kocia00 17.04.04, 16:50 moja kolezanka pije wywar z lnu ,czy to naprawde pomaga w spalaniu tluszczu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papegoja Re: siemie lniane 17.04.04, 16:53 ten wywar napewno tlumi uczucie glodu...jest lepki, okleja zoladek,dlugo wnim pozostaje no i jeszcze nieco pecznieje, wiec zoladek jest nieco oszukiwany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: siemie lniane IP: *.sasknet.sk.ca 17.04.04, 17:21 Pewnie nie. Ale siemie lniane zawiera kwasy tluszczowe, ktorych wielu ludzi ma niedobor, wiec nie jest to zly pomysl. A po sieminiu lnianym mozna niezle przytyc bo to mnostwo kalorii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: siemie lniane IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 17.04.04, 17:39 nie wiem czy sie tyje- moja mama nie zmienila nawykow zywieniowych ale zaczela przy lekach popijac siemie i nie przytyla wcale a zoladek lepiej znosi chemikalia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: siemie lniane IP: *.sasknet.sk.ca 17.04.04, 17:47 Lyzka sieminia lnianego to pewnie ok 100 kalorii. Jezeli nie nastapi obnizenie kalorii na innych frontach to takie dodatkowe 100 kalorii spowoduje przytycie o kg po ok 3 miesiacach. Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: siemie lniane 17.04.04, 18:24 Artur, mądrzy uczeni doszli niedawno do wniosku, że decydowanie, czy produkt jest tuczący, czy nie, na podstawie zawartości kalorii to bzdura. I ja też tak uważam, bo batonik bounty ma mniej więcej tyle samo kalorii, co 100g szczupaka. Od szczupaka się nie tyje, o ile dobrze wiem, od batonika owszem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12345&w=8225640&a=10925681 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12345&w=10193879&a=10237912 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: siemie lniane IP: *.sasknet.sk.ca 17.04.04, 19:23 To pij i sie zwaz za 3 miesiace Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: siemie lniane 17.04.04, 19:29 nie mam zamiaru, bo 1. nienawidzę tego świństwa 2.eksperyment były nieudany, bo wtedy musiałabym a)przez co najmniej pół roku stosować ten sam sposób odżywiania b)wprowadzić siemię c)odczekać 3 miesiące. nie chce mi się. Jakby nie było, to nie zależy od kalorii, a wyśmiane przez Ciebie tłuszcze to nie są te niegrzeczne i utuczające 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: siemie lniane IP: *.sasknet.sk.ca 17.04.04, 19:35 Tluszczow siemienia lnianego nie wysmiewam. Ale twierdzenie, ze po tluszczach nienasyconych sie chudnie ma zalosne podstawy naukowe choc liczne podejrzane firmy probuja rozpropagowac taki wlasnie poglad i od czasu do czasu jakis dziennikarzyna tez cos takiego napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: siemie lniane 17.04.04, 19:46 czy ja mówię, że się chudnie? nie naczytałam się głupot w gazetach, tylko sobie poczytałam, gdzie trzeba. Mowa była o zmniejszaniu głodu, a nie o stosowaniu siemienia jako środka odchudzającego. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: siemie lniane 17.04.04, 19:13 Nie przypominam sobie żeby Arturo czegokolwiek nie zanegował,,Albo ma właśnie takie widzenie świata. Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: siemie lniane 17.04.04, 19:20 A ja też neguję:) często Artura:)))) bo mam odmienne widzenie świata. A Artur ostatnio na słowo "natura" reaguje taką samą alergią, jak ja na "antybiotyk", chociaż doceniam antybiotyk jako zdobycz medycyny:))) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś