupy ... jedynie po odstawieniu ... jest niezaciekawie .. :D
      .. ,ale po przyciagnieciu wszytsko jest lepsze .. inne .. chudnac juz
      niechodne bo doszlem do wagi ,ze juz bardziej nieumie ..

Jezeli ktos jest mi w stanie doradzic by skonczyc z tym dziwnym nalogiem .. to
      piszcie na maila mervin@wb.pl .. jak macie mi pisac o zgloszeniu sie do
      psychiatry to lepiej niepiszcie .. !! co moze mi grozic w razie ciaglego
      przyjmowania narkotyku .. ? prosze Was o info na ten temat ...

znudzenie ... bezwartosciowosc ..
      nic ,,,, _______
      • mckenzie9 Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku 23.01.08, 22:30
        zyjesz jeszcze?GROZIC CI MOZE WLASNIE WSZYSTKO CO NAJGORSZE;Jak dlamnie to
        utrata wszystkiego co masz i bedziesz miec wszystkich w okol ciebie lacznie z
        rodzina a na koniec pownie popelnisz samobujstwo albo twoje serce poprostu
        niewytrzyma,albo narobisz sobie takich dlugow za scierwo,ze ktos inny w jakichs
        sposob cie wyreczy.DAJ ZNAC NAPISZ KONIECZNIE,BO BARDZO CIEKAWI MNIE JAK
        POTOCZYL SIE TWOJ LOS?
    • Gość: Anonim Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 08.08.04, 21:55
      brałem amfetamine pół roku...prawie codziennie...wyszedłem z tego dzieki moim
      rodzica i przedewszystkim dzieki sobie...bylo mi bardzo trudno odstawic
      amfe...sa teraz wakacje..nie brałem od 9 miesiecy, i bylem z tego dumny , nadal
      jestem. Ehhhh cos mnie podkusilo , mozna to zwalic na nude wakacyjna. i
      wzialem . chcialem sobie przypomniec jak bylo kiedys...eh teraz tego załuje.
      gdyz runelo wszystko to o co walczylem, do czego dazylem. Hm nie tak doslownie
      ale mozna sie domyslic o co chodzi...wiec jak juz napisalem, brzydze sie tego
      ze wzialem to Gówno przez wielkie G po tych 9 miesiacach...wiedzialem i wiem ze
      tego niechce i juz nigdy nie wezme...wiec zanim cos zrobisz, pomysl dwa razy bo
      pozniej nie potrzebnie cierpisz...(oczywiscie zapewno tak zrobisz, tylko ja
      bylem taki glupi) pozdrawiam :)
      • Gość: marcin Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: 194.181.108.* 09.08.04, 09:42
        Pięć lat wciągania – pięć lat szaleństwa - pięć lat życia w innym wymiarze –
        dziś wiem że nie warto było, dziś wiem że płacić mi przyjdzie za te pięć lat
        nieporównywalnie większą cenę – 01 listopada 2003 roku zdecydowałem się
        skończyć z tym świństwem – doprowadziłem siebie i swój organizm do stanu
        totalnego wyniszczenia – brane prochy nie działały już tak jak działać powinny,
        ciągle zwiększane dawki wywoływały tylko złudne wyobrażenie, że jest dobrze a w
        gruncie rzeczy rzeczywistość umykać zaczęła mi przez palce. Mimo wciągnięcia
        dużej „ściechy” nie dane mi było odczuć tego power’u, miast pewności siebie
        nachodzić mnie zaczęły depresyjne myśli, z dnia na dzień uciekałem w samotność,
        zamykałem się w sobie, unikałem kontaktów z najbliższymi a każdy nawet
        najmniejszy wysiłek fizyczny kończył się totalnym zmęczeniem.
        Dziś mija osiem miesięcy od czasu gdy po raz ostatni wciągnąłem – te osiem
        miesięcy to ciągła walka z depresyjnymi myślami, to walka z samym sobą, to
        poszukiwanie celu – celu który gdzieś zagubiłem – te osiem miesięcy to
        nieustanna huśtawka nastrojów, ciągłe zmęczenie, zniechęcenie, apatia, te osiem
        miesięcy to koszmar jaki zgotowałem swoim najbliższym – to ciągłe obwinianie
        ich o swoje niepowodzenia, to bezsensowne żale, pretensje i podejrzenia, te
        osiem miesięcy nieustanna walka ze swoimi słabościami...
        Codzienne wmawianie sobie będzie dobrze – wytrzymaj – nie daje już takich
        efektów jakie dawało na początku mojej walki z nałogiem – trwam, w walce ale
        walka ta okupiona jest cholernym psychicznym i fizycznym zmęczeniem –
        pomyślicie sobie dupek, który nie potrafi sobie dać rady ze swoimi słabościami,
        dupek który nie potrafi dać sobie rady z samym sobą – i w pewnym sensie
        będziecie mieli rację bo już niekiedy nie mam sił walczyć nie tyle co sam ze
        sobą ale ze swoją niemocą i bezsilnością...
        pozdrawiam
        • Gość: szczesciarz Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 02:01
          MARCIN TRZYMAJ SIE JESZCZE PARE MIECHÓW I I POWINNO BYC LEPIEJ. JESLI MOGE DAC
          TOBIE RADE TO MOZE POWINNES TERAZ JUZ SKUPIC SIE NA JAKIMS ZAJECIU ALE TAK NA
          MAXA NP.:PRACA ALBO JAKIES HOBBY , GDZIE BEDZIESZ MIAL KONTAKT Z DUZA ILOSCIA
          LUDZI . I PAMIETAJ ODIZOLUJ SIE OD STAREGO TOWARZYSTWA , JA TAK ZROBILEM - DZIS
          ODNOSZE SUKCESY A JAK WIDZE TYCH KOLESI W NOCNYCH KLUBACH- "STARYCH ZNAJOMYCH"
          TO WIDZE ICH ZAZDROSC W ICH OCZACH. POZDRAWIAM I TRZYMAM KCIUKI.
        • mckenzie9 Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku 23.01.08, 22:34
          TRZYM SIE STARY!dasz rade
    • Gość: szczesciarz Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 01:53
      jestem juz czysty!!!! :)))))))) ale droga do wyjscia z tego gowna byla
      dlamnie droga krzyzowa. Apeluje do wszystkich jesli chcecie to probujcie(
      młodosc ma swoje prawa) ale pamietajcie o umiarze. Pamietajcie ze organizm musi
      odpoczac - ja o tym zapomnialem speed dawal mi takie doladowanie ze nie
      pamietalem o jedzeniu czy spaniu - hmm moze nie moze uwazalem to za strate
      czasu. bralem 3 lata a kiedy odstawilem to pierwszy miesiac tylko spalem i
      jadlem (wreszcie). dzis wiem ze jak wezme raz to nastepnego dnia tez bede
      musial wziac - inaczej nastepny dzien bedzie dla mnie koszmarem bedzie dniem
      straconym. POZDRAWIAM WSZYSTKICH - TRZYMAJCIE SIE TWARDO
      • Gość: niezniszczalna Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 21:39
        Pierwszy raz wzięłam w październiku 2001. Byłam u koleżanki która brała żeby
        schudnąć.Chciałam zobaczyć tylko jak to jest. I...totalny odjazd, power,
        jakiego wcześniej nie znałam. I już wtedy wiedziałam że to nie będzie ostatni
        raz. Wtedy w sumie duzo brałam, 2-9 razy w tygodniu, a biorąc pod uwage fakt że
        dobry towar trzymał prawie 2 doby to ogólnie non stop miałam kapę.No i nadszedl
        ten dzień... Koszmar, nigdy wcześniej i nigdy później nie przeżyłam nic
        takiego. Marzec 2002. Zejście. Miałam wrażenie że rozpadam się na miliony
        kawałeczków, jedyne czego pragnęłam to zamurować okna, drzwi i umrzeć. Wtedy
        powiedziałam sobie dosyć. Nawet nie było aż tak tragicznie. Pierwszy miesiąc
        tak sobie, ale potem już z górki.Styczeń 2004 - koleżanka poprosiła mnie, żebym
        załatwiła jej jednego grama. Powiedziałam, że może być ciężko, bo pourywałam
        wszystkie kontakty. A jednak załatwiłam. Przy czym , kiedy rozmawiałam z
        kolesiem , zamiast jednego, powiedziałam 2 gramy. Pomyślałam sobie: prawie 2
        lata nie brałam, udowodniłam sobie że nie jest mi to potrzebne i że potrafię
        się kontrolować. Przy najbliższej imprezce wzięłam. Po takiej przerwie znowu
        miałam jazdę prawie taką jak za pierwszym razem. Załatwiłam jeszcze. Ogólnie
        dużo nie brałam. Raz w tygodniu. Miesiąc temu na jednej z imprez poznałam
        chłopaka. Zaczęlismy sie spotykać. On dużo jarał, praktycznie codziennie. Ja
        jarania nie lubię, więc w każdy dzień chodziłam zbielona. Długo razem nie
        wytrzymaliśmy. 2 tygodnie. Ale mi codzienne branie zostało. Były jakies
        przerwy, ale takie jednodniowe. Non stop imprezuję. Wylali mnie z pracy,
        oblewam egzaminy i tak naprawdę wcale mnie to nie obchodzi. Jest mi wszystko
        jedno. ważne żeby się dobrze bawić. I to mnie przeraziło, nie to, że ważę 43
        kg , mam okropna cere i ogromne sińce pod oczami, tylko właśnie ta obojętność
        na wszystko co nie jest związane z zabawą. Wiem, że muszę przestać, ale
        równocześnie zdaje sobie sprawę, że jutro kupię kolejnego grama...
        • Gość: aretse11 Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.upc-f.chello.nl 27.09.04, 00:08
          sama mialam z tym do czynienia..w sensie..wzielam 2 razy by zobaczyc jak to
          jest i juz nigdy wiecej to sie nie powtorzylo..to bylo 3 lata temu...a teraz
          jak czytam te wypowiedzi..to sobie tylko mysle"smierc na zyczenie"..powolne
          zabijanie organizmu...wyniszczanie..tragedia..wspolczuje tym ktorzy juz biora
          bo musza i tym ktorym jeszcze sie wydaje..ze sa przez to lepsi,,,
        • s1983 Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku 30.09.05, 01:05
          Boze ty jestes głupsza bardziej niż Ci się wydaje :) Z tego co piszesz to chyba
          nifgdy w życiu tego na oxczy nie widziałas.
    • Gość: Lala Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 17:42
      Czesc!! Ja brałam cały rok i bardzo duzo, nawet non stop przez 2
      miechy,oczywiscie palenie tez bylo i MDMA, bylam szczesliwa ale po tym roku
      zrozumialam ze stracilam przyjaciol, odsunelam sie od wszystkich, zrobilam sie
      obojetna na zycie a co najgorsze stracilam uczucia, problemy i ucieczki ze
      szkoly :( DÓŁ !! Zdobylam sie na odwage i powiedzialam o wszystkim rodzicom
      skad mialam dragi,ile bralam,ze kradlam im pieniadze:( Obecnie sem czysta
      miesiac, jestem nerwowa pije 3 kawy dziennie, nie umiem sie na niczym skupic i
      pale paczke szlugów dziennie - tak wlasnie wyglada moje zycie, czuje ze jestem
      szczesliwsza ze nie biore - ale caly czas mam ochote na BIALA DAME :(
      Niestety ! Ludzie nie bierzcie tego swinstwa, bo to sa tylko chwile ulotne a
      zycie to nie ulotna chwila :( Kto chce pogadac moj numer gg 8955213 bardzo
      chetnie pogadam :) Lala:)
      • Gość: Pan.K Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.devs.futuro.pl 07.01.05, 00:09
        mam 18 lat. 3 stycznia wstałem o 7 rano około 23.00 wieczorem przyszedłem do
        koleżanki po materiały... miałem się uczyć histori... o 2 kiedy miałem się
        zbierać... bo już baaardzo działo mi się spać koleżanka zaproponowała mi
        kawe... hmm... myślicie sobie kawa spoko można wypić ale nie tego wieczoru...
        nieopłacało mi się iśc spać bo o 7 trzeba wstać i zasówać do szkoły...
        więc padła propozycja...
        X: a może... (i w tym momencie otworzyła szuflade i wyciągnela syfa...)
        zareagowałem normalnie jak każdy nastolatek... no prawie każdy... -normalka

z narkotykami mialem styczność codziennie... mój podblok czyli ludzie z mojego
        bloku i okolicy codziennie "żezali""wciągali""jedli" czy jakoś tam to się
        nazywa... oczywiście ja z nimi NIEBRAŁEM ale znałem kilku ludzi którzy mieli to
        i owo za przystępną cene... więc -K. skmiń nam grama amfy... ziła... piksy...
        i niebyło problemu 15 minut jest a ja do domciu...

tej pamiętnej nocy zastanawiałem się chyba z pół godziny patrząc w sufit...
        trawe paliłem... ale jak kiedyś myślałem o syfie... -NIGDY!!! BLE...
        i wciągnołem sobie kreske... średnią... bo to pierwszy raz... koleżanka
        wczesniej brała więc jej to tam wisiało czy duża czy średnia...
        i zaczeła się baja...
        energia! ożywienie! włączyła mi się gadka... i tak rozmawiałem do 7 nad ranem...
        aż przyszła owa wcześniej wspomniana ochota na sex... (lepiej późno niz wcale)
        i co...? kolejna kreska... spodobało mi się...
        / tutaj jest tekst i akcje mniej ważne /
        ostatecznie przed wyjściem do szkoły (odjąc 3 pierwsze lekcje-bo się rozmawiało)
        pół kreseczki... i sprawdzianik... dosłaliśmy 5... teraz będe szedł na impreze
        i bez syfffa chyba się nieobędzie... niejestem uzaleznony... nie po pierwszym
        razie ale od czasu do czasu niezaszkodzi... od 7 rano 3.01.2004r niespałem w
        sumie 44 godzinki i wypiłem tylko 3 kawy... tylko... później spałem 5 godzin i
        już bez kawy i amfy chodziłem jak nakręcony do godziny 2 nad ranem... spałem do
        14... ahhh... co za ulga...
        niewciągne się! tak sobie chyba każdy z was powtarzał...
        GORĄCO POZDRAWIAM!
        DO "DZIEWIC" - NIEPRÓBÓJCIE BO SKOŃCZYĆ BĘDZIE CIĘŻKO
        DO BIORĄCYCH - POWODZENIA I WYSTWAŁOŚCI W RZUCANIU!

PS. OOOO I TAK CAŁY TYDZIEŃ... ŻYCIE IDZIE JAK NA SPIIIIDZIE...
      • Gość: Iza Do Loli IP: *.66.14.165.189.gte.net 17.02.05, 01:03
        czesc lola...
        ...spokojnie...poczekaj...dopiero miesiac nie bierzesz, po calym roku wciagania
        i niszczenia organizmu i mozgu twoje cialo potrzebuje czasu na zregenowanie...
        ..ja bylam zaje..a na wszystkim na czym tylko mozna przez 2 lata i zeby wrocic
        do swojego "normalnego" stanu zajelo mi chyba nastepne tyle..
        Lola nie chce ciebie zniechecac,,ale tak jest prawda...i powiem tobie ze WARTO
        bylo, oj warto....zaluje tych zmarnowany zaje..ych lat, ktorych nigdy nie
        odzyskam...ale staram sie na to patrzec pozytywnie..ze sie czegos sobie
        nauczylam, ze siebie lepiej poznalam ze zasmakowalam zycia i stanu psychicznego
        ktorego nigdy!!!! nie chce powtorzyc...
        ...zobaczyc pomalu i przestaniesz tak o tej amfie myslec, nie bedzie tobie
        potrzebne tyle kawy i wogole uspokoich sie , zacznesz lepiej patrzec na swiat i
        siebie....zobaczyc...obiecuje!!!!!
        Lola trzymaj sie..nie daj sie...walcz bo warto...
        trzymam kciuki..
      • s1983 Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku 30.09.05, 01:09
        Boże ludzie!!!! Jak macie pisac takie głupoty to lepiej nic nie
        piszcie...brałam cały rok....a ja brałam miesiąc.....a ja biore od 8 lat
        codziennie...nie wiecie co piszecie nie macie o tym nawet troszeczjke pojęcia.
        jak macie pisac takie durnoty to lepiej nic nie piszcie albo wypowiadajcie sie
        na forum Teleranka albo Kway czy herbaty. Pozdrawiam
    • Gość: zibi Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.elsat.net.pl 27.02.05, 10:14
      Szkoda pięknego aczkolwiek trudnego życia na narkotyki!
      • Gość: asiaa Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku IP: *.echostar.pl 05.04.05, 22:44
        co to znaczy ciagnac na kablu????rzygam narkotykami nigdy przenigdy nie wezme
        tego gowna a i tak dobrze sie bawie w zyciu wystarczy mi cwiartka wodki raz na
        dwa tygodnie...narkotyki ?bleeeeeeeeeeeee zycie jest takie piekne na trzezwo
        powodzenia
        • s1983 Re: Jakie są objawy i skutki zażywania narkotyku 30.09.05, 01:07
          Jak nic na ten temat nie wiesz to sie nie wypowiadaj :-)
    • kayakto najgorszy w klubach... 02.12.05, 06:23
      ze wszystkich narkotykow dostepnych w klubach najgorsza jest wlasnie amfa...

-
      • suchyxxx Re: najgorszy w klubach... 28.12.05, 23:03
        Moja znajoma po 6 latach brania-najpierw amfy a potem heroiny przestaa
        zażywać.Po kilku odwykach w szpitalach,po kilku pobytach w ośrodkach przestała w
        koncu.Sama z siebie postanowiła podjąć walkę i przez ostatni rok jej to dobrze
        wychodziło bo nie braa wcale-metadon piła i chodziła do psychologa i na
        hipnozy.Niedaqwno zaczeła powoli odstawiać metadon i szło jej dobrze.Niestety
        dziewczxyna miała już tak zniszczone żyły i osłabione serce-zwłaszcza po raku
        tarczycy który wyleczyła naświetleniami i jodem-że zmarła w nocy przy
        chłopaku.Karetka przyjechała prawie po godzinie jak ona zaczeła się fatalnie
        sabo czuć.Ratowali ją ale powiedzieli że nawet pół godziny wcześniej by jej nie
        uratowali i że to serce.Dziewczyna już była bliska wolności od metadonu i
        wszystkich używek a zmarła:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka