Dodaj do ulubionych

Sumamed dawkowanie

12.07.12, 21:42
Witam,
mam pytanie. Moja córka (7 lat i 24kg) dostała antybiotyk Sumamed 250 w kapsułkach na 6 dni stosowania w związku z zapaleniem oskrzeli. Wiem, że ten antybiotyk podaje się przez 3 dni i boję się, że przedawkuję. Czy wystarczy stosować go przez 4 dni?
Proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Sumamed dawkowanie 12.07.12, 23:27
      5bacha75 napisał(a):

> Witam,
      > mam pytanie. Moja córka (7 lat i 24kg) dostała antybiotyk Sumamed 250 w kapsułk
      > ach na 6 dni stosowania w związku z zapaleniem oskrzeli. Wiem, że ten antybioty
      > k podaje się przez 3 dni i boję się, że przedawkuję. Czy wystarczy stosować go
      > przez 4 dni?

Czyli uważasz, że jesteś mądrzejsza od lekarza? On przepisał lek na 6 dni, ale ty wiesz lepiej, że trzeba go podawać przez 3 dni. Jesteś też gotowa uwierzyć forumowe poradzie jakiegoś anonimowego hydraulika. Biedne dziecko, które ma taką matkę...

S.
    • anula040478 Re: Sumamed dawkowanie 31.03.14, 07:34
      Tu niestety pani ma racje,ja też słyszałam o trzech dniach,jednak moja pani doktor kazała mojej kruszynce(11 miesięcy)podawać 6 dni.W piątym dostała strasznej wysypki na całym ciele i dalej już nie podawałam.
      • saqigar Re: Sumamed dawkowanie 31.03.14, 16:06
        A co ta sytuacja ma wspolnego z pytaniem? Twoje dziecko jest po prostu uczulone na ten konkretny antybiotyk, co kompletnie nie ma zwiazku z leczeniem innego dziecka. Jak w ulotce jest napisane "stosowac 3 dni", a ja po 2 dostane wysypki, to znaczy ze producent nie wie jak stosowac lek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka