Dodaj do ulubionych

Problem z chodzeniem

07.06.11, 18:45
Witam, rok temu miałam poważny wypadek. Był to czas wakacji, po podróży samolotem byłam bardzo przemęczona. Następnego dnia po przyjeździe wstałam o 4 rano, żeby wsadzić na pociąg przyjaciół, którzy u nas w domu gościli. Mieszkam w domu dwupiętrowym z bardzo stromymi schodami. Wcześniejsze wstanie oraz mocne zmęczenie spowodowały, że spadłam z tych schodów...Złamałam prawą nogę, kości są rozdrobnione. Jestem już po dwóch operacjach, czekają mnie jeszcze min. dwie (kto wie, może i więcej). Nie jestem młodą osobą, regeneracja nogi bardzo wolno idzie. Może ktoś poleci środki na wzmocnienie kości?

Moje dziecko z mężem chcą mi kupić krzesło schodowe na te nieszczęsne schody. Czy ktoś miał z podobnym urządzeniem do czynienia? www.youtube.com/watch?v=4oLptTx5w1g

Pozdrawiam,
Barbara
Obserwuj wątek
    • easyblue Re: Problem z chodzeniem 07.06.11, 19:30
      Słyszaląm wiele razy o świetnych efektach leczenia takich zlamań nawet u osób w zaawansowanym wieku /grubo po 70tce/, które jadły... wywar z kurzych łapek. Można też jeśc wywar z nóg świńskich /ale brzmi/, efekt podobny. Chodzi o tą żelatynę która "wychodzi"podczas gotowania. Ale to nie to samo, co żęlatyna w galaretce, choć i taka jest dobra. A uzupelniać wapń najlepiej zmielonymi skorupkami jaj.
      • barbara_mamka Re: Problem z chodzeniem 08.06.11, 10:32
        Bardzo dziękuję za odpowiedź. Czy dużo trzeba kupować nóżek dla wywaru? Codzienne, w jakiej ilości tą galaretę spożywać?

Pozdrawiam,
        Barbara

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka