justyna22220
15.03.11, 08:54
Witam serdecznie jestem tu nowa i szczerze powiem, że nie wiem czy był już taki watek czy nie, ale mam nadzieje ,że dostanę tu odpowiedz na mój problem.
Więc może zacznę: parę tygodni temu byłam bardzo przeziębiona miałam gorączkę (ok.40stopni)i strasznie zatkany nos(czego bardzo nie lubię więc odrazu pomaszerowałam po krople do nosa XYLORIN), tak więc mineło kilka dni zostałam wyleczona, ale z boku prawej strony na na głowie(mnie więcej nad uchem) wyczułam guzka który na początku jak go dotykałam pobolewał (pomyślałam że może sie gdzieś uderzyłam)minoł około tydzień guzek był nadal, ale już nie bolał .Odkąd wyczułam tego guzka zaczeły sie straszne bóle głowy. towarzyszyły przy tym nudności i wymioty ( w tym czasie używałam leków przeciwbólowych- pomagały)Tak mineło około 2,5 tyg. jak postanowiłam wybrać się do lekarza bo ból głowy i wymioty zaczeły utrudniać mi życie ( w szczególnośći gdy np. wykonywałam jakieś prace fizyczne np. w domu sprzątałam itd. w tedy nawet pojawiały się zawroty i osłabienie nie byłam wstanie nic zrobić bo odczuwałam takie drgawki w środku organizmu-ciężko to wytłumaczyć)No więc wybrałam się do lekarza zbadał mnie obejrzał moją głowę zmierzył ciśnienie (było rewelacyjne nigdy nie miałam i nie mam wysokiego ciśnienia) i postawił diagnozę , że guzek to nic poważnego zejdzie sam a mi samej kazał zażywać RUTINOSCORBIN,przepisał mi UNIDOX, oraz EFFERALGAN CODEINE. (Lekarz sądzi , że mam problem z zatokami - mimo że nigdy nie chorowałam na zatoki) I tu jest moje pytanie czy faktycznie te bóle głowy wymioty nudnośći i guzek na głowie mogą być przyczyną ZATOK? czy raczej powinnam wybrać się do innego lekarza lub może odrazu na jakieś prześwietlenie głowy czy coś? Dodam jeszcze że jak jak lekko uciskam palcem nad prawym okiem odczuwam ból mniej więcej taki jak bym w tym miejscu miała siniaka( i jak rozruszam to piejsce tz, dotknę pare razy też zaczyna boleć mnie cała głowa i to już tak na poważnie) To chyba wszystko co chiałam napisać mam nadzieje że ktoś mi udzielie dobrej rady .Chciała jeszcze przeprosić jeśli niektóre zdania są nieskładnie zbudowane bądz z błędami , ale pisze to tak na szybkiego. Pozdrawiam