Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc!!!

15.03.14, 20:17
od miesiąca boli mnie prawa noga. Ból jest tępy, rwący i głęboki, wędruje tzn. czasem boli kolano, czasem okolica kostki, stopy czy środek łydki (z przodu). Noga nie jest obrzęknięta czy ciepła. Lekarz twierdzi, że to rwa kulszowa choć rtg odcinka krzyżowo-lędźwiowego nie wskazuje na zmiany zwyrodnieniowe. Nie odczuwam żadnych dolegliwości ze strony kręgosłupa. Dostałam leki przeciwzapalne-zero poprawy. Dopiero po zastrzyku sterydowym było ciut lepiej przez kilka dni-teraz znowu boli. Dodam, że w ostatnim czasie zrobiłam dokładną morfologię i jest ok. Badania na boreliozę metodą WB też wyszły ujemne. Zdjęcie Rtg nogi niczego nie wykazało... Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem?
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Od sp9tcu 15.03.14, 20:38
      Kręgosłup ,
      ugniatanie na jakis nerw
      zrób tomografie kregosłupa lędzwiowego
      • trixi12 Re: Od sp9tcu 15.03.14, 21:19
        tomograf odpada bo od stycznia do marca jestem po 2 rtg, i 2 TK. Tomografię klatki piersiowej i jamy brzusznej mialam robioną w lutym. W styczniu zglosilam sie z bolami po prawej stronie zeber. Lekarz nie rozpoznał złamania IX żebra na zdjęciu rtg i wysłał mnie na tomografię komputerową. Dopiero wynik TK potwierdził złamanie żebra. Ale to już mam za sobą... Teraz męczy mnie ten okropny ból nogi. Może rezonans magnetyczny?
        • trixi12 Re: Od sp9tcu 17.03.14, 13:25
          opis zdjęcia rtg nogi: zmian w strukturach kostnych nie stwierdza się. Rzepka w stawie kolanowym ustawiona bocznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka