Dodaj do ulubionych

nowotwór wątroby

08.08.11, 22:04
Moja babcia ma raka wątroby komórki nowotworowe sa rozsiane po całej wątrobie zalecono jej chemioterapie. Czytałam że w tym wypadku chemia nie jest skuteczna to prawda ? nie wiem czego mogę się spodziewac . To juz jej 3 rak ( 1 byl piersi 2 zas jajaników) .Martwię sie bardzo o nia . Proszę pilnie o pomoc .
Obserwuj wątek
    • mati298-13 [...] 11.08.11, 16:52
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • uleczka_k Re: nowotwór wątroby 11.08.11, 17:32
        To jest sk.urwysyństwo i choćbym nie wiem jak często leciała na oślą, to będę to powtarzać. Te reklamy to sk.urywyństwo
        • snajper55 Re: nowotwór wątroby 11.08.11, 17:57
          uleczka_k napisała:

> To jest sk.urwysyństwo i choćbym nie wiem jak często leciała na oślą, to będę t
          > o powtarzać. Te reklamy to sk.urywyństwo

Zgadzam się z Tobą. Niestety, zawsze się jakiś skurw​ysyn znajdzie. Ale los jest złośliwy. Taki może sam na onkologii wylądować.

S.
    • scept89 Re: nowotwór wątroby 11.08.11, 18:46
      unspecified napisała:
      > Moja babcia ma raka wątroby komórki nowotworowe sa rozsiane po całej wątrobie

To jest wynik badania histopatologicznego? Nowotwor W watrobie nie musi byc nowotworem watroby. Rokowanie i leczenie zalezy od pochodzenia/typy komorek nowotworowych a nie tylko od lokalizacji/stopnia rozsiania.

>Czytałam że w tym wypadku chemia nie jest skuteczna to prawda ?

Jaka chemia i w jakim przypadku? Bez badania histopatologicznego o ile wiem zwykle nie podaje sie chemii w ciemno.

Zdefiniuj takze "skuteczna" bo skutecznosc w nowotworach, mierzona zwykle jako wydluzenie zycia lub poprawe jego komfortu, to jest cos innego niz skutecznosc antybiotyku na angine "lyknalam piec tabletek i wyzdrowialam".

> nie wiem czego mogę się spodziewac

Lekarze ufam ze podaja rokowanie najblizszej rodzinie. Wiedza na pewno wiecej niz przypadkowy internauta.

• andrzejgiszczak Re: nowotwór wątroby 24.08.11, 01:24
      sprowadź witaminę B17 wraz z suplementami i ekstrakt grzyba reishi zawierający zarodniki. a także witaminę C z aceroli. Chemia nie będzie skuteczna ewentualnie na krótko bo może wystąpić żółtaczka, która ją zabije
      Wszystkie nowotwory są wynikiem braku w organizmie witaminy B17 lub zbyt małej liczby antyoksydantów
      • muszu155 Re: nowotwór wątroby 24.08.11, 15:42
        Raczej to drugie, z tą amigdaliną to w sumie nie wiadomo do końca.
        • anusiadanusia Re: nowotwór wątroby 25.08.11, 12:00
          www.youtube.com/watch?v=1pOcB8Xs7Rg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka