Dodaj do ulubionych

Witaminy dla palacza

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 10:59
Moj mezczyzna pali papierowy i choc prosze i groze zeby rzucil palenie nic
to nie daje. Jakie witaminki powinnam mu zaserwowac tak by choc troszke
podreperowac jego zdrowie? Dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: Witaminy dla palacza 02.09.04, 11:16
      Nie przychodzi mi do głowy nic poza rzuceniem palenia. To jedyny sposób na
      podreperowanie zdrowia palacza.
      I nie serwuj mi kompleksów witaminowych, bo są bez żadnej wartości. Gdyby były,
      to buteleczka kosztowałaby nie 26 zł, tylko 260. Są dość-nowe warzywa i owoce,
      one o tej porze roku dostarczają odpowiednie ilości wszystkiego.

16%VOL
      22%VAT

Takie tam... Forum homeopatia
      • vitalia Re: Witaminy dla palacza 02.09.04, 11:22
        Ponieważ nikotyna niszczy komórki organizmu to należałoby zadbać chyba o
        większą ochronę antyoksydacyjną.Pomyśl o antyoksydantach i zdrowym
        odżywianiu,czyli zwiększonej ilości witamin w pożywieniu.Chciaż jeśli nie rzuci
        palenia to mało to pomoże.
      • Gość: kasia Re: Witaminy dla palacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 11:25
        Slyszalam cos o przeciwutleniaczach tzn witaminach A, C i E, ktore to chronią
        komórki organizmu przed uszkodzeniem przez wolne rodniki. Zgadzam sie, ze
        najlepszym lekarstwem jest rzucenie palenia,ale coz zrobic gdy palacz wie
        lepiej i jest uparty jak osiol ;)
        • Gość: palacz Re: Witaminy dla palacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 15:23
          Słowa mojej lekarki - "No to rzucamy palenie. Przepiszę witaminkę A+E" :)
          Więc to racja z tymi przeciwutleniaczami. Czy to pomaga - nie wiem, na razie
          nie próbuję :|
          • Gość: man Re: Witaminy dla palacza IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 02.09.04, 22:54
            Witaminy są dobre. Ale trzeba unikać beta karotenu bo sprzyja rozwojowi raka
            płuc u palących.
    • Gość: justy Re: Witaminy dla palacza IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 02.09.04, 23:16
      wyłącznie naturalne: z owoców i warzyw. paradoksalnie przeciwutleniacze w
      atbletkach u paczaczy nie daja żadnych pozytywnych rezultatów, a wrecz szkodzą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka