werka86ka 12.11.10, 23:31 warto stosować profilaktykę w postaci suplementów bądź leków z żurawiną- nie zaszkodzi, bo np. urinal zawiera niemal sam wyciąg z zurawiny, a mogą pomóc;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koralina5 Re: Infekcje pęcherza 13.01.11, 09:10 Mogą, ale tylko chwilowo, bo suplementy takie jak żurawina, która nawet badań klinicznych nie ma wcale nie wyleczą z choroby. Z tym tylko do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
izawik23 Re: Infekcje pęcherza 27.01.11, 10:38 Może i nie wyleczą z zaawansowanej infekcji ale na pewno są pomocne. Zarówno moja mam jak i teściowa są po operacji usunięcia macicy, niestety po tym wszystkim bardzo często łapią infekcje dróg moczowych a szczególnie od jesieni do wiosny, gdyby stosowały za każdym razem antybiotyki pewnie do dziś miałyby z wątrobą do czynienia. Jak tylko odczuwają jakieś dolegliwości ze strony układu moczowego stosują żuravit, piją sok i dodatkowo pyszny dżem z żurawiny na kanapkę profilaktycznie. Już nie raz w ten sposób uniknęły mocniejszych infekcji i niepotrzebnych leków, przecież to źródło witaminy C, a ona hamuje rozrost bakterii poprzez zakwaszanie moczu>jeśli ktoś woli inne suplementy to dobra i skuteczna jest c 500, którą można brać także i przy przeziębieniu i grypie www.suplementy24h.pl/c-500-p-7.html Jednakże z zaawansowaną infekcją tylko do lekarza, sama się o tym niedawno przekonałam, jak wylądowałam na pogotowiu w ciągu paru godzin od pierwszych objawów z zapaleniem pęcherza :( Odpowiedz Link Zgłoś
koralina5 Re: Infekcje pęcherza 10.02.11, 09:23 Pomocne to i owszem może są ale na dłuższą metę, jak ktoś ma częste nawroty to tylko szczepionka może temu zapobiec, niestety leczenie żurawiną, która nie jest lekiem powoduje jednak nawroty choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
apra_live Re: Infekcje pęcherza 16.06.11, 09:06 Dokładnie, tutaj ja bym poprosiła o ur-vaxom przynajmniej nawrotów nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaania20 Re: Infekcje pęcherza 07.03.12, 18:05 koralina5 napisała: > Mogą, ale tylko chwilowo, bo suplementy takie jak żurawina, która nawet badań > klinicznych nie ma wcale nie wyleczą z choroby. Z tym tylko do lekarza. O przepraszam... akurat preparaty z żurainą mająbadania kliniczne w których udowodniono ich skuteczność, ale tyko przy długim stosowaniu ... Odpowiedz Link Zgłoś
apra_live Re: Infekcje pęcherza 13.05.11, 09:48 Nie ma sensu suplementacja, która może okazać się jedynie przyniesieniem chwilowej ulgi w pęcherzu. Bakterie i tak będą się namnażać, tutaj rozsądnym wyjściem będzie wizyta u urologa bądź ginekologa, który dobierze odpowiednie leki. Odpowiedz Link Zgłoś
telimenaaaa Re: Infekcje pęcherza 22.06.11, 10:01 Suplementacja jest według mnie bardzo ważna . Przecież organizm sam nie wytwarza bakterii. Jesli jest wszytko ok jest równowaga to żeczywiscie suplementacja jest nie potrzebna ale jesli któraś juz zaniedbała interes to później mogą sie namnożyć bakterie ale nie odpowiednie które szkodzą. Po to jest suplementacja probiotyk aby wprowadzic i zkolonizowac bakteriami które wpłyną na odpowiednie Ph. Miałam taki problem i mówie z własnego doświadczenia sama aplikuje teraz lactovaginal co prawda do pochwowo ale i tak jest róznica naprawde mijają upławy, pieczenie czy swędzenie. A swoją drogą wizyta u lekarza to powinna być podstawa i wykonana w pierwszej kolejności. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czesiazklanu Re: Infekcje pęcherza 01.07.11, 08:43 Ja mam to samo zdanie co kolezanka wyżej, wienc nie bede sie powtarzac. Jedyna metoda to wlasnie aplikowac sobie odpowiednie szczepy nic nie poradzi tak trzeba. Ja juz nie mam problemów własnie po tym Lactovaginalu. Wolałam chyba kuracje doustna ale przekonały mnie farmaceutki i pomaga nie narzekam wienc moge polecic ... Odpowiedz Link Zgłoś
telimenaaaa Re: Infekcje pęcherza 13.07.11, 09:21 Ja też nie jestem przekonana do doustnej moja mama stosuje lacibios femina juz chyba 2 miesiac i nie widzi poprawy jednak Lactovaginal narazie dla mnie jest najskuteczniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
erivela Re: Infekcje pęcherza 16.07.11, 09:13 Tylko, ze to jest wątek o zapaleniu pęcherza a tego nie da się wyleczyć suplementacja niestety z tym trzeba iść do lekarza i najlepiej żeby wypisał na to szczepionkę. Odpowiedz Link Zgłoś