Dodaj do ulubionych

sciskanie w gardle

IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.07.04, 16:07
Witam
O czym moze swiadczyc ciagle uczucie sciskania w gardle? Nie ma zadnym
problemow z oddychaniem, tylko takie uczucie jakby ktos mi gardlo sciskal
palcami... albo jakby jakas kluska w gardle... nie umiem tego dobrze opisac.
Nie ma tego natomiast jesli oddycham przez usta z mocno "rozdziawiona" ;)
szczeka. Ktos wie co to moze byc? Moze od stresu? Zbyt malej ilosci picia?
Czegos powaznego?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Milka Re: sciskanie w gardle IP: *.dip.t-dialin.net 14.07.04, 16:18
      Tarczyca ???
      • Gość: Kasia Re: sciskanie w gardle IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.07.04, 16:57
        I co z tym zrobic? Jak zbadac prywatnie? U jakiego lekarza? POziom hormonow czy
        co? Do lekarza rodzinnego wiecej nie ide bo chodzilam (w innych sprawach) juz
        do kilku i kazdy mi mowil ze wymyslam, ze stres, ze costam... nawet badac ani
        do konca posluchac nie chcieli uwazajac ze w moim wieku (22 lata) to sie nie
        choruje.
        I czy to moze byc cos powaznego? Czy samo moze minac?
        Pozdrawiam
        • Gość: marta Re: sciskanie w gardle IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 14.07.04, 17:33
          Kasiu, miałam takie samo uczucie przez bardzo długi okres czasu, dopóki nie
          skorzystałam z rad lekarzy i nie zajęłam się leczeniem nerwicy. Po pewnym
          czasie terapii, minęło. Ja też nie wierzyłam, że mogę się tak czuć z powodu
          nerwicy i użalałam się, że żaden z lekarzy nie traktuje mnie poważnie, choć, w
          moim odczuciu, byłam poważnie chora. Nie wiem, czy Twoje dolegliwości są
          spowodowane również takim stanem, ale nie lekceważyłabym sugestii lekarzy i
          zwróciła się o pomoc do dobrego psychiatry. To naprawdę żaden wstyd. Jeśli jego
          pomoc nie będzie Ci potrzebna, na pewno Ci o tym powie. Życzę szybkiego
          wyzdrowienia i serdecznie pozdrawiam.
          • Gość: Kasia Re: sciskanie w gardle IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.07.04, 17:53
            Dzieki :) W sumie to by nawet bylo prawdopodobne, ale nie wiedzialam ze takie
            tez objawy moze dawac nerwica... "Ciesze sie" ze to nie musi byc od razu jakas
            powazna choroba bo juz rozne schizy mialam... A co do nerwicy to inne rzczy tez
            by mi pasowaly, takze... czas sie zajac swoim zdrowiem psychicznym i przestac
            wymyslac!
            Jeszcze raz dzieki za wszelkie sugestie
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka