Dodaj do ulubionych

Grzybica pachwinowa

21.03.04, 13:38
czy ktoś zna skuteczne leki na wyleczenie tej dolegliwości?
Stosowałem jednocześnie tabletki Ketokonazol i maść Pimafucort. Jednakże
kilka dni po zakończeniu kuracji problem znowu powracał...
Możę są jeszcze inne, bardziej skuteczne leki,niekoniecznie nawet w Polsce
(mogę kupić w Niemczech, Szwajcarii lub Holandii.
Będę wdzięczny za rady i wskazówki.
Obserwuj wątek
    • martini_very_bianco Re: Grzybica pachwinowa 21.03.04, 13:52
      Mogę Ci tylko podpowiedzieć, jak sobie radziłam z leczeniem grzybicy, kiedy już
      naprawdę czułam, ze moja wątroba nie wytrzyma bombardowania tymi wszystkimi
      lekami. Na jakiś czas przerzuciłam się na medycynę naturalną i dałod radę! W
      dodatku tanio i z korzyścią dla całego orgaznizmu. To propozycja doktor
      Górnickiej, wielkiego autorytetu medycyny naturalnej.
      Przede wszystki jogurt naturalny albo kefir - jak najwięcej, ble, ale wspomaga
      naszą własną florę bakteryjną, która jest zaporą przed grzybkami. I dieta -
      taka z naciskiem na pracę wątroby, ponieważ bardzo często grzyby przyplątują
      się w wyniku złej jej pracy. Cebuli trzeba dużo jeść, poniważ reguluje pracę
      wątroby. Najlepiej duszoną i bez dodatków - żadnych soli i pieprzy. Nie
      pamiętam już, czemu tak jest, ale jest:). Aha - ubrania. Tylko naturalne
      tkaniny!!! Uważaj też na higienię - co za dużo, to niezdrowo, jeżeli myjesz się
      kilka razy dziennie, niszczysz "mikroklimacik", który organizm sobie
      wytwarza:). Zastanów się też nad detergentem, którego używasz - wszelkie
      perfumowane żele pod prysznic odpadają. Wyluzuj i nie stresuj się za bardzo -
      stres osłabia organizm, a grzybki lubią osłabione organizmy... A panoszą się
      wszędzie, szczególnie teraz na przednówku, kiedy nasz orgaznizmy są ogólnie
      osłabione - to wynika z naszego genetycznego przystosowania do warunków, w
      których żyjemy od kilku tysięcy lat. Zajrzyj na forum madycyna naturalna, tam
      padło kiedyś kilka ciekawych pomysłów. Jeżeli mieszkasz w Polsce, warto
      zasięgnąć porady homeopaty, z którymi łatwiej się tam skontaktować niż u nas, a
      w aptekach jest więcej środków homeopatycznych, maści ipt. Powodzenia!
    • jadwiga_r Re: Grzybica pachwinowa 21.03.04, 14:34
      Oprócz leków, zastosuj prasowanie bardzo goracym żelazkiem bielizny,odzieży,
      szczególnie te partie ubrania,ktore dotykają pachwin.Myślę,ze bielizny nie
      pierzesz we wrzątku, więc grzyby nie zostały zniszczone i ponownie przenoszą
      sie w okolice pachwiny.
      Spróbój przemywać pachwiny kwasem bornym 3%. Kwas ten, ginekolodzy przepisuja
      kobietom do higieny intymnej w walce z grzybicą.
    • Gość: Jasio Re: Grzybica pachwinowa - moj sposob IP: *.ipt.aol.com 21.03.04, 16:52
      > Mieszkajac od lat na Florydzie nie moglem ustrzec sie przez zakazeniem Tinea
      sp. - grzybem, ktory powoduje te symptomy, ktorych chcialbys sie pozbyc.

> Nizoral w tabletkach wydaje sie jedynym srodkiem na pozbycie sie infekcji
      Tinea, oczywiscie pod opieka dermatologa. Jest to srodek systemiczny i watroba
      jest monitorowana przed i w czasie kuracji. Srodek ten moze Cie wykonczyc do
      tego stopnia ze wyladujesz na pogotowiu, lub i dalej...

> Ja kontroluje symptomy pachwinowej grzybicy pod...prysznicem! Po umyciu
      mydlem, nastaw temperature wody na tak goraca, ze bedzie nieomal parzyla i
      skieruj strumien na kilka minut na miejsca zainfekowane Tinea. Zazwyczaj te
      kilka minut parzenia sie ( mozna wytrzymac majac sile woli - zacisnij zeby!),
      ale nie poparzenia, pozwoli sie Tobie uwolnic od aktualnie objawiajacych sie
      symptomow. Przy nawet najlzejszych objawach nastepnych manifestacji Tinei,
      stosuj ten goracy prysznic i to chyba jest najlepsze, co mozna zalecic bez
      trucia sie.

> Takze polecam po kapieli przemycie pachwin woda utleniona i masc 1%
      Clotrimazolum, ktora nalezy dobrze wcierac w miejsca zainfekowane. Masc ta
      mozesz uzywac tez profilaktycznie i stosujac sie do powyzszego, nie powinno byc
      wiekszych problemow.

> Dobre wyniki ma sie tez stosujac nawilzenie pachwin DMSO, ale to piecze przez
      chwile...
    • anula36 Re: Grzybica pachwinowa 21.03.04, 20:13
      Jesli nawraca grzybica, warto zrobic sobie badanie na poziom cukru we krwi, to
      czesto swiadczy o podwyzszonym.I starac sie przynajmniej na jakis czas odstawic
      slodycze, tak sie jakos sklada,ze cukier sprzyja rozwojowi grzybow.
      po kuracji koniecznie WYGOTOWAC bielizne osobista i poscielowa, reczniki, do
      tego dezynfekcja lazienki jakims srodkiem z chlorem,zeby grzyby niemialy szans
      przetrwac i zaatakowac.Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka