Dodaj do ulubionych

Zatorowość płucna ???

20.11.13, 09:16
Mój mąż jest w szpitalu od soboty,od kilku dni pluł krwią,w czwartek i piatek miał silne bóle jakby w płucach,nie umiał wziąść głębszego oddechu,bardzo go bolało pod prawą łopatką. Kaszlu nie miał wogóle,gorączki tez,ale 2 tyg temu był chory,porządnie sie przeziebił.

Wyników badań nie znam,wiem tylko ze CRP ma okolicach 45,ciezko wydobyc jakies informacje od lekarzy którzy notabene wogóle go przyjąc na oddział nie chcieli

Wczorajsze RTG wykazało jakies przebarwienia,dzis jedzie na tomografie komp.

Zamartwiam sie że to moze byc zator płuca,mąż sporo waży,ma niewielkie zylaki łydek

Obserwuj wątek
    • jestem_niezadowolona Re: Zatorowość płucna ??? 21.11.13, 11:52
      Jeśli pluje krwią, to nie zator, a zapalenie płuc raczej bym podejrzewała. Choć oczywiście niewykluczony zator. Gorzej, jesli to rakowe...
    • ewka027 Re: Zatorowość płucna ??? 21.11.13, 12:12
      Już wiemy,po tomografii okazało się że jednak zator płuca,objawy miał w zasadzie tylko dwa -plucie krwią zmieszana ze śliną i pożniej ból płuca,przy oddychaniu,bardzo silny,nie mogl nawet sie polozyc,w nocy siedział
      Nie lekcewazcie takich objawów
    • maniekpi Re: Zatorowość płucna ??? 13.12.13, 14:40
      Do puki ludzie nie zaczną karmić się zgodnie z ludzkim jadłospisem,to szpitale zawsze będą pełne.
      Pani mąż ma typowe objawy zaśmieconego organizmu!
      • szaser Do puki ??? 14.12.13, 06:33
        "Do puki" ludzie nie zaczną się porządnie uczyć, to forum Gazety zawsze będzie pełne, odrażających dla Polaków, błędów ortograficznych!
        Maniek ma typowe objawy zaśmieconej i niedokończonej edukacji, na poziomie początkowych klas, szkoły podstawowej.https://s17.rimg.info/5aa663295cabae0e0baed1538c766a3b.gif

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka