Dodaj do ulubionych

Niedosłuch

14.07.11, 19:14
Witam,

Od jakiegoś czasu mam problem ze słuchem ( ok 2 lat ) . Właściwie teraz mi to bardzo przeszkadza i krępuje. Pracuje w miejscu gdzie jest głośno ale dopuszczalnie. Gdy ktoś coś do mnie mówi musi być skierowany do mnie w innym razie zupełnie nie potrafię zrozumie tzn słysze ale nie rozumem. To samo jest gdy mamy przerwę i tam już nie jest tak głośno ale gdy tylko więcej ludzi rozmawia ,również usuwam się w cień bo to bezsensu wsłuchiwać się i tylko czasem rozumieć. Czasami chyba popadam w jakąs depresję , mam już dość aby mi powtarzali jeszcze raz a ja często odpowiadam im na pytanie które sama sobie usłyszę a jest zupełnie inne. Mam już wizytę do lekarza za 2 tyg dopiero ale może ktoś z Was choć przybliży mi co to może być. Jak jest cisza to słyszę normalnie .

P:zdr
Obserwuj wątek
    • minniemouse Re: Niedosłuch 15.07.11, 01:59
      przyczyn moze byc bardzo wiele- od zwyklego zatkania woskiem co mozna latwo i od razu
      przeczyscic poprzez uszkodzenie przewodowe lub sensoryczno-nerwowe.
      hearcom.eu/main/Informationonhearing/Typesloss_pl.html
      w pierwszym jest szansa na wyleczenie, w drugim nie
      ale z kolei w drugim jest cala gama doskonalych aparatow sluchowych na dwa lub jedno ucho.
      teraz robia tak piekne aparaty ze mozna tylko pozazdroscic a nie wstydzic sie
      poza tym sa od niewidocznych, umiejscowionych calkowicie w kanale ucha do typu zaczepa uszna.

jaki bys ewentualnie potrzebowala, to juz zalezy od rodzaju i ubytku sluchu.

nie sluchaj tylko idiotow lekarzy ktorzy uwazaja ze nie mozna aparatu nosic przy zbyt malej utracie sluchu "bo to przyspiesza i poglebia dalsza utrate"- to sa debilizmy,
      bo skoro juz teraz ci ubytek jak masz przeszkadza to jakas pomoc 'sluchowa' JUZ takze potrzebujesz.
      a ze przyspieszy? tego na 100% nie wiadomo, nie wiadomo jak szybko przyspiesza, moze wcale,

a zreszta dalsza utrata prawdopodbnie i tak cie nie uniknie, wiec i tak nic nie tracisz,
      co za roznica szybiciej, pozniej, a za to od razu przy pomocy aparatu bedziesz slyszec DOBRZE
      lub duzo LEPIEJ od razu.

Minnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka