Dodaj do ulubionych

Bioenergokorekcja wzroku

IP: 213.25.97.* 22.02.02, 15:29
Czy jest ktoś kto się zetknął z tą metodą leczenia krótkowzroczności. Zwłaszcza
jestem zainteresowany działalnością pana Artura Smutko. Istnieje strona
www.smutko.com.pl gdzie zamieszczone są wypowiedzi byłych pacjentów. Ja jednak
szukam źródła informacji bardziej obiektywnego.
Obserwuj wątek
    • Gość: verte Re: Bioenergokorekcja wzroku IP: *.intech.pl 22.02.02, 17:01

Nie bierz pana smutko na poważnie.Kolejny szarlatan,który chce nabić sobie kabze
      żerując na chorobie innych.
      • Gość: SAM Re: Bioenergokorekcja wzroku IP: 213.25.97.* 25.02.02, 11:07
        cała sprawa nie wzbudza zaufania ale chciałbym przeczytać zdanie kogoś kto
        zetknął sie z panem Smutko,
        dziwne wydaje się fakt, że tak rewelacyjna metoda nie jest stosowana szeroko w
        świecie a tylko przez jednego człowieka, który ma własny patent na leczenie
        krótkowidzów
        • Gość: Sowa Re: Bioenergokorekcja wzroku IP: *.carlnfd1.nsw.optusnet.com.au 26.02.02, 03:19
          Gość portalu: SAM napisał(a):

> cała sprawa nie wzbudza zaufania ale chciałbym przeczytać zdanie kogoś kto
          > zetknął sie z panem Smutko,
          > dziwne wydaje się fakt, że tak rewelacyjna metoda nie jest stosowana szeroko w
          > świecie a tylko przez jednego człowieka, który ma własny patent na leczenie
          > krótkowidzów

Taaak... to trudno ocenic. Szczegolnie, ze w jego przypadku polega sie
          na "magicznej" sile jego wlasnie pola energetycznego itd ...
          Stad tez znacznie bardziej przekonywujace jest to co robia
          w Akasha ( www.akasha.com.pl )tzn. metoda cwiczen , gdzie SAMEMU pracuje sie
          nad uaktywnieniem odpowiednich miesni oka.

Sowa

• Gość: hystero Re: Bioenergokorekcja wzroku IP: *.n.club-internet.fr 26.02.02, 08:40
            To zwykla bzdura. Astygmatyzm mozna korygowac okularami (szkla cylindryczne)
            lub chirurgia laserowa (ksztaltownie rogowki). Swoja bioenergie Pan Smutko moze
            sobie...Zasgimnastyka wspomniana w poscie powyzej odnosi sie do zeza
            (wzmacnianie miesni okoruchowych.
            pozdrawiam i zycze trzezwosci myslenia ;-))
            • Gość: Sowa Re: Bioenergokorekcja wzroku IP: *.carlnfd1.nsw.optusnet.com.au 26.02.02, 08:45
              Gość portalu: hystero napisał(a):

> Zas gimnastyka wspomniana w poscie powyzej odnosi sie do zeza
              > (wzmacnianie miesni okoruchowych.

Nie, przeczytaj to dokladnie ...

Sowa

• Gość: ? Re: Bioenergokorekcja wzroku IP: *.prokom.pl 26.02.02, 08:59
                Sowa! pracujesz dla Akashy czy się u nich "szkoliłeś" i nie wyszło;)
                • Gość: Sowa Re: Bioenergokorekcja wzroku IP: *.carlnfd1.nsw.optusnet.com.au 26.02.02, 10:13
                  Gość portalu: ? napisał(a):

> Sowa! pracujesz dla Akashy czy się u nich "szkoliłeś" i nie wyszło;)

Nie . Niestety mam -3.5 na obu oczach. Chcialbym sie tego jakos pozbyc,
                  przynajmniej do jakiegos stopnia jesli nie calkowicie.
                  Myslalem nad "zalatwieniem" tego laserowo, ale nieodwracalnosc
                  tego troche mnie jednak odrzuca. Sam mechanizm naprawy tej wady
                  poprzez cwiczenia miesni oka - trafia do mnie.
                  A co do Akashy to : pudlo. Nie mieszkam w Polsce, ani nie mam
                  powiazan. Znalazlem to strone na internecie. Poczytalem i zamowilem
                  sobie u nich dwie ksiazki. Wiem, ze samemu jest to trudniej robic, ale .. nie
                  mam wyjscia. Postanowilem poddac ta metodologie probie.
                  Moze mi sie uda cos osiagnac.

Znasz jakies inne, ale "cwiczeniowe" metody ? Chetnie przetestuje.

Sowa
              • Gość: hystero Re: Bioenergokorekcja wzroku IP: *.n.club-internet.fr 26.02.02, 11:43
                Przeczytalam, owszem, pompatycznie brzmiacy "spis tresci".Kto lubi robic
                sobie "mydlo w mozgu" - prosze bardzo, wolna wola. poczytaj uwaznie jakikolwiek
                podrecznik okulistyki. Pozdrawiam.
          • Gość: SAM Re: Bioenergokorekcja wzroku IP: 213.25.97.* 26.02.02, 12:16
            rozważając ofertę pana Smutko interesował mnie tylko i wyłącznie system
            ćwiczeń, na który sie powołuje.
            w ogóle mnie nie interesują różne bio-sztuczki (co prawda to on podaje je jako
            integralną część systemu) - tyle, że one raczej nie zaszkodzą (chyba, że ktoś
            udusi sie ze śmiechu w czasie seansu),
            również jestem nastawiony sceptycznie do tego typu metod (co podobno z góry
            obniża moje szanse na sukces:) ale konwencjonalna medycyna nie daje
            krótkowidzom wielkich nadziei,
            metody chirurgiczne traktuję jako ostateczność - nawet tak niewielki (jak
            podają lekarze) procent komplikacji (ok. 5%) przeraża mnie - zwłaszcze, że mam
            czym ryzykować - mam -3,0 D więc jeszcze jako tako widzę i nie chcę spieprzyć
            tego co mam. Poza tym może warto spróbować metod bezinwazyjnych zanim zacznie
            się ciąć. Trzeba sie liczyć wtedy z ryzykiem utraty paru setek ale coż to jest
            w porównaniu ze wzrokiem.
            • Gość: slepiec Re: Bioenergokorekcja wzroku IP: *.prokom.pl 26.02.02, 16:40
              Niestety, metod wiarygodne nie istnieją bo byłyby powszechnie znane.

Niedawno byłem w Singapurze i dwiedziłem jeden z ośrodków zajmujących
              się medycyną chińską. Skończyło się na obejrzeniu oryginalnego miejsca bo
              uświadomiłem sobie że w mieście tym dookoła jest pełno ludzi w grubych
              okularach ... ergo chińczycy również nie znają odpowiednich metod.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka