09.04.13, 22:29
Witam. Mam taki problem, że czuję że moje serce czasami ma problem z przeciskaniem krwi przez tętnice, pracuje ciężko jakby drżało trwa to 2 3 cykle ponadto okdczuwam ból w udzie w lewej nodze, palę papierosy już bardzo długo mimo młodego wieku i często piję alkohol. Mam proszę o szybką odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • oldboy42wawa Re: serce 09.04.13, 22:56
      idź do psychiatry
    • mlody776 Re: serce 09.04.13, 23:23
      Jaki szkodliwy jest alkohol/papierosy w dużych ilościach, to nie trzeba tobie mówić. Trochę alkoholu jest OK ale pomimo ze papierosy są szkodliwe, to teraz jak je NAGLE przestaniesz palić, to będziesz bardzo nerwowy i to może zaszkodzić. Wiec ograniczaj bardzo ostrożnie.

W naszej podświadomości jest zapisany mechanizm obronny organizmu i jest on uruchamiane bez naszej kontroli. Organizm obawia się: głodu i śmierci. I właśnie z powodu obaw śmierci, miedzy innymi zagęszcza nasza krew (jest to ważne w przypadku zranienia itd) i z powodu obaw głodu np. odkłada tłuszcze na później.

Te mechanizmy obronne jest zawsze uruchamiane jak: np. jesteśmy zdenerwowani (musimy nauczyć się głęboko oddychać chociaż 2 minuty/dzień-dla relaksu i uzyskania niskiego ciśnienia krwi), ciężko pracujemy, jak jemy coś co nam szkodzi itd. Ten ostatni powód jest najczęściej ignorowany, a jest super ważny, bo PRAWIE wszystkie nasze problemy zaczynają się od układu pokarmowego. Wiec musimy z naleźć co nam szkodzi (eliminujemy to coś) i musimy zasilić nasze ciało w naturalne środki odżywcze. Szkodliwe: CUKRY, lekarstwa chemiczne, napoje słodkie/dietetyczne (najlepiej pic sama wodę i dużo), rożne przetwory mięsne, mleczne, mączne, wyroby cukiernicze itd. Nasz organizm potrzebuje także: witaminy, minerały, tłuszczę, probiotyk, kwasy itd. Kazdy jest inny, i to ty sam musisz znałeś co tobie szkodzi a co nie. Jak masz obecnie problemy z sercem, to złe odżywianie i problemowe życie, masz od wielu już lat (to nie dzieje się tak od razu).
      Obecnie masz dwie możliwości. Pozwolić jakiemuś medykowi zapisać tobie chemie (wiesz jaki to będzie miało skutek), albo samemu zaczniesz się interesować własnym organizmem i w końcu dbać o siebie (wierz mi, nikt inny tego nie zrobi za ciebie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka