Dodaj do ulubionych

Brak wyników

25.04.14, 23:16
Witam, 5 tygodni temu miałam robione badanie w szpitalu, na które skierował mnie lekarz u którego byłam prywatnie. Dwa dni temu byłam odebrać wyniki, jednak okazało się, że ich nie ma. Dziś dzwoniłam na patomorfologię i tam powiedzieli, że wyniki dawno już są i zostały przekazane. Czy one mogły zostać gdzieś odłożone z powodu z złego wyniku? Czy lekarz mógł je zabrać? Jestem przerażona i myślę o najgorszym.
Obserwuj wątek
    • fionka21 Re: Brak wyników 25.04.14, 23:45
      Pewnie lekarz zabrał żebyś zapłaciła za kolejną wizytę ;)
      • sylwia840 Re: Brak wyników 26.04.14, 06:58
        Masakra, ja odchodzę od zmysłów, poza tym, na wizytę musiałabym znów czekać ze 2 lub 3 tyg.
    • wadera3 Re: Brak wyników 26.04.14, 07:45
      Skoro zostały przekazane, to prawdopodobnie omyłkowo dostał je ktoś inny. Pozostaje tylko czekać aż ów "inny" je zwróci. Poza tym prawdopodobnie kopia wyników, bądź notatka o nich nadal istnieje na owej patomorfologii.
      Lekarz nie mógł ich zabrać, ewentualnie zostały wysłane pocztą.
      • wadera3 PS. 26.04.14, 07:46
        Tym bardziej nie mogły zostać "odłożone" z powodu złego wyniku.
    • kol.3 Re: Brak wyników 26.04.14, 07:46
      Dziś b. często wyniki są przekazywane do lekarza ktory skierowal na badania.
      • sylwia840 Re: Brak wyników 26.04.14, 08:45
        Tzn w laboratorium powiedzieli, że wyniki już są dawno, podali mi nawet datę kiedy je oddali. Oddali je, ale do poradni, do której miałam się zgłosić po wynik. Tam w poradni powiedzieli mi, że wyników jeszcze nie ma. Zgłupiałam, pomyślałam, że albo wyniki wyszły złe i odłożyli gdzieś w inne miejsce (może tak się robi), albo zabrał lekarz, który mnie kierował. Nie wiem co myśleć.
        • mamakacperka11 Re: Brak wyników 26.04.14, 15:40
          Laboratorium jest zobligowane w razie skrajnie niepokojących wyników o niezwłoczny kontakt z lekarzem zlecającym bądź pacjentem (jeśli badania są wykonywane prywatnie)Korzystając z badań odpłatnych prywatnych zawsze prosi się o podanie numeru telefonu do kontaktu.
          Taka sama procedura obowiązuje przy wykonywaniu innych badań diagnostycznych,np. przy złym wyniku badania histopatologicznego niezwłocznie wzywa się pacjenta do odbioru wyników.
          Powodem jest fakt,że pacjenci często zapominają o odbiorze wyników lub odbierają je dużo później a przy niekorzystnym wyniku było by to niebezpieczne.
          Twoje wyniki są już najpewniej w kartotece u lekarza.
          • sylwia840 Re: Brak wyników 26.04.14, 16:52
            Dziękuję za odp, być może, ale ja leczyłam się u lekarza prywatnie więc szpital dał te wyniki lekarzowi na prywatną wizytę?
            • aqua48 Re: Brak wyników 26.04.14, 17:03
              Najlepiej zadzwoń do lekarza bezpośrednio i zapytaj czy ma Twoje wyniki i czy masz się umówić na wizytę aby je odebrać.
              • sylwia840 Re: Brak wyników 26.04.14, 17:05
                Masakra, w życiu nie myślałam, że wyniki bierze lekarz. I teraz będę czekać ze 3 tyg na wizytę
                • sp9tcu Re: Brak wyników 26.04.14, 17:30
                  Zawsze wyniki bierze lekarz
                  ale zadzwoń do niego i spytaj się może je znajdzie i powie ci
                  • sylwia840 Re: Brak wyników 26.04.14, 17:32
                    Jak byłam po wyniki to przede mną pani otrzymała wynik i słyszałam jak pielęgniarka mówiła jej, że wynik dobry ale ma z wynikiem iść do lekarza. Czyli jej wyników nikt nie zabrał, a moje tak. Może naprawdę jest coś z nimi nie tak.
                    • sylwia840 Re: Brak wyników 26.04.14, 17:34
                      Poza tym osoba która dawała mi wpis po badaniu mówiła,że mam iść po wynik do poradni za 3 tyg, a nie do lekarza
                      • sp9tcu Re: Brak wyników 26.04.14, 18:09
                        wyniki dostaje lekarz
                        twoja mama jak pujdzie do doktora to dostanie wyniki
                        a wyniki nigdy nie daje sie osobie postronnej
                        • sp9tcu Re: Brak wyników 26.04.14, 18:11
                          A czy mama upowazniała jakąmś osobę do odbioru wyników
                          • sylwia840 Re: Brak wyników 26.04.14, 18:21
                            Ale to są moje wyniki i osobiście byłam je odebrać. Po wykonaniu badania dostałam wypis i informacje, że po wyniki mam się zgłosić do poradni za 3 tyg. Poszłam tam po 5 tyg. i pielęgniarka powiedziała, że ich nie ma. Z ciekawości zadzwoniłam do laboratorium i tam powiedzieli, że wyniki dawno już są i przekazali do poradni. Więc nie wiem o co chodzi. Czekając na wyniki w kolejce w poradni, pani przede mną otrzymała wyniki i pielęgniarka powiedziała jej, że wyniki są dobre, ale żeby poszła do lekarza na wizytę kontrolną. Skoro lekarz dostaje wyniki to dlaczego ta pani przede mną dostała je do ręki?Dlaczego jej wyniki były a moich tam nie ma
                            • sp9tcu Re: Brak wyników 26.04.14, 18:35
                              ale zaraz bo już nie kojaze
                              kto jest chory mama czy ty
                              jak powiedzieli ze wynik dobry to się trzyma tego
    • sp9tcu Re: Brak wyników 26.04.14, 18:37
      sory ale ja już poplątałem dwa tematy
      sory
      • sylwia840 Re: Brak wyników 26.04.14, 18:41
        Hehe, tak, tu nie ma słowa o mojej mamie. Cały czas pisałam o sobie i nigdy nie pisałam, że wynik jest dobry, nie znam wyniku:(
        • sp9tcu Re: Brak wyników 26.04.14, 18:51
          Teraz już wiem o co chodzi
          to jednak jest dziwne
          zadzwoń do tego lekarza i spytaj się

A za pomyłkę przepraszam
    • mamalgosia Re: Brak wyników 27.04.14, 10:47
      Ja miałam się zgłosić po wyniki histopatologii około 2-3 tyg po operacji. Gdy po 4 tygodniach wyników nie było, byłam już mocno zaniepokojona. Po 5 tygodniach małzonek zrobił awanturę i wyniki się znalazły - były włożone do kartoteki innej osoby! Datę wykonania miały 2 tygodnie wcześniejszą...
      • sylwia840 Re: Brak wyników 27.04.14, 12:48
        Dziękuję za informacje. Najgorsze jest to, że ciągle nie mogę pojechać do tej poradni, raz mam pracę rano, a raz po południu, a tam jest też tak czynne w kratkę. Już nie mówiąc że to na drugim końcu miasta.
        • marbor1 Re: Brak wyników 27.04.14, 20:11
          Sylwio są szpitale, które wykonane badania przekazują bezpośrednio lekarzowi. Tak jest np. w Szpitalu Praskim. Mąż się leczy u p. doktora w Przychodni Przyszpitalnej i nigdy nie dostaje wyników badań do ręki.
          Nie martw się na zapas, skontaktuj się z p. doktorem, który to badanie zlecił.
          • sylwia840 Re: Brak wyników 27.04.14, 20:25
            Dziękuję za informacje. Miałam kilka dni wycięte z życiorysu, już mi się śniło że mam raka
            • sylwia840 Re: Brak wyników 27.04.14, 20:28
              Tyle jeszcze, że inna Pani przede mną otrzymała wyniki do ręki. Poza tym, przy odbiorze podpisywała się, że otrzymała wynik. To w takim razie za mnie podpisał się lekarz?
              • marbor1 Re: Brak wyników 27.04.14, 22:58
                Lekarz zlecił badanie i wyniki dostał lekarz. Mąż miał zlecenie do pracowni sonograficznej na wykonanie badania i też nie dostał do ręki wyników, dopiero lekarz dał mężowi wynik badania [bo był b. ważny] jak poszedł na wizytę do niego.
                Poza tym spotkałam się z taką praktyką w niektórych pracowniach laboratoryjnych, że wyniki badań nie są wydawane pacjentowi, bo wynik jest własnością lekarza, który skierował na takie badanie. Gdybyś zrobiła badania odpłatnie, to wtedy dostajesz wyniki do ręki za pokwitowaniem.
                Już kiedyś była na tym forum na ten temat gorąca dyskusja.
                • sylwia840 Re: Brak wyników 28.04.14, 17:33
                  Jestem załamana. Zadzwoniłam do poradni że patomorfologia przekazała im już moje wyniki. Jak się okazało, patomorfologia powiedziała mi że były moje wyniki ale te z przed 2 lat (miałam wtedy operacje). Jednak nic nowszego nie mają. Pani powiedziała, że prawdopodobnie lekarz podczas badania stwierdził że jest wszytko dobrze i nie pobrał wycinków. Jednak na moim wypisie z badania wyraźnie widnieje napis, że pobrali dwa wycinki. Poza tym słyszałam rozmowę o tym jak pobierają te wycinki. Na koniec kazali przyjść po wyniki za 3 tyg. Wyników nie ma. Jestem załamana. Wychodzi na to że tych wycinków w ogóle nie oddali do laboratorium

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka