Dodaj do ulubionych

Suplementy diety nie pomagają w odchudzaniu

15.07.10, 14:42
Pełna kompromitacja, wniosek prosty - te badania w ogóle nie były
przeprowadzone. To jest tekst napisany na zamówienie lobby aptekarskiego,
czego dowodem jest końcówka artykułu (kupuj w aptekach, po co masz gdzie
indziej zapłacić połowę mniej, za większe dawki)L-karnityna jest jednym z
niewielu, od lat naukowo sprawdzonym spalaczem, ale działa tylko w trakcie
wysiłku fizycznego. Cała reszta nigdy nie była spalaczami !!!
Obserwuj wątek
    • khysiek Idiotyzmy 15.07.10, 15:27
      Bez zmian w stylu życia żaden lek też by nie pomógł.
      Ale widzę intensywną promocję 'leków' które w większości są warte mniej niż
      przeciętny suplement. Np. oparte o pochodne amfetaminy (jak nieszczęsna,
      zakazana meridia) zawierające (o zgrozo) ocet, czy też blokujące uczucie
      głodu. To działa tylko krótkoterminowo, wyniszcza organizm pozbawiony
      składników odżywczych, który i tak sobie odbije to przy każdej okazji
      najbliższego posiłku, zwłaszcza na węglowodanach.
      • naja79 Re: Idiotyzmy 15.07.10, 17:01
        Nieszczęsna meridia przynajmniej działa, podobnie jak wyklęty adipex -
        przynajmniej w okresie stosowania ;) Nie twierdzę, że to metoda na odchudzanie,
        ale artykuł był o tym, czy suplementy działają, a nie - czy należy się odchudzać
        w ten sposób. Ja odchudzałam się Dukanem przez 4 miesiące i jestem bardzo
        zadowolona z wyniku - i suplementy nie były już potrzebne.

Szkoda tylko, że wcześniej wydałam kupę kasy na karnitynę i błonniki.
        • kradam Re: Idiotyzmy 15.07.10, 20:45
          > Nieszczęsna meridia przynajmniej działa, podobnie jak wyklęty adipex
          > przynajmniej w okresie stosowania ;)
          Nie jest problemem znalezienie specyfiku na odchudzanie, jest ich mnóstwo tych
          skutecznych. Problemem są ich efekty uboczne. Choćby Meridia, gdzie notuje się
          kilka przypadków śmiertelnych na 100 000.
          Te karnityny, błonniki to zabawki dla naiwnych. Dobre tylko dlatego, że nie
          szkodzą.
          • arpk Re: Idiotyzmy 14.09.10, 19:35
            dokładnie
            duża część suplementów diety nie działa (m.in. wspomniana l-karnityna)
            ale jest dużo suplementów, które działają (niestety mają także efekty uboczne i nie każdy może je stosować).
            ogólnie wszystkie termogeniki pomagają spalać tłuszcz (udowodnione)
            osobiście stosowałem kilka z nich i z efektu spalania tłuszczu byłem zadowolony.
            najmocniejszy środek jaki brałem to hydroxycut, ale niestety pod koniec dnia fatalnie się czułem (bóle głowy i ogólne zmęczenie.
            bardzo dobry też był Fat Block Thermogenic i przy tym cena jest dużo niższa, lecz efekty uboczne były podobne.

znowu tam gdzie nie było efektów ubocznych to efekty w spalaniu tłuszczu były mizerne.

• kradam Re: Suplementy diety nie pomagają w odchudzaniu 15.07.10, 20:42
      > Pełna kompromitacja, wniosek prosty - te badania w ogóle nie były
      > przeprowadzone. To jest tekst napisany na zamówienie lobby aptekarskiego,
      > czego dowodem jest końcówka artykułu (kupuj w aptekach, po co masz gdzie
      > indziej zapłacić połowę mniej, za większe dawki)L-karnityna jest jednym z
      > niewielu, od lat naukowo sprawdzonym spalaczem, ale działa tylko w trakcie
      > wysiłku fizycznego. Cała reszta nigdy nie była spalaczami !!!
      Bla, bla, bla. Gdzie Ty się doczytałeś, aby kupować w aptekach???
    • pssz Moje doświadczenie z suplementami odchudzającymi 17.07.10, 09:02
      Suplementy najbardziej redukująco wpływają na stan konta bankowego.
      Jest bardzo skuteczna metoda odchudzania: nie żreć!
      I to jest bezpłatnie.
      • unkn_0wn Nie żreć za dużo a przede wszystkim więcej sportu 18.07.10, 21:07
        to suplementy nie będą potrzebne.
    • plo_11 Suplementy diety nie pomagają w odchudzaniu 18.07.10, 08:51
      Pomagają ale trzeba ćwiczyć i być na diecie ;-). Miałam takie 2 tyg,
      że pomimo ostrych ćwiczeń (z dietą ale bez suplementów) waga
      zmieniała się tylko po przecinku i to w obu kierunkach. Dopiero jak
      zaczęłam brać wspomagacz z L-karnityną i bio CLA, ruszyła w dół.
      Biorę tylko godzinę przed ćwiczeniami, połowę dziennej dawki.
      Wystarczy. Efekty widać.
    • unkn_0wn L-karnityna działa, ale w połączeniu z wysiłkiem 18.07.10, 21:06
      fizycznym. Jak ktoś siedzi w fotelu przed tv to choćby żarł po
      kilkadziesiąt gram karnityny dziennie to i tak nic mu nie pomoże.
    • apatryda_ateista Suplementy diety nie pomagają w odchudzaniu 20.07.10, 10:03
      Moja żona stosuje od zawsze różne "cudowne" diety odchudzające mimo, że nie musi, moim zdaniem, tego robić. Była w tym również L-karnityna i inne suplementy diety. Różnicy przed i po nie było widać. No chyba,że osteoporoza jest tej diety wynikiem. Ja natomiast jadam regularnie różnorodne potrawy (w tym tłuste mięsa,tłuste sery, słodycze itp) wyłącznie z kategorii "slow food", wypijam ok. 150 litrów piwa rocznie i od 30 lat ważę tyle samo: 75kg przy wzroście 175cm. Oczywiści nigdy nie stosowałem żadnych diet ani nie brałem paraleków "odchudzających portfele"
    • barabara6 Re: Suplementy diety nie pomagają w odchudzaniu 21.07.10, 13:08
      M niej
      Ż arcia
      W ięcej
      R uchu

M-Ż-W-R
    • hela-8 Re: Suplementy diety nie pomagają w odchudzaniu 29.07.10, 13:30
      Jak się sięga po suplementy to trzeba dobrać właściwe, a nie pierwsze lepsze,
      szczególnie reklamowane wszędzie. A jak się tylko je i nie rusza to nic nie
      pomaga. Jak się leje paliwo do auta i nie jeździ to też ze zbiornika nie ubywa:)).
      Zastosowałam suplement żeby się wzmocnić i przy okazji schudłam 5kg w miesiącu.
      to nie było planowane, ale produkt normalizuje przemianę materii. Jestem osobą
      aktywną.
      • scept89 odchudzajace trociczki 29.07.10, 19:25
        hela-8 napisała:

> Jak się sięga po suplementy to trzeba dobrać właściwe, a nie >pierwsze lepsze, szczególnie reklamowane wszędzie. A jak się tylko >je i nie rusza to nic nie > pomaga.

Podobnie z odchudzajacymi trociczkami: nie nalezy dobierac pierwszych lepszych tylke te PRAWDZIWIE ODCHUDZAJACE TROCICZKI.

Jak sie czlowiek ogranicza w jedzeniu i robi duzo kardio to moze sobie pek takich trociczek wlozyc w to samo miejsce ktorym wychodza suplementy.

Wszystko oczywiscie nalezy wspomagac odchdzajacymi zakleciami (oczywiscie tez tymi PRAWDZIWYMI).

Wiadomo, jesli cos nie dziala (suplementy, trociczki zaklecia to tylko i wylacznie dlatego ze te wlasciwe byly tuz tuz w zasiegu reki...

• emillsz Re: Suplementy diety nie pomagają w odchudzaniu 16.08.10, 10:38
        Zgadzam się przedmówczynią.
        Swego czasu też próbowałem suplementów, okazało się niestety że to co chciałem
        przyjmować jest skierowane do osób chcących znacznie "powiększyć" swoją
        muskulaturę, jestem już po 40-stce, i chodziło mi tylko o poprawę formy. I
        dlatego zamiast "wiadra" białka okazało się że potrzebuję saszetki North.
        • tylduska Re: Suplementy diety nie pomagają w odchudzaniu 16.08.10, 12:35
          Suplementy np. tabletki nie wszystkie zawierają jednakową ilość składników. Z
          własnego doświadczenia nie polecam jest to jedynie faszerowanie się kolejnymi
          preparatami. Przy odchudzaniu ważne jest żeby unikać węglowodanów, uprawiać
          jakiś sport (ja pływam), a także trzeba zadbać jędrność skóry, tutaj godne uwagi
          są róznego rodzaju zabiegi np. masaż antycellulitowy autorstwa Gila Amsallema.
          działa on również odchudzająco. Wiem, ze salon Beauty homecare ma go w swojej
          ofercie.
    • maras2011 Re: Suplementy diety nie pomagają w odchudzaniu 14.09.10, 22:30
      rembland napisał:

> Pełna kompromitacja, wniosek prosty - te badania w ogóle nie były
      > przeprowadzone. To jest tekst napisany na zamówienie lobby aptekarskiego,
      > czego dowodem jest końcówka artykułu (kupuj w aptekach, po co masz gdzie
      > indziej zapłacić połowę mniej, za większe dawki)L-karnityna jest jednym z
      > niewielu, od lat naukowo sprawdzonym spalaczem, ale działa tylko w trakcie
      > wysiłku fizycznego. Cała reszta nigdy nie była spalaczami !!!

Zgadzam się w 100% dodałbym jeszcze HMB jako wspomaganie spalania tkanki tłuszczowej tylko podczas treningu, i nie mam na myśli tu jazdy na rowerze.
    • donald_w [...] 14.03.14, 13:48
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • mamalgosia Re: Suplementy diety nie pomagają w odchudzaniu 14.03.14, 16:19
        o, wiedziałam, że jak został wywleczony jakiś stary wątek, to na pewno wpisał się ktoś komu płacą za reklamę:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka