Dodaj do ulubionych

Dol plecow - potworny bol :(

27.11.11, 13:04
To juz trwa od kilku dni. Potworny bol w dole plecow. Wiem, ze przyczyn moze byc mnostwo bo i korzonki i babskie sprawy i wiele innych. Ale jak sie domyslec co? Dzisiaj chodze z plastrem rozgrzewajacym, ale poki co nic nie pomaga. Czy powinnam sie wybrac do lekarza? Czy jesli np.przewialo samo przejdzie? Prosze doradzcie.
Obserwuj wątek
    • easyblue Re: Dol plecow - potworny bol :( 27.11.11, 17:35
      Jak najbardziej do lekarza. To mogą też być nerki.
      Póki co pij więcej /w razie jakby to nerki/ a jutro do lekarza. Aha,czasami rozgrzewanie pogarsza sprawę, wiec tym bardziej lepiej szybko do lekarza by zdiagnozował ból i zalecił odpowiednie leczenie.
    • satellite78 Re: Dol plecow - potworny bol :( 30.11.11, 10:21
      [b]witam, nie bierz zadnych plastrów rozgrzewających, bo tylko sobie zaszkodzisz. Pewnie cos podniosłaś cięzkiego, np. donice , wózek dziecięcy , cokolwiek w niewłasciwej pozycji i przesunął się krąg. jak pójdziesz do lekarza to da ci typowe blokady- ale to tylko silny przeciwbólowy zastrzyk- ustapi ból ale potem znów się pojawi, bo to zmiana mechaniczna. Idż jak najszybciej do fizjoterapeuty dyplomowanego z certyfikatami np McKenzi , PNF, Mulligan, Cyriax itp. Szybko odpowiednimi ćwczeniami odblokuje ,a potem dobrze żeby podkleił takimi specjalnymi plastrami -tejpami- nie można ich kupic w aptece, bo trzeba przejść kurs jak je podklejać który mięsień ma być schwytany. Naprawde to działa- ale na przychodnie nie masz co liczyć- tam zazwyczaj nie stosuja nowych metod rehabilitacji:(
      Pozdrawiam
      Jeżeli jestes z Krakowa lub okolic to mam namiar na dobrego specjalistę.
      • cyriax Re: Dol plecow - potworny bol :( 01.12.11, 18:11
        satellite78 napisała:

> [b]witam, nie bierz zadnych plastrów rozgrzewających, bo tylko sobie zaszkodzis
        > z. Pewnie cos podniosłaś cięzkiego, np. donice , wózek dziecięcy , cokolwiek w
        > niewłasciwej pozycji i przesunął się krąg. jak pójdziesz do lekarza to da ci ty
        > powe blokady- ale to tylko silny przeciwbólowy zastrzyk- ustapi ból ale potem z
        > nów się pojawi, bo to zmiana mechaniczna. Idż jak najszybciej do fizjoterapeuty
        > dyplomowanego z certyfikatami np McKenzi , PNF, Mulligan, Cyriax itp. Szybko o
        > dpowiednimi ćwczeniami odblokuje ,a potem dobrze żeby podkleił takimi specjalny
        > mi plastrami -tejpami- nie można ich kupic w aptece, bo trzeba przejść kurs jak
        > je podklejać który mięsień ma być schwytany. Naprawde to działa- ale na przych
        > odnie nie masz co liczyć- tam zazwyczaj nie stosuja nowych metod rehabilitacji:
        > (
        > Pozdrawiam
        > Jeżeli jestes z Krakowa lub okolic to mam namiar na dobrego specjalistę.

co racja to racja Zdecydowanie CYRIAX :)))
      • ola07 Re: Do satellite78 30.12.11, 00:38
        mogę prosić o namiary na tego rehabilitanta?na maila gazetowego.Czy zajmuje sie również poważniejszymi sprawami jak zwyrodnienia, ucisk na nerw?
    • alpepe Re: Dol plecow - potworny bol :( 01.12.11, 20:01
      ja miałam duże bóle w dole pleców na początku drugiej ciąży.
    • wadera3 Re: Dol plecow - potworny bol :( 30.12.11, 00:49
      Sam to przechodzi katar, a i to nie zawsze, idźże do lekarza, bo to mogą być nerki, a z nimi żartów nie ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka