Dodaj do ulubionych

potworne zawroty głowy

04.04.11, 21:42
witam,
kręci mi się w głowie tak że prawie mam problemy z chodzeniem, jak po ok 3-4 drinkach, mam tak 3 dzień. Boję się chodzic, siadaniu za kierownicą nie ma mowy. Ciśnienie mam 120/90, wczoraj też takie miałam, zawsze miałam niskie ciśnienie. Kidyś już tak było, trzymało mnie przez tydzień, aż mdli takiego szmyrgla mam. Co z tym zrobic. O czym świadczy wysokie rozkurczowe. Nie biore zadnych lekow.

Przepraszam ze tak pisze ale ciężko trafic w klawisze.
Obserwuj wątek
    • kol.3 Re: potworne zawroty głowy 05.04.11, 18:58
      Trzeba iść do lekarza i rozpoznać chorobę, porobić badania.. Może to być np.błędnik, nadpłytkowość. Na forum nikt tego nie rozpozna. Rożni moi znajomi mają te objawy, każdy z innego powodu.
    • artur737 Re: potworne zawroty głowy 05.04.11, 20:01
      Najbardziej prawdopodobny jest blednik (90%)

Leczy sie zabiegiem Epley'a - tyle, ze ciezko znalesc lekarza co to umie robic.
      Wtedy poprawa jest natychmiastowa. Nie moge zrozumiec dlaczego lekarze tego nie stosuja, nawet wtedy kiedy umieja. Moze jednak wola dawac leki w nieskonczonosc.

Od biedy mozna sie nauczyc robic ten zabieg z internetu na youtube szukajac epley maneuver.
      • buterfly-caught Re: potworne zawroty głowy 10.04.11, 14:52
        Radzę pójść jak najszybciej do neurologa. To mogą być pierwsze objawy stwardnienia rozsianego a m.in, zaburzenia widzenia skutkiem zmian demineralizacyjnych, koniecznie należy zrobić badania. Może czujesz drętwienie jakiejś części ciała bolesnosć?Moze zaburzenia widzenia?
        • buterfly-caught Re: potworne zawroty głowy 10.04.11, 14:53
          buterfly-caught napisała:

> Radzę pójść jak najszybciej do neurologa. To mogą być pierwsze objawy stwardnie
          > nia rozsianego a m.in, zaburzenia widzenia skutkiem zmian demineralizacyjnych,
          > koniecznie należy zrobić badania. Może czujesz drętwienie jakiejś części ciała
          > bolesnosć?Moze zaburzenia widzenia?

MIAŁO BYĆ : ZAWROTY GŁOWY SĄ SKUTKIEM ZMIAN DEMINERALIZACYJNYCH W MÓZGU

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka