Dodaj do ulubionych

usg, czy gastroskopia?

09.11.10, 19:10
Moją mamę wiosną bardzo bolał żołądek. Na własną rękę zrobiła badanie z krwi na obecność helikobacter, które wyszło pozytywnie. Ponieważ wyjeżdżała za granicę i nie miała czasu na polecaną przez lekarza gastroskopię, lekarz przepisał odpowiednie leki. Potem było lato, dolegliwości minęły, mama o heliko zapomniała.... Przyszła jesień i znowu: ból żołądka, niedobrze jej ciągle. Zastanawiamy się co zrobić: gastroskopię, która wiadomo, do przyjemnych badań nie należy, czy usg na naprawdę super, sprawdzonym sprzęcie u jednego z lepszych radiologów. Poradźcie proszę.
Obserwuj wątek
    • mimose Re: usg, czy gastroskopia? 09.11.10, 21:41
      Gastro. Miałam dwa razy i naprawdę nie jest tak źle, bez przesady.
      • sp9tcu Mam pytanie 09.11.10, 23:29
        Czy w czasie gastrologi można przełykać ślinę
        i czy można mówić
        • mimose Re: Mam pytanie 10.11.10, 09:35
          Można przełykać ślinę bez problemu, mówić nie za bardzo bo przeszkadza ustnik - a i też nie ma po co.
    • osmanthus gastroskopia 11.11.10, 03:39
      Opowiadacie dyrdymaly - gastroskopia jest przezyciem zadnym gdy sie ja robi w cywilizowany sposob - tj w glebokiej sedacji.
      • iwonagos Re: gastroskopia 12.11.10, 00:39
        Jasne, że się przeżyje i gastroskopię. Nie takie rzeczy się przeżywało. Myślałam tylko, że usg na bardzo dobrym sprzęcie też będzie wiarygodnym badaniem.
        • julimama79 Re: gastroskopia 12.11.10, 14:32
          Mylisz pojęcia,żaden super wypasiony sprzęt do usg nie pokaże żołądka od wewnątrz gdyz nie ukazuje swiatła narządów. Metodą z wyboru do badania żołądka jest gastroskopia.
          • cccykoria Re: gastroskopia 12.11.10, 18:30
            zdecydowanie.Zawsze myślałam, że bóle żołądka itp odpowiedzialne są heliko...,niestety byłam w błędzie. Mogę podać Tobie namiary na dr, który super robi gastro...Wrocko
            • iwonagos Re: gastroskopia 14.11.10, 22:45
              Bardzo proszę Cię o podanie namiarów na maila gazetowego, wraz z ceną:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka