Dodaj do ulubionych

Świadomy sen

04.07.11, 01:57
Czy świadomy sen jest bezpieczny dla zdrowia?Pytam głównie o psychikę.Chciałabym się dowiedzieć,czy świadome śnienie może mieć negatywny wpływ na stan zdrowia psychicznego,czy może wywołać/pogłębić chorobę psychiczną itp.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Świadomy sen 04.07.11, 02:59
      magdalena.ul napisała:

> Czy świadomy sen jest bezpieczny dla zdrowia?Pytam głównie o psychikę.Chciałaby
      > m się dowiedzieć,czy świadome śnienie może mieć negatywny wpływ na stan zdrowia
      > psychicznego,czy może wywołać/pogłębić chorobę psychiczną itp.

Bardzo dobre miejsce znalazłaś na takie pytania. Mamy tu wielu fachowców a niektórzy wprost specjalizują się w świadomym śnieniu. Co prawda oni śnią na jawie swoje koszmary o boreliozie czyhającej za każdym rogiem czy alergiach wywołujących zawał, ale to chyba wszystko jedno?

S.
      • magdalena.ul Re: Świadomy sen 04.07.11, 11:37
        Ależ oczywiście,że wszystko jedno,oczywiście,że chodziło mi o boreliozę itp.No bo przecież w ogóle nie zapytałam o sen,gdzieżby tam.
        • wadera3 Re: Świadomy sen 04.07.11, 12:09
          Myślę, że na forum dla jasno i czarnowidzów uzyskasz pomoc.
          • mel.la Re: Świadomy sen 04.07.11, 12:24
            Tam zapytaj:

forum.przebudzenie.net/viewforum.php?f=25
            • magdalena.ul Re: Świadomy sen 04.07.11, 13:14
              mel-dziękuję :)
      • easyblue Re: Świadomy sen 05.07.11, 09:59
        Snajper, litości. Jak nie masz pojęcia o chorobie, to się nie naśmiewaj, bo to żenujące.
    • artur737 Re: Świadomy sen 04.07.11, 16:17
      A co niby ma w nim byc chorobotworczego?

W sumie to fajne doswiadczenie, ktore raz udalo mi sie osiagnac. Wszystko wygladalo jak w filmie 3D formatu IMAX a jednoczesnie wiedzialem, ze spie i mi sie to sni.

W sumie to normalne zajwisko.
    • lmn127 Re: Świadomy sen 04.07.11, 21:26
      Uważam,że świadome sny nie mają wpływu na naszą psychikę.Ja czasami miewam takie sny.Pamiętam jak śniło mi się,że jestem gdzieś na górze.Musiałam z niej skoczyc,ale strasznie sie bałam.Za chwilę pomyslałam,że to tylko sen i nic mi sie nie stanie i skoczyłam.Wylądowałam,a później się obudziłam:-).Pozdrawiam!!!
      • magdalena.ul Re: Świadomy sen 05.07.11, 19:19
        Ćwiczę zawzięcie :) może się uda :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka