Gość: Jola IP: 81.210.22.* 09.07.04, 09:57 Mam problem. Czesto w nocy dostaje nagle skurczu łydki, lub stopy. Ból jest okropny. Mąż mówi, że to brak witamin, ale myślę, że nie tylko. Wiecie może o co chodzi i jak zapobiegac takim skurczom? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hihi Re: Skurcze łydek IP: *.retsat1.com.pl 09.07.04, 10:00 to bardzo bolesny objaw braku MAGNEZU,magnez trzeba brac zawsze to jeden z najwaznijeszych pierwiastkow odpowiedzialnych za prace ukl nerwowego, kiedy przytrafi sie skurcz prosze szybko dociagnac palce do siebie to boli ale dziala pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-))))) Re: Skurcze łydek IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 09.07.04, 10:27 Sprawdz swoj poziom lactic acid po wysilku i kwasote. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Skurcze łydek 09.07.04, 13:54 Pare lat temu mialam podobny problem. Lekarz ktorego sie o to zapytalam przy okazji wizyty w innej sprawie, powiedzial ze na to nic nie mozna poradzic. Czyzby lakarze nie wiedzieli o tak prostym wyjsciu jak branie magnezu? Cos mi sie tu nie zgadza... Odpowiedz Link Zgłoś
piscina Re: Skurcze łydek 09.07.04, 18:38 [Nie wiem, czy to nie bedzie drugi lub trzeci identyczny moj post, bo cos wariuje mi poczta. Jesli tak, o przepraszam] Zgadza sie, zwlaszcza jesli lekarz nie jest bardzo mlody. Pamietam, jak jeszcze w latach osiemdziesiatych srodowisko lekarskie (a przynajmniej duza jego czesc) wysmiewalo prof. Juliana Aleksandrowicza za propagowanie magnezu. To, co teraz wydaje sie nam oczywiste jesli chodzi o mikroelementy, wtedy nie bylo przez medycyne akademicka uznawane, z wyjatkiem wapna i zelaza. Podobnie jak jeszcze wczesniej ziola, z wyjatkiem szalwii i rumianku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-))))) Re: Skurcze łydek IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 09.07.04, 19:02 Magnesium jest dosc silnym chelatorem (to znaczt sciaga z ciebie ciezkie metale, ktore sa wydalane w moczu), to tylko potwierdza teorie ze po za lactic acid skurcze sa spowodowane zatruciem ciezkimi metalami (najczesciej plombami z rteci!). Na skurcze normalnie lekarze przepisuja Quinam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re: Skurcze łydek IP: *.ip-pluggen.com 09.07.04, 19:25 Mam jeszcze chyba 2 plomby z rteci. Jedna z nich w sierpniu zmienie na porcelanowa, bo to czworka dolna i widac ja kiedy sie bardzo smieje. Ale nie bede robila wiecej, bo znam osoby ktore wyrzucily wszystkie ciemne plomby i nic im to nie pomoglo. A mojz lekarka ma okolo szescdziesiatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-))))) Re: Skurcze łydek IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 09.07.04, 20:37 Halina napisał(a): > Mam jeszcze chyba 2 plomby z rteci. Jedna z nich w sierpniu zmienie na > porcelanowa, bo to czworka dolna i widac ja kiedy sie bardzo smieje. > Ale nie bede robila wiecej, bo znam osoby ktore wyrzucily wszystkie ciemne > plomby i nic im to nie pomoglo. > A mojz lekarka ma okolo szescdziesiatki. Nie pomoglo? Albo nie pomoglo bo jeszcze nie mieli prawdziwych efektow zatrucia, albo nie pomoglo bo juz za dlugo czekali! Jeff Clark Story - links toxic teeth Prof. Halley Andy Hall Cutler PhD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Skurcze łydek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 18:31 BRAK POTASU !!! powoduje takie skurcze ... jak i inne dziwne takie ;) ASPARGIN w aptece bez recepty, koszt ok.6/7 pln Odpowiedz Link Zgłoś