jolka727 02.06.04, 00:40 mam pytanie o te leki immunobiologiczne "sanum" (też mam uczulenie na białko owadzie): czy to musi byc przepisane przez specjalistę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martini_very_bianco Re: do martini_very_bianco 02.06.04, 09:28 Tak, na ulotce jest napisane, że leki wydawane są na receptę. Nie stwierdzono żadnych powikłań i skutków ubocznych, natomiast są to bardzo silnie działające substancje. Jak napisałam wczoraj, nie wiem, jaka jest oferta w kwestii jadu. Zajrzyj sobie na forum homeopatia, bo tam jest chyba kilka osób, które się tym zainteresowały, i mamy też obiecane info z wiarygodnego źródła, jak to działa i czym to się je, tylko musimy się przypominać:) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś
aloalo2001 Re: do martini_very_bianco 02.06.04, 20:38 Uczulenia na jad owadów błonkoskrzydłych mozna wyleczyć dobrze wybróbowanymi szczepionkami. Przykro mi to stwierdzić, ale nie liczyłabym na preparaty niewiadomego pochodzenia, które tak moga wpłynąć na układ immunologiczny, że wystymuluja np. chorobę autoimmunologiczną. Moja koleznaka zajmuje sie odczulaniem i ma bardzo dobre efekty. Zgłos się do dobrej KLiniki Alergologicznej napewno maja szczepionki. Z tego co wiem to jest dobrze płatna procedura dla szpitala i w moim miejscu pracy chętnie to robią. Odczulanie robi się pod ścisłą opieką lekarza, bo uczulenie na ten jad jest bardzo niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: do martini_very_bianco 02.06.04, 21:26 1. to nie jest preparat niewiadomego pochodzenia. Gdyby miały cokolwiek powodować, to nie używano by ich za granicą od dobrych paru lat, a w Polsce nie dopuszczono do obrotu w handlu. A że do naszego pięknego kraju parę rzeczy w historii dotarło z opóźnieniem... :) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
jolka727 Re: do martini_very_bianco 03.06.04, 00:20 dziękuję bardzo za odpowiedzi tak, czy inaczej alergologa nie uniknę... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś