mar.sew87
23.02.13, 00:06
...dokucza mi od jakiegoś czasu i chyba nie zamierza przestać. Boli szczególnie przy siedzeniu, dokładnie chodzi o taki przeszywający ból kości kulszowej i dotyczy tylko jednego pośladka. Odczuwam to tak jakby kość miała przebić się przez pośladek.. Nie znalazłam nic konkretnego na ten temat w necie, więc może Wy pomożecie?
Od razu uprzedzę, że nie będzie to rwa kulszowa - nie mam typowych objawów. Myślałam, że może to mieć związek z tym, że jestem bardzo szczupła i niewielka ilość tkanki tłuszczowej powoduje ból. Ale przecież nie tylko ja jestem szczupła, a jeszcze nie spotkałam się u nikogo z taką dolegliwością. Poza tym w takim przypadku od siedzenia bolałyby mnie chyba oba pośladki..
Dodam, że pracuję w pozycji stojącej - spędzam na nogach nawet 12 godzin i wtedy też odczuwam ten dziwny ból. Jako dziecko miałam dysplazję stawów biodrowych i do tej pory zdarzają mi się przeskoki w panewce, ale nie wiem, czy to może mieć jakiś związek.. Mam też jedną nogę krótszą o 1cm (prawą), a ból odczuwam w lewym pośladku.
To chyba wszystko co mi się nasunęło, że może mieć jakieś powiązanie z bólem. Macie jakieś pomysły? Skąd ten ból i jak się go pozbyć?