agati77
11.07.12, 14:25
Mam taki problem:chcialabym zarejesrtowac sie jako dawca szpiku.
Poniewaz jakiegos czasu mam dziwne objawy:bole kosci,stawow,bole glowy,chroniczne przemeczenie,szumy w uszach,bole brzucha i mdlosci,zaparcia i biegunki na przemian zrobilam sobie cale mnostwo badan lacznie z testem na bolerioze (ELISA),ktore wyszly idealnie.Test na bolerioze zrobilam z powodu moich objawow,oraz faktu ze jako dziecko mieszkalam blisko lasu i mialam bardzo duzo ukaszen kleszczy...
Badania ktore robilam to morfologia z rozmazem,OB,CRP,TSH,prolaktyna,zelazo,ferrytyna,pr watrobowe,amylaza,kreatynina,ASO,kwas moczowy,P.ciala ANA,HIV,IgE calkowite,ELISA na bolerioze(2 razy),badanie moczu ogolne + posiew,kal na posiew i pasozyty(2 razy).
Wszystko wyszlo idealnie...jednak boje sie ze moge jednak miec ta bolierioze.Sa ludzie ktorzy nie pamietaja ugryzienia kleszcza i choruja,a ja mialam ich w zyciu dziesiatki.Slyszalam ze ten test nie jest 100% pewny.
Czy skoro wszystkie badania mam ok to moge zarejstrowac sie jako dawca?Chcialabym komus pomoc a nie zaszkodzic...Pytalam mojego lekarza z UK,ale on chyba nigdy nie slyszal o bolerioze...