Dodaj do ulubionych

Czy to NERWICA?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 17:09
witam wszystkich,

Najpierw mam zimnie nogi i stopy, potem silne dreszcze, dretwienie miesni
zwlaszcza ramion i ud jak drgawki a na koncu silne kolatanie serca i bol w
klatce piersiowej.
Czy ktos wie co to z objawy, lekarze nie wiedza.
Morfologia ok, hormony tez, mala niedoczynnosc tarczycy, Ekg troche zmienone
ale ponoc nic stsznego.
Prosze o rade? Czy sa to objawy stresu?
Bo zaczeły sie odkad zmienilam prace.
Obserwuj wątek
    • cafe_lorafen Re: Czy to NERWICA? 29.04.04, 19:09
      Moze byc, ale nie musi nerwica to nie tylko objawy somatyczne. To tez sposob
      myslenia. Pozdrawiam.
    • martini_very_bianco Re: Czy to NERWICA? 29.04.04, 19:31
      ryzykujac lincz, tu Cie odesle. jedna dziewczyna stamtad wlasnie zaboera sie za
      homeopatyczne leczenie nerwicy, pewnie podzieli sie z Toba doswiadczeniem

forum homeopatia forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760

Przeciwnikow metody upezejmie pozdrawiam, i prosze laskawie zauwazyc, ze a) nic
      dziewczynie nie wmawiam b) nie sugeruje jej otluszczania watroby i dopraszanie
      sie miazdzycy, zeby Wam sie znowu nie zebralo na porownania homeopatii z
      dieta 'optymalna'
      • Gość: Artur Re: Czy to NERWICA? IP: *.sdh.sk.ca 29.04.04, 21:10
        Niemniej sugerujesz wizyte na wysoce cenzurowanym forum gdzie (jak widzialem)
        wypowiedzie przeciwnikow, lub nawet lekko niewierzacych, sa brutalnie usuwane
        by zachowac cieply klimat wobec homeopatii.
        • martini_very_bianco Re: Czy to NERWICA? 29.04.04, 21:14
          Arturze, na razie usunelismy JEDEN post o tresci "homeopatia to gowno".
          Wszelkie komentarze anyty, ktore nie zawieraja obelg, oszczerstw i wyrazow
          uwazanych za niecenzuralne tam POZOSTANA. To nie jest jedno ze szczodrze
          moderowanych forow "optymalnych", jakich pelno w sieci.
    • Gość: Artur Re: Czy to NERWICA? IP: *.sdh.sk.ca 29.04.04, 21:14
      Stres, panika - jak najbardziej. A masz ku temu powod? Jezeli nie to sugeruje
      wizyte u psychiatry.
      Jezeli chodzi o wizyte u lekarza to warto moze nastepnym razem poprosic o
      poziom wapnia w surowicy i metabolity katecholamin w moczu.
      EKG czemu zmienione? Efekt zaburzen elektrolitowych?
    • bigda Re: Czy to NERWICA? 29.04.04, 21:31
      Opisane przez Ciebie objawy mogą być spowodowane nerwicą. Dobrze by było,
      gdybyś poobserwowała swój organizm i sprawdziła, czy dolegliwości zaczynają się
      w jakichś określonych sytuacjach, czy też w zupełnie niezależnie od nich. Jeśli
      kłopoty zaczęły się w sytuacji zmiany pracy, to istotny jest powód i sposób
      zmiany, okoliczności, jakie temu towarzyszyły oraz to, czy lubisz nową pracę,
      czy jesteś z niej zadowolona. Kłopoty związane ze wzmożoną reakcją na stres nie
      musz oznaczać nerwicy, mogą to być trudności adaptacyjne często zdarzające się
      w nowych sytuacjach, podczas dużych zmian życiowych. W tej sytuacji rokowania
      są bardziej pomyślne. Z całą pewnością nie zaszkodziłyby Ci techniki
      relaksacyjne, ktróre w przypadku trudności adaptacyjnych w zupełności
      wystarczą. Zanim zdecydujesz się na homeopatię, czy też jakąkoliwek inną formę
      leczenia farmaceutykami, powinnaś poddać się gruntownej diagnozie. Leczenie
      schorzeń, któych nie masz, może być ryzykowne.
      • Gość: Artur Re: Czy to NERWICA? IP: *.sasknet.sk.ca 30.04.04, 02:26
        Dlaczego od razu przypuszczac, ze autorka watku chce uzywac dziwnych i nie dzialajacych metod typu homeopatia czy palenie siana na glowie.
        • Gość: Anna777 Re: Czy to NERWICA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 17:45
          W Ekg - npisano czesciowo zblokowana prawa galazka cokolwiek to oznacza?
          Pierwsze takie objawy wystapily po wizycie szefa:(
          Ale czy faktycznie stres moze powodowac az takie silne bole w klatce piersiowej
          wraz z dretwieniem lewejj reki?
          Wczesniej tez miewalam duze stresy i nic mi nie bylo.Przynjmniej nie az tak.
          To prawda techniki relaksacji pomagaja zwlaszcza glebokie oddechy.
          W wiekszosci jednak dostawalam takie objawy bedac w pracy gdy nic sie nie
          dzialo i NIE BYLAM ZDENEDROWANA???
          • cafe_lorafen Re: Czy to NERWICA? 30.04.04, 19:08
            Nerwica moze wywolywac tak silne bole jak przy ataku serca, ja jednak najpierw
            przebadalabym sie na wszystkie strony, bo moim zdaniem za czesto mowi sie o
            tym, ze kazdy bol jest powodowany nerwica.
            Ja mam nerwice i inne zab.od ponad dwóch lat i nigdy takie objawy mi nie
            towarzyszyly, ale co czlowiek to inna postac nerwicy.
            szefa postawic do pionu i przejdzie. Pozdrawiam serdecznie ! :)
            • bigda Re: Czy to NERWICA? 30.04.04, 23:52
              Otóż to, najpierw przebadać się na wszytskie strony, zaś leczenie
              (niekoniecznie "dziwnymi" metodami), zawsz może przynieśc zle skutki, jeśli
              dotyczy choroby innej niż t, an którą cierpisz. Ból spowodowany stresem
              niekoniecznie musi występować akurat wtedy, gdy zauważasz największy stres.
    • enya26 Re: Czy to NERWICA? 08.05.04, 22:31
      Ja tez mam podobne objawy tzn.zimne nogi i dłonie,drętwienie lewej
      ręki+nogi,kołatanie serca,a ponadto trudności w
      oddychaniu,wrażenie "rozstrzesienia" wewnątrz ciała kłucie w głowie.Wszyscy
      lekarze u których byłam stwierdziłi nerwicę....Nie dowierzałam,że ta choroba
      może powodować tak silne objawy.Szukałam cały czas nowych chorób....W końcu
      dałm spokój.Mało tego,to nie dzieje się tylko jak się denerwujesz,nawet jak nie
      masz powodów do stresu?U mnie też w sumie jast ok,nie mam jachis poważnych
      problemów, ale widocznie jesteśmy wrażliwsze niż inni:)))
      Z Twoich badań wynika,że są raczej ok,więc to pewnie nerwica.
      • Gość: Venus Re: Czy to NERWICA? IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 09.05.04, 04:45
        Niedoczynnosc tarczycy moze powodowac czesc takich objawow, moze wiec pomimo
        tego ze jest mala, dla ciebie juz wystarczy aby to odczuc.
        Venus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka