Gość: MAŁA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.04.04, 17:23 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niezalog.martini Re: LEKI LUB POBUDZAJĄCE ŁAKNIENIE IP: 213.39.77.* 01.04.04, 17:50 zajrzyj na forum zioła Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: LEKI LUB POBUDZAJĄCE ŁAKNIENIE 01.04.04, 17:59 Tabletki Megace. Lek drogi, ale skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: LEKI LUB POBUDZAJĄCE ŁAKNIENIE IP: *.wroclaw.mm.pl 01.04.04, 20:23 Ja od dziś zaczęłam podawać mojemu siemioletniemu niejadkowi, którego ba dodatek dręczą opryszczki CITROPEPSIN. Pani w aptece bardzo zachwalała dla dzieci. Czy dla dorosłych to nie wiem. A to Megace jest dla dzieci tez? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: LEKI LUB POBUDZAJĄCE ŁAKNIENIE IP: *.sdh.sk.ca 01.04.04, 20:29 Wedrowiec nie wspomniala, ze powyzszy lek, aczkolwiek chyba skuteczny, jest uzywany w leczeniu nowotworow sutka i powinno sie go uzywac w naprawde umotywowanych sytuacjach takich jak wysokiego stopnia anoreksja zagrazajaca zyciu ale wyniszczenie HIVem. Kazdy inny przypadek nalezy rozwazyc indiwidualnie i wziasc pod uwage mozliwe objawy uboczne i niepozadane, ktore moga byc czasami powazne. Zreszta jest to tylko lek objawowy tzn dziala wtedy kiedy sie bierze tabletke a pozniej problem powraca. Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: LEKI LUB POBUDZAJĄCE ŁAKNIENIE 01.04.04, 21:36 Megace jest szeroko stosowany w opiece paliatywnej. Załozycielka wątku nie pisze o przyczynach upośledzonego łaknienia, a chwilę przed przeczytaniem jej krótkiego postu czytałam inny, o leczeniu nowotworu sutka. Jeżeli dodać do tego fakt, że bliska mi osoba musi stosowac ten lek, to otrzymujemy wpis, jaki poprzednio umieściłam. Lek jest rzeczywiście objawowy, ale w pewnych stanach nie ma wyjścia:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: LEKI LUB POBUDZAJĄCE ŁAKNIENIE IP: *.wroclaw.mm.pl 01.04.04, 21:50 To ja tylko zapytam o Citropepsin. Moja córka zawsze jadła nie to, że mało, bo potrafi wciąć, ale tylko to co Jej smakuje. Wielu rzeczy nie weźmie do ust. I nie nauczyła się w przedszkolu. Młodsza je wszystko a przynajmniej próbuje z zaciekawieniem nowości:) Starszej do tej pory nie maltretowałam, nie karmiłam na siłę. Ale w tym sezonie to już któraś opryszczka Jej wyskoczyła i pani doktor zaleciła Jej Heviran i właśnie Citropepsin. Jak szybko mozna się spodziewać efektu? Może ktoś ma doświadczenie z Citopepsinem? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: LEKI LUB POBUDZAJĄCE ŁAKNIENIE 01.04.04, 22:53 Gość portalu: Majka napisał(a): > To ja tylko zapytam o Citropepsin. Moja córka zawsze jadła nie to, że mało, bo > potrafi wciąć, ale tylko to co Jej smakuje. Wielu rzeczy nie weźmie do ust. I > nie nauczyła się w przedszkolu. Młodsza je wszystko a przynajmniej próbuje z > zaciekawieniem nowości:) Starszej do tej pory nie maltretowałam, nie karmiłam > na siłę. Ale w tym sezonie to już któraś opryszczka Jej wyskoczyła i pani > doktor zaleciła Jej Heviran i właśnie Citropepsin. Jak szybko mozna się > spodziewać efektu? Może ktoś ma doświadczenie z Citopepsinem? Przepraszam, że się wtrącę nie na temat Citropepsinu, ale jesli twoja mała czasem jada przyzwoicie, z tym, że tylko kilka produktow, to wątpię, czy jakakolwiek tabletka na to pomoże. To raczej kwestia osobowościowa, ten typ tak ma, z wiekiem w dużej mierze przechodzi. Słowo:-)) Odpowiedz Link Zgłoś