Dodaj do ulubionych

Skurcze łydek

IP: 81.210.22.* 09.07.04, 09:57
Mam problem. Czesto w nocy dostaje nagle skurczu łydki, lub stopy. Ból jest
okropny. Mąż mówi, że to brak witamin, ale myślę, że nie tylko.
Wiecie może o co chodzi i jak zapobiegac takim skurczom?
Obserwuj wątek
    • Gość: hihi Re: Skurcze łydek IP: *.retsat1.com.pl 09.07.04, 10:00
      to bardzo bolesny objaw braku MAGNEZU,magnez trzeba brac zawsze to jeden z
      najwaznijeszych pierwiastkow odpowiedzialnych za prace ukl nerwowego, kiedy
      przytrafi sie skurcz prosze szybko dociagnac palce do siebie to boli ale dziala
      pozdrowienia
    • Gość: ;-))))) Re: Skurcze łydek IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 09.07.04, 10:27
      Sprawdz swoj poziom lactic acid po wysilku i kwasote.
      • pia.ed Re: Skurcze łydek 09.07.04, 13:54
        Pare lat temu mialam podobny problem. Lekarz ktorego sie o to zapytalam przy
        okazji wizyty w innej sprawie, powiedzial ze na to nic nie mozna poradzic.
        Czyzby lakarze nie wiedzieli o tak prostym wyjsciu jak branie magnezu?
        Cos mi sie tu nie zgadza...
        • piscina Re: Skurcze łydek 09.07.04, 18:38
          [Nie wiem, czy to nie bedzie drugi lub trzeci identyczny moj post, bo cos
          wariuje mi poczta. Jesli tak, o przepraszam]

Zgadza sie, zwlaszcza jesli lekarz nie jest bardzo mlody. Pamietam, jak jeszcze
          w latach osiemdziesiatych srodowisko lekarskie (a przynajmniej duza jego czesc)
          wysmiewalo prof. Juliana Aleksandrowicza za propagowanie magnezu. To, co teraz
          wydaje sie nam oczywiste jesli chodzi o mikroelementy, wtedy nie bylo przez
          medycyne akademicka uznawane, z wyjatkiem wapna i zelaza. Podobnie jak jeszcze
          wczesniej ziola, z wyjatkiem szalwii i rumianku.
        • Gość: ;-))))) Re: Skurcze łydek IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 09.07.04, 19:02
          Magnesium jest dosc silnym chelatorem (to znaczt sciaga z ciebie ciezkie
          metale, ktore sa wydalane w moczu), to tylko potwierdza teorie ze po za
          lactic acid skurcze sa spowodowane zatruciem ciezkimi metalami
          (najczesciej plombami z rteci!).

Na skurcze normalnie lekarze przepisuja Quinam.
          • Gość: Halina Re: Skurcze łydek IP: *.ip-pluggen.com 09.07.04, 19:25
            Mam jeszcze chyba 2 plomby z rteci. Jedna z nich w sierpniu zmienie na
            porcelanowa, bo to czworka dolna i widac ja kiedy sie bardzo smieje.
            Ale nie bede robila wiecej, bo znam osoby ktore wyrzucily wszystkie ciemne
            plomby i nic im to nie pomoglo.
            A mojz lekarka ma okolo szescdziesiatki.
            • Gość: ;-))))) Re: Skurcze łydek IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 09.07.04, 20:37
              Halina napisał(a):

> Mam jeszcze chyba 2 plomby z rteci. Jedna z nich w sierpniu zmienie na
              > porcelanowa, bo to czworka dolna i widac ja kiedy sie bardzo smieje.
              > Ale nie bede robila wiecej, bo znam osoby ktore wyrzucily wszystkie ciemne
              > plomby i nic im to nie pomoglo.
              > A mojz lekarka ma okolo szescdziesiatki.

Nie pomoglo?

Albo nie pomoglo bo jeszcze nie mieli prawdziwych efektow zatrucia, albo
              nie pomoglo bo juz za dlugo czekali!

Jeff Clark Story - links

toxic teeth

Prof. Halley

Andy Hall Cutler PhD

• Gość: a Re: Skurcze łydek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 18:31
      BRAK POTASU !!!

powoduje takie skurcze ... jak i inne dziwne takie ;)

ASPARGIN w aptece bez recepty, koszt ok.6/7 pln

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka