Dodaj do ulubionych

problem z oddawaniem moczu

21.05.12, 13:07
witam. oddaję zbyt często i zbyt gęsto mocz. Byłam u lekarza i dostałam tabletki które zmniejszą niby skurcze pęcherza.
Ale piszę tu dlatego, że wybieram się na duży koncert. Który może trwać z 6 godzin. I może ktoś poleca coś by nie chciało się tak sikać? Mam zamiar ubrać pampersa <wstyd> bo po prostu wiem, że tyle godzin nie wytrzymam. Czy może ktoś coś poleca?
Obserwuj wątek
    • easyblue Re: problem z oddawaniem moczu 21.05.12, 13:38
      A zbyt gęsty mocz to nie z powodu małych ilości płynów? Jakie były wyniki moczu?
      • siti0 Re: problem z oddawaniem moczu 29.05.12, 15:23
        jak pisałam miałam badania które są w normie! i byłam u urologa który jedynie dał mi tabletki, by oddawanie moczu nie bolało.
        Rozmazy manualne: neutrofile, eozynofile, monocyty, limfocyty w normie. Morfologia krwi obiegowej w której tylko trombocyty, Lymph# i RDW są podniesione.
        Mocz analiza ogólna biało, glukoza, bilirubina, ciał ketonowe, azotyny, krew - ujemne. Urobilinogen w normie. Nabłonki płaskie - pojedyczne, Leukocyty - 1-3, Bakterie - dość liczne, kryształu szczawianu wapnia - pojedyncze. Kreatynina mieści się w normie.
        Lekarz powiedział, że to dobrze iż oddaję dużo moczu. Badania na cukrzyce miałam robione i ok.
        Ale to bardo utrudnia życie. Wyjdę z ubikacji i już mnie uwiera. Mam nadzieję, że te tabletki pomogą!!
        • siti0 Re: problem z oddawaniem moczu 29.05.12, 15:26
          Zapomniałam się jeszcze spytać... Czy myślicie gdybym założyła jakieś podpaski na nietrzymanie moczu (znalazłam info na necie, że takie są) to zdołały by wchłonąć od 140ml moczu do 300?
          Byłam w aptece, pytałam o pampersy których niestety nie można pojedynczo kupić, a są drogie!
          • horpyna4 Re: problem z oddawaniem moczu 29.05.12, 16:45
            Załóż ciepłe majtki, mogą pomóc. Chłonna podpaska oczywiście też.

• easyblue Re: problem z oddawaniem moczu 29.05.12, 19:35
          Trzeba zrobić mocz na posiew, bo bakterie mogą być, ale nie liczne /bakterie biorą się często z nieumytej pupy przed oddaniem moczu do pojemnika/.
          A jakie tabletki Ci przepisał?

>kryształu szczawianu wapnia - pojedyncze.
          Zrobił Ci usg nerek?

Zapytaj lekarza o nadreaktywny pęcherz.
          • siti0 Re: problem z oddawaniem moczu 31.05.12, 01:03
            Uroflow 2 przepisała mi.
            Dziwie się, że sama nie pomyślała o zrobieniu np usg nerek. Ani, że nie poinformowała mnie, że istnieją wkładki urologiczne, ale po tym jak zobaczyłam ich cenę omal nie padłam.
    • kol.3 Re: problem z oddawaniem moczu 21.05.12, 17:37
      Wizyta u urologa. Zrobić badania zdaje się że to się nazywa na przepływ moczu i zaleganie w pęcherzu. Coś się dzieje i trzeba to leczyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka