Dodaj do ulubionych

Problem z czytaniem...

15.02.13, 02:35
Hej nie wiem czy to dobre miejsce na takie tematy ale może któraś z was ma lub miała podobny problem.
Otóż od miesiąca mam straszny problem z czytaniem przekrecam wyrazy, czytam coś co zupełnie inaczej jest napisane. Dopiero jak to nie ma sensu to doczytuje się co ja takiego robię... Strasznie mnie to martwi i irytuje tym bardziej ze nigdy nie miałam takich problemów a dodam że mam 21 lat.
Noszę okulary ale mam niewielką wadę wzroku(niedawno byłam u okulisty) -0,25.
Nie wiem jaka może być tego przyczyna
Obserwuj wątek
    • grazkavita Re: Problem z czytaniem... 15.02.13, 10:28
      Odwiedź logopedę...Twój problem nie potrzebuje byc w oczach , ale może to byc wadliwe działanie analizatorów w mózgu...
      • horpyna4 Re: Problem z czytaniem... 16.02.13, 09:06
        Neurolog by się przydał, to rzeczywiście wygląda na sprawę mózgową.
        • dusia554 Re: Problem z czytaniem... 16.02.13, 17:20
          Miałam rok temu wypadek samochodowy i uderzyłam sie w głowe, byłam w szpitalu ale przeswietlenie nic nie wykazało, może to ma coś wspólnego z tym... ale minęło tyle czasu
          • horpyna4 Re: Problem z czytaniem... 17.02.13, 09:42
            Szukaj dobrego neurologa, to naprawdę może być coś poważnego. I rzeczywiście mogą to być opóźnione skutki tamtego wypadku.
    • marysiak47 Re: Problem z czytaniem... 17.02.13, 11:46
      Zdecydowanie neurolog. Skoro zjawisko pojawiło się niedawno, to pewnie jest spora szansa, że rehabilitacja pozwoli ci szybko wrócić do normy. Trzymam kciuki!
    • marselka83 Re: Problem z czytaniem... 18.02.13, 15:04
      warto sprawdzić u neurologa jak piszą, może i wizyta u okulisty by się przydała. ja czasem tak miewam, ale to ze zmęczenia i po sesji tak mam. ile siedziałaś ostatnio przed książkami i w jakich warunkach? złe oświetlenie, zmęczenie i stres - odpocznij, a może Ci się poprawi ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka