Dodaj do ulubionych

krew z odbytu

17.01.13, 12:10
Mam 19 lat i dotknął mnie dość krępujący problem, mianowicie od jakiegoś czasu (tydzień) leci mi krew z odbytu. Krew ma kolor normalny, ani za ciemny, ani za jasny. Nie wiem co może powodować taki stan dodam, że mam zaparcia, czego nie zjem brzuch zamienia się w balon i czuje pęcherzyki powietrza, które się przemieszczają. Niekiedy mam biegunki, ale rzadko. Te dolegliwości mam praktycznie codziennie do tego jeszcze dochodzą straszne kłucia w okolicy wątroby i czasami zgaga. Czy to może być coś poważnego?
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: krew z odbytu 17.01.13, 14:19
      latoja4 napisała:

> Mam 19 lat i dotknął mnie dość krępujący problem, mianowicie od jakiegoś czasu
      > (tydzień) leci mi krew z odbytu. Krew ma kolor normalny, ani za ciemny, ani za
      > jasny. Nie wiem co może powodować taki stan dodam, że mam zaparcia, czego nie z
      > jem brzuch zamienia się w balon i czuje pęcherzyki powietrza, które się przemie
      > szczają. Niekiedy mam biegunki, ale rzadko. Te dolegliwości mam praktycznie cod
      > ziennie do tego jeszcze dochodzą straszne kłucia w okolicy wątroby i czasami zg
      > aga. Czy to może być coś poważnego?

Tak, może to być coś poważnego. Ale może też to być coś niepoważnego.

S.
      • amityr Re: krew z odbytu 17.01.13, 16:33
        A czemu nie idziesz na kolonoskopię ???
        • grazkavita Re: krew z odbytu 17.01.13, 18:00
          Kolonoskopia jest badaniem bardzo inwazyjnym. Proponuje najpierw udac sie do lekarza 1 kontaktu i z nim na ten temat porozmawiać. Na pewno włączyłabym do stałej diety jogurt naturalny i dużo zielonych oraz gotowanych jarzyn. Do tego dodałabym regularne ćwiczenia np. tai chi, które poprawia pracę jelit.Proszę spytać lekarza o test na ewentualne guzki w jelitach. Z kolonoskopia proszę poczekać.
          • novalijka39 Re: krew z odbytu 17.01.13, 22:28
            do lekarza!
            • grazkavita Re: krew z odbytu 18.01.13, 10:20
              Oprócz lekarza zaproponowałabym jeszcze dietetyka...
              • 9filip Re: krew z odbytu 19.01.13, 16:14
                Proponuję zrobić test na obecność kalprotektyny w kale. W Warszawie oznaczenie kalprotektyny można wykonać w Centrum Zdrowia Matki, Dziecka i Młodzieży ( www.czmdm.pl) Nie sugeruj się nazwą - to klinika także dla dorosłych.
          • amityr Re: krew z odbytu 19.01.13, 17:12
            grazkavita napisała:

> Kolonoskopia jest badaniem bardzo inwazyjnym. Z kolonoskopia proszę poczekać.Czakaj tatka latka . A jak ma polipy w j.grubym i ...........
            > .
    • vandikia Re: krew z odbytu 19.01.13, 18:56
      idź do internisty, który pewnie skieruje cię do proktologa
      nie masz dodatkowych dolegliwości? bólu, swędzenia, pieczenia? to moga być po prostu hemoroidy albo szczelina odbytu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka