Dodaj do ulubionych

LAMPA-Bioptron Compact - a reumatyzm

IP: *.fonet.pl / *.crowley.pl 28.06.04, 00:25
kochani czy macie jakies doswiadzcenia chce kupic czy bywa skuteczna to
duzy wydatek zastanawiam sie czy warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: Franc Re: LAMPA-Bioptron Compact - a reumatyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 08:11
      Stanowczo odradzam. To wszystko pięknie wygląda przed kupnem ale w
      rzeczywistości lampa w ogóle nie jest skuteczna. Mój ojciec kupił lampę Zepter
      Bioptron około 4 lata temu i choć zwiedziła niemal wszystkich moich znajomych
      to nikomu na nic nie pomogła (na reumatyzm również). Moim zdaniem są to
      pieniądze wyrzucone w błoto. Pozdrawiam.
    • jadwiga_r Re: LAMPA-Bioptron Compact - a reumatyzm 28.06.04, 08:38
      Lepiej niech kupi w sklepie elektrycznym,tam gdzie jest sprzedaż
      żarówek, "żarówkę promiennik podczerwieni z z kulą rubinową".Sa też żarówki
      promienniki o srebrzystym kolorze,ale tej nie radzę kupować, tylko tę czerwoną.
      Koszt takiej żarówki może około 20-30 zł.Żarówkę tę można wkręcić do lampki
      nocnej .Ma ona szerokie zastosowanie we wszystkich chorobach,których skutki
      mogą być zminimalizowane lub zlikwidowane przy użyciu ciepła:
      -reumatyczne bóle stawów i mięśni,krwotoki i zwichnięcia w stadium ustępowania
      dolegliwości,bóle zębów po leczeniu stomatologicznym,przeziebienia,nieżyt zatok
      czołowych i oskrzeli,zapalenie gardła i ucha środkowego,rany
      ciete,szarpane,zadrapania,źle gojace sie rany.
      W poważnych przypadkach zaleca się jednakże konsultację z lekarzem i omówienie
      z nim leczenia..
      Odległość naświetlania: 30 do 50 cm,według własnego uanania.Odległość powinna
      się powiększać wraz z czasem naświetlania.
      Skuteczne naświetlanie trwa od 10 do 30 minut.
      Mimo,że czerwona osłona znacznie zmniejsza mozliwości oślepienia,zaleca sie
      ochronę okolicy oczu.
      Lampa ta ma zastosowanie także w kosmetyce,wychowie kurcząt, prosiąt.
    • Gość: Andrzej Re: LAMPA-Bioptron Compact - a reumatyzm IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.04, 23:49
      Miałem możliwość wypróbowania tej lampy co prawdza przy innych dolegliwościach
      przez okres około 2 tygodni. Dlugość fali promieniowania odpowiadająca barwie
      żółtej. Żadnych pozytywnych efektów nie zaobserwowałem.
      Pomimo, że to urządzenie jest stosowane w różnych ośrodkach leczniczych
      (sanatoriach) mam poważne wątpliwości co do skuteczności tego rodzaju terapii.
    • Gość: Basia Re: LAMPA-Bioptron Compact - a reumatyzm IP: *.cg.shawcable.net 13.09.04, 19:06
      Wszystkie urzadzenia wydzielajace INFRARED (2-25 microna) promieniowanie
      cieplne (trzeba urzadzenie sprawdzic) maja terapeutyczne dzialanie poprawiajace
      przede wszystkim krazenie krwi w zwiazku z rozszerzaniem naczyn kwionosnych, a
      co za tym idzie przyspiesza gojenie sie tkanek,zmniejsza bol,rozluznia, usuwa
      toksyny.
      Terapie INFRARED stosuja od ponad 80 lat niemieccy lekarze w leczeniu wielu
      chronicznych dolegliwosci,m.in reumatyzmu, a na dalekim wschodzie, glownie w
      Japonii i Chinach,od 25 lat badania naukowe potwierdzaja lecznicze wlasciwosci
      tego promieniowania cieplnego. W latach 1980 badania NASA potwierdzily
      potwierdzily wspaniala stymulacje kardiowaskularna tego ciepla.
      Jezeli wiec ta lampa dziala na bazie tego promieniowania cieplnego,to mozna
      oczekiwac pozytywnych skutkow, ale trzeba ja stosowac regularnie i przez dlugi
      czas.
    • mycha10 Re: LAMPA-Bioptron Compact - a reumatyzm 15.09.04, 15:28
      A mnie bardzo pomogła ta lampa. Przez 10 lat leczyłam się na okropne bóle
      brzucha podczas miesiączki. Naświetlałam się przez miesiąc kilka razy dziennie
      i już 4 miesiące spokoju!!!
    • Gość: ania Re: LAMPA-Bioptron Compact - a reumatyzm IP: *.dami.pl 31.10.04, 19:39
      Nie chcę nikomu doradzać, ani odradzać. Ale moje 6 letnie dziecko ciągle łapie
      katary - takie niedające się miesiącami leczyć (nawet antybiotykami). Teraz
      pomaga lampa Bioptron , którą rozpoczynam naświetlanie zaraz po pierwszych
      objawach kataru. Kupiłam ją, bo na leczenie tych katarow wydałam naprawdę
      majątek, a dziecko po kilku seriach silnych antybiotyków nabawiło się grzybicy.
      Teraz mam spokój. Ale to są moje doświadczenia. Nie wiem, czy innym osobom
      lampa pomaga.
    • Gość: Mjollnir Re: LAMPA-Bioptron Compact - a reumatyzm IP: *.hist.uni.wroc.pl 01.12.04, 12:49
      Nie wiem jak jest przy innych dolegliwościach, ale na 100% pomaga w
      dolegliwościach skóry. Moja narzeczona ma uczulenie na promienie UV (masakra
      latem - prawie nie pokazuje się "na dworze" gdy świeci słońce). No i
      naświetlanie tym urządzeniem bardzo jej pomogło w złagodzeniu objawów. Ja
      naświetlałem sobie staw skokowy po kontuzji i też wydawało mi się, że pomaga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka