assassin-1 15.06.12, 14:54 Mam problem z dyskiem po wypadnięciu naciska mi nerw rwa kulszowa mam mrowienia i drętwienie nogi kierują mnie na operacie czy mam się bać jak szybko wraca się do zdrowia proszę odpiszcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prim.asol Re: operacia dysku 15.06.12, 15:47 taka operacja to totolotek...i ostateczność. Bardziej stawiam na rehabilitację, leki w ostrym stadium, dieta ( zrzucenie zbędnych kilogramów) i zadbanie o ogólną sprawność .Także odpowiedni materac , świadomość co szkodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
assassin-1 Re: operacia dysku 15.06.12, 18:25 witam nadwagi nie mam bo mam wzrostu 185 cm a warze 83 co do sportu to gram grałem w piłkę 2 razy w tygodniu po 2 godziny Odpowiedz Link Zgłoś
prim.asol Re: operacia dysku 16.06.12, 16:16 noooo, skoro możesz grać 2xw tyg. po 2 godz. w piłkę to w czym problem, że aż proponują ci operację ? Kobieto, nie pchaj sie na stół. Gdy moja córka leżała na neurologii, z obu jej stron leżały 2 młode dziewczyny po przebytej wcześniej w innych szpitalach operacjach. Jedna jeździła na wózku a druga wyła z bólu , którego nie mogli sie pozbyć. Tak jak już wcześniej pisałam - rehabilitacja, profilaktyka i w ostrej fazie leki p/zapalne i p/bólowe ( ja b.chwalę sobie 100 mg. Diclophenac -u w czopkach lub 2x po 50mg.) Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
assassin-1 Re: operacia dysku 16.06.12, 17:05 Witam w piłkę grałem mam 39 lat teraz mam problem z chodzeniem tak mnie boli noga lewa w nocy już nie wspomnę po prostu mam dość tego bólu ale dzięki mam na imię Sławek Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: operacia dysku 15.06.12, 20:02 Zdecydowanie lepiej zacząc od rehabilitacji i leków. Operacja to ostateczność, a nie pierwszy wybór. Co do operacji, to znam dwie osoby, które są po czymś takim, jedna w porządku, drugiej zniszczył się inny dysk. Dodam, że ta pierwsza codziennie ćwiczy - kto wie, czy jej stan zdrowia nie jest bardziej zasługą tych ćwiczeń a nie operacji Odpowiedz Link Zgłoś