Dodaj do ulubionych

ciemnoczerwone łuszczące się plamki na łokciach

14.05.13, 13:49
Witam niedawno na skórze łokci pojawiły się u mnie ciemnoczerwonymi i różowe plamki, na początku nie zwracałam na nie większej uwagi, były malutkie - wielkości łebka od szpilki ale ostatnio zaczęły się powiększać i niektóre mają średnicę kilku cm, a skóra na ich powierzchni zaczęła się łuszczyć. Co to może być, przypuszczam że to jakaś grzybica? Pewnie bez wizyty u dermatologa się nie obejdzie?
Obserwuj wątek
    • voxave Re: ciemnoczerwone łuszczące się plamki na łokcia 15.05.13, 02:37
      Objawy reumatologiczne-----do reumatologa proszę:)
    • dorotakatarzyna Re: ciemnoczerwone łuszczące się plamki na łokcia 15.05.13, 12:17
      Łuszczyca? Zdecydowanie do dermatologa.
      • voxave Re: ciemnoczerwone łuszczące się plamki na łokcia 15.05.13, 16:14
        Idź do dobrego reumatologa,leczyłam sie długo na łuszczyce łokci a była to jedna z odmian chorób reumatycznych.
        Na dermatologa zawsze jest czas.
    • malinkamala1 Re: ciemnoczerwone łuszczące się plamki na łokcia 22.05.13, 07:57
      Właśnie to może być łuszczyca. Jeśli chcesz złagodzić trochę objawy to możesz smarować łokcie tym produktem medycznym : Beta - Skin NATURAL ACTIVE CREAM. Ten wyrób nawilży skóre i będzie ona bardziej elastyczna. Jesli dostaniesz już jakiś lek na łuszczyce to możesz stosować to coś wspomagająco, a leczenie bedzie bardziej skuteczne, sprawdzilam to na sobie, zreszta nie tylko ja ale także moi znajomi, ktorzy borykali sie z problemem luszczycy.
    • majenkir No i? Bylas u lekarza? 24.05.13, 01:07
      Bo ja tez stawiam na luszczyce ;).
      • panna.b Re: byłam u lekarza 11.06.13, 12:54
        majenkir napisała:

> Bo ja tez stawiam na luszczyce ;).

byłam i niestety moje obawy potwierdziły się to łuszczyca :((( trochę to dziwne bo podobno łuszczyca jest dziedziczna a u mnie w rodzinie nie znałam przypadków tej dolegliwości... mam przepisane jakieś naturalne maści - podobno skuteczne, niedługo zaczynam kurację, ale zastanawiam się czy nie iść jeszcze do innego lekarza żeby potwierdził diagnozę... co o tym sądzicie?
        • yaks Re: byłam u lekarza 12.06.13, 14:23
          panna.b napisał(a):
          > mam przepisane jakieś naturalne maści - podobno skuteczne
          > , niedługo zaczynam kurację, ale zastanawiam się czy nie iść jeszcze do innego
          > lekarza żeby potwierdził diagnozę... co o tym sądzicie?

Ja bym jeszcze poszedł się skonsultować z kimś innym lekarzem, co za maści ci przepisał pewnie jakiś steryd?
          • panna.b Re: Scalp 8 Body Ointment 13.06.13, 14:19
            yaks napisał:

> panna.b napisał(a):
            > > mam przepisane jakieś naturalne maści - podobno skuteczne
            > > , niedługo zaczynam kurację, ale zastanawiam się czy nie iść jeszcze do i
            > nnego
            > > lekarza żeby potwierdził diagnozę... co o tym sądzicie?
            >
            > Ja bym jeszcze poszedł się skonsultować z kimś innym lekarzem, co za maści ci p
            > rzepisał pewnie jakiś steryd?

na pudełku jest napisane Scalp 8 Body Ointment to chyba jakaś maść z kwasem salicylowym, ale raczej nie sterydowa.
        • majenkir Re: byłam u lekarza 13.06.13, 14:26
          Zawsze ktos musi byc pierwszy :D. U mnie tez nikogo przede mna nie bylo.
          Nie martw sie, sa gorsze choroby na swiecie. Idzie lato, wystawiaj sie na sloneczko, a skore nawilzaj :). Druga diagnoze bym sobie darowala, no chyba, ze lubisz chodzic po doktorach ;).
          • panna.b Re: byłam u lekarza 14.06.13, 14:04
            majenkir napisała:

> Zawsze ktos musi byc pierwszy :D. U mnie tez nikogo przede mna nie bylo.
            > Nie martw sie, sa gorsze choroby na swiecie. Idzie lato, wystawiaj sie na slone
            > czko, a skore nawilzaj :). Druga diagnoze bym sobie darowala, no chyba, ze lubi
            > sz chodzic po doktorach ;).
    • nicki90 Re: ciemnoczerwone łuszczące się plamki na łokcia 27.05.13, 09:58
      Wizyta u dematologa, to konieczność. Byłem w podobne sytuacji i tez miałem jakieś niefajne klimaty na łokciach. Trochę się to rozprzestrzeniało i postanowiłem pojsc do lekarza. Przepisał mi trioxal, bralem w terapii pulskowej i już po problemie.
      • sofia41 Re: pytanie na serio i proszę o taką odpowiedź 28.05.13, 11:19
        Mam do was pytanko:
        czy pobyt np. w Lądku Zdroju na kuracji łuszczycowej, ma skuteczny sens czy jest to raczej złudzenie i wyciągnięcie pieniądzy od pacjenta ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka