31.01.11, 19:27
Witam

Wczoraj wieczorem gdy kładłem się spać odczułem ból w lewej stronie klatki piersiowej promieniujący do pleców który był spowodowany głębszym wdechem leżąc na lewym boku.
Ból był przeszywający jakby w samym srodku. Czasem przez przypadek w jakiejs pozycji mnie leciutko zaboli. Mam 18 lat.

Proszę o opinie

Obserwuj wątek
    • verfi Re: Ból 31.01.11, 19:31
      Dodam, że czasem przy silnym kaszlnięciu zaboli mnie troche w kaltce peirsiowej również z lewej strony.
      • green_land Re: Ból 31.01.11, 19:48
        Pewnie niegroźna kolka sercowa.
        Ale rozsądnie by było powiedziec o tym rodzicom/opiekunom, a potem pokazać się rodzinnemu.
        Pozdrawiam:)
        • verfi Re: Ból 31.01.11, 21:41
          Hmm, kolka sercowa to to raczej nie jest poniewaz im wdech byl glebszy tym bardziej bol byl mocniejszy i znacznie dalej umeijscowiony od serca, mocno przeszywajacy, tak jakbym go czul w samym srodku
      • izabelcia1979 Re: Ból 12.02.11, 17:31
        według mnie to też kolka ja miałam kiedyś podobne objawy i lekarz stwierdził że to na tle nerwowym ,dostałam jakiś srodek rozkurczowy i więcej się nie pojawiło ale jak mam silniejsze bóle to łykam jakąś etopirynę i jest o.k.Niby to nie grożne ale ja bym powiedziała o tym komuś bliskiemu i skontaktowała się z lekarzem
    • tretka Re: Ból 12.02.11, 22:50
      Ja też mam czasem takie uczucie jakby ból dolnej części płuc ale wiem że to zawsze wtedy jak się za duzo najem, mam za dużo gazu w żołądku i wtedy tak boli. Tez się początkowo martwiłam, ale jak się zorientowałam o co chodzi to po prostu zaczęłam zwracać uwagę na to co jem :)
    • mamalgosia Re: Ból 13.02.11, 14:33
      poczytaj sobie o neuralgii międzyżebrowej

I nie martw się
    • marecki_1 Re: Ból 13.02.11, 19:40
      Może to być również ucisk skrzywionego kręgosłupa na nerwy. U koleżanki stwierdzono wysunięcie kręgu i ma podobne dolegliwości. Ból przy nagłej zmianie pozycji czy też przy głębokim oddechu.
      • izabelcia1979 Re: Ból 16.02.11, 11:51
        też to słyszałm że tak się często zdarza,boli tylkochwilkę ,ale nie jest to nic grożnego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka