Gość: pep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 10:32 na pozbycie sie pekajacych kacikow ust /tzw. zajady/ termentiol i masc cynkowa nie pomaga.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Majka Re: domowy sposob IP: *.wroclaw.mm.pl 27.03.04, 10:34 Zajady powstaja na skutek niedoboru witaminy B2. Odpowiedz Link Zgłoś
deczi Re: domowy sposob 27.03.04, 10:55 Maść chlorchinaldin. Jest na receptę (przynajmniej była), ale może masz znajomego farmaceutę. Albo poproś o receptę dermatologa. To wcale nie musi być wynik niedoboru witamin z grupy B. Cierpiałam kiedyś na to przez pół roku bez przerwy. Wielotygodniowe łykanie B complex nic nie dawało (ale możesz spróbować). Dopiero chlorchinaldin pomógł i to błyskawicznie. Pozdrawiam, D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: domowy sposob IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 27.03.04, 11:25 Clotrimazol, bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
morfa1 Re: domowy sposob 27.03.04, 11:30 ooo tak chlorchinadlin H bardzo pomaga ale jest na recepte:) u mnie zajady zawsze wracają po zimie i wtedy starcza kuracja dwoma pudełkami witaminy B complex i przez rok nie wracają:) zawsze możesz tego zprobować mam nadzieje że u Ciebie również się sprawdzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: domowy sposob 27.03.04, 14:29 Mojej znajomej pomoglo smarownie amolem. Jej zajady mialy srednice zlotowki, zazywala duze ilosci witaminy B compex, ktora nie pomagala. Meczyla sie z tymi zajadami przeszlo dwa lata, ale dopiero amol je wyleczyl. Zajady moga powstawac na roznym tle, awitaminozy czyli braku witamin z grupy B, moga byc wirusowe lub grzybiczne. Nie wiem, ktore tlo bylo u mojej znajomej, bo nigdy z tym u lekarza nie byla i leczyla sie wszystkimi domowymi sposobami. Odpowiedz Link Zgłoś