Gość: anna IP: *.k1.isko.net.pl 26.05.04, 11:23 Badanie USG wykazało u mnie, że jest torbiel o wielkości 54mm na przydatkach.Chciałam się dowiedzieć: czy jest to zagrożenie dla mojego zdrowia oraz czy jakie są możliwości leczenia(pozbycia się jej). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mari Re: torbiel na przydatkach IP: 195.205.163.* 26.05.04, 12:04 najlepiej jak odpowie ci specjalista. Proponuję wjsć na stronę www.nasz-bocian.pl i tam jest forum zapytaj lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: torbiel na przydatkach 26.05.04, 16:14 Jesli nie jest zlosliwa, to zagrozenia dla zycia nie ma.Leczenie, to w zaleznosci o rodzaju torbieli: zachowawcze ( hormonalne),laparoskopia, klasyczna operacja. Decyzja nalezy do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
vecka Re: torbiel na przydatkach 26.05.04, 17:12 Witam, jezli nie jest zlosliwa, to ok, ale istnieje zagrozenie rozlania sie jej do jamy brzusznej, a wtedy moze byc bardzo zle.. Torbiele wielkosci 5 cm usuwa sie juz operacyjnie i nie czeka sie na ich ewntulane pekniecie, bo to tak jakby siedziec na dynamicie, ktory moze w kazdej chwili wybuchnac...., a potem ciezko ratowac to... Pozdrawiam i rdaze zasiegnac jeszcze opinii innego lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś