Dodaj do ulubionych

siemie lniane

17.04.04, 16:50
moja kolezanka pije wywar z lnu ,czy to naprawde pomaga w spalaniu tluszczu
Obserwuj wątek
    • papegoja Re: siemie lniane 17.04.04, 16:53
      ten wywar napewno tlumi uczucie glodu...jest lepki, okleja zoladek,dlugo wnim
      pozostaje no i jeszcze nieco pecznieje, wiec zoladek jest nieco oszukiwany...
    • Gość: Artur Re: siemie lniane IP: *.sasknet.sk.ca 17.04.04, 17:21
      Pewnie nie. Ale siemie lniane zawiera kwasy tluszczowe, ktorych wielu ludzi ma niedobor, wiec nie jest to zly pomysl. A po sieminiu lnianym mozna niezle przytyc bo to mnostwo kalorii.
      • Gość: gogo Re: siemie lniane IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 17.04.04, 17:39
        nie wiem czy sie tyje- moja mama nie zmienila nawykow zywieniowych ale zaczela
        przy lekach popijac siemie i nie przytyla wcale a zoladek lepiej znosi
        chemikalia
        • Gość: Artur Re: siemie lniane IP: *.sasknet.sk.ca 17.04.04, 17:47
          Lyzka sieminia lnianego to pewnie ok 100 kalorii. Jezeli nie nastapi obnizenie kalorii na innych frontach to takie dodatkowe 100 kalorii spowoduje przytycie o kg po ok 3 miesiacach.
          • martini_very_bianco Re: siemie lniane 17.04.04, 18:24
            Artur, mądrzy uczeni doszli niedawno do wniosku, że decydowanie, czy produkt
            jest tuczący, czy nie, na podstawie zawartości kalorii to bzdura. I ja też tak
            uważam, bo batonik bounty ma mniej więcej tyle samo kalorii, co 100g szczupaka.
            Od szczupaka się nie tyje, o ile dobrze wiem, od batonika owszem

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12345&w=8225640&a=10925681
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12345&w=10193879&a=10237912
            • Gość: Artur Re: siemie lniane IP: *.sasknet.sk.ca 17.04.04, 19:23
              To pij i sie zwaz za 3 miesiace
              • martini_very_bianco Re: siemie lniane 17.04.04, 19:29
                nie mam zamiaru, bo 1. nienawidzę tego świństwa 2.eksperyment były nieudany, bo
                wtedy musiałabym a)przez co najmniej pół roku stosować ten sam sposób
                odżywiania b)wprowadzić siemię c)odczekać 3 miesiące. nie chce mi się.
                Jakby nie było, to nie zależy od kalorii, a wyśmiane przez Ciebie tłuszcze to
                nie są te niegrzeczne i utuczające

16%VOL
                22%VAT
                • Gość: Artur Re: siemie lniane IP: *.sasknet.sk.ca 17.04.04, 19:35
                  Tluszczow siemienia lnianego nie wysmiewam. Ale twierdzenie, ze po tluszczach
                  nienasyconych sie chudnie ma zalosne podstawy naukowe choc liczne podejrzane
                  firmy probuja rozpropagowac taki wlasnie poglad i od czasu do czasu jakis
                  dziennikarzyna tez cos takiego napisze.
                  • martini_very_bianco Re: siemie lniane 17.04.04, 19:46
                    czy ja mówię, że się chudnie? nie naczytałam się głupot w gazetach, tylko sobie
                    poczytałam, gdzie trzeba. Mowa była o zmniejszaniu głodu, a nie o stosowaniu
                    siemienia jako środka odchudzającego.

16%VOL
                    22%VAT
    • vitalia Re: siemie lniane 17.04.04, 19:13
      Nie przypominam sobie żeby Arturo czegokolwiek nie zanegował,,Albo ma właśnie
      takie widzenie świata.
      • martini_very_bianco Re: siemie lniane 17.04.04, 19:20
        A ja też neguję:) często Artura:)))) bo mam odmienne widzenie świata. A Artur
        ostatnio na słowo "natura" reaguje taką samą alergią, jak ja na "antybiotyk",
        chociaż doceniam antybiotyk jako zdobycz medycyny:)))

16%VOL
        22%VAT
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka