bibellott 24.06.04, 15:02 Dobrzy ludzie, czy brak krwi utajonej w kale wyklucza chorobę nowotworową? dziękuję za każdą odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amatemi Re: POMOCY - choroby jelita 24.06.04, 15:24 nie jestem lekarzem, ale mialam kontakt z nowotworami roznego rodzaju, co nieco wiem. Tego akurat nie:)) Ale obawiam sie, ze brak krwi w kale nie musi oznaczac braku tej choroby. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
amatemi Re: POMOCY - choroby jelita 24.06.04, 15:24 oczywiscie krew w kale nie musi oznaczac nowotworu Odpowiedz Link Zgłoś
bibellott Re: POMOCY - choroby jelita 24.06.04, 15:31 dzięki tzn. jak nie ma krwi w kale to nie ma nowotwou? i czy prawidłowe wchłanianie jelita (czyli nie ma utraty wagi ciała) też świadczy o tym, że jednak nie ma tego nowotworu w jelicie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Doki Re: POMOCY - choroby jelita IP: *.171-201-80.adsl.skynet.be 24.06.04, 15:57 > tzn. jak nie ma krwi w kale to nie ma nowotwou? Nie, bo nie kazdy nowotwor pokrwawia. > i czy prawidłowe wchłanianie jelita (czyli nie ma utraty wagi ciała) też > świadczy o tym, że jednak nie ma tego nowotworu w jelicie? Nie, w ten sposob nie da sie wykluczyc nowotworu. Tylko zaawansowane stadia daja utrate wagi ciala. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bibellott Re: POMOCY - choroby jelita IP: *.icpnet.pl 25.06.04, 20:53 proszę dajcie mi jeszcze jakieś odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nenya Re: POMOCY - choroby jelita IP: *.lj.pl / *.lj.pl 26.06.04, 11:28 odpowiedź jest prosta - jeśli chcesz mieć pewność zrób kolonoskopie z wycinkiem! obejrzą jelito od środka, ocenią wycinki i z głowy. to nie jest taka znów trauma, żeby warto się było zamartwiać i żyć w niepewności... Odpowiedz Link Zgłoś