Dodaj do ulubionych

Bol "jajnika" a ortopeda

10.08.11, 11:53
Czy ktos sie orientuje, co to moze byc?
Bylam u ginekologa, bo mialam bol w okolicy jajnika, jak przy cyscie, z tym, ze bol nie ustepuje w pozycji lezacej, dodatkowo ciagnie na noge.
Poniewaz czesto mam cysty, ktore same pekaja, i bol jest taki sam, bylam przekonana, ze to cysta, ktora po prostu nie pekla i moze nawet rosnie. A ginekolog po zrobieniu usg powiedzial, ze cysty nie ma, nie ma nic, stwierdzil, ze jestem pare dni przed owulacja, ze wszystko ok. I powiedzial, ze powinnam zglosic sie do ortopedy, szczegolnie, ze bol ciagnie sie na noge.
Oczywiscie, ze umowie sie na wizyte ale to troche potrwa, zanim sie do niego dostane.
I dlatego pytam tu: czy moze ktos sie orientuje, co moze powodowac tego typu bole? Dodam, ze choruje na hashimoto. Bede wdzieczna za jakas podpowiedz.
Obserwuj wątek
    • uleczka_k Re: Bol "jajnika" a ortopeda 10.08.11, 12:13
      Wyrostek? Która noga: lewa czy prawa?
      • rotkaeppchen1 Re: Bol "jajnika" a ortopeda 10.08.11, 12:17
        "niestety" lewa, wiec nie wyrostek :-)
      • marbor1 Re: Bol "jajnika" a ortopeda 10.08.11, 14:45
        Poproś lekarza pierwszego kontaktu o skierowanie na prześwietlenie kręgosłupa lędźwiowego.
        Mogą to być zwyrodnienia [osteofity], a te uciskają na jakiś nerw. Bardzo często w takich przypadkach jest ból w podbrzuszu i przenosi się na nogi, czasami aż do stawów skokowych stopy.
        Ja sama też to przechodziłam, tylko że u mnie jest ból po prawej stronie. Robiłam różne badania, czepiałam się też jajników, dróg moczowych, nerek i bóg wie czego jeszcze. Dopiero pani urolog
        powiedziała mi wprost "niech pani prześwietli kręgosłup". No i wyszło szydło z worka. Liczne narośla
        na kręgach [osteofity] lędźwiowych.
        • rotkaeppchen1 Re: Bol "jajnika" a ortopeda 10.08.11, 16:47
          lo matko :/ Ale dzieki za info :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka