niki245 02.09.04, 14:40 jak przygotować się przed gastroskopią? podobno to dość bolesne badanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: studentka Re: gastroskopia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 15:21 Przede wszystkim nalezy przygotowac sie psychicznie. Nie jest to badanie przyjemne. Wiele zalezy od lekarza, ktory ja wykonuje. Tego dnia przed badaniem musisz byc na czczo( to pewnie wiesz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nenya Re: gastroskopia IP: *.lj.pl / *.lj.pl 03.09.04, 11:13 nie trzeba się specjalnie przygotowywać przed badaniem, wystarczy być na czczo. odczucie bólu to sprawa bardzo indywidualna, ale w trakcie gastroskopii własciwie nie ma prawa nic boleć (znieczulone gardło), miałam usuwany polip i wiedziałam kiedy to stało tylko dlatego że lekarz głośno opowiadał co robi no i ten monitor nade mną :-) można mówić za to u dyskonforcie - np. mi się nie udało opanować odruchów wymiotnych, ale da się to przeżyć! polecam zaopatrzeć się profilaktycznie w jakieś środki łagodzące ból gardła po badaniu, mi pomogły pastylki z podbiałem i tymiankiem. fajnie nie jest, ale bać się nie ma czego - zapewniam powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
47.a.6 Re: gastroskopia 07.09.04, 19:22 Dostałam od lekarza rodzinnego skierowanie na gastroskopię.Mieszkam w Rudzie Ślaskiej koło Katowic, może ktoś doradzi mi ,gdzie najlepiej wykonać takie badanie, koszt nie gra roli.Bardzo boję się tego badania i ciągle odwlekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: gastroskopia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 20:02 Jeżeli masz pieniądze, spokojnie możesz zrobić sobie gastroskopię w narkozie. Miałam dwa razy - pełen komfort. I po badaniu żadnego bólu gardła. Odpowiedz Link Zgłoś
arecibo1 Re: gastroskopia 03.09.04, 22:24 Ja kiedys mialem z pobraniem wycinka zoladka. Tylko znieczulenie - psikniecie czyms do gardla - jest nieprzyjemne, ale przez chwile tylko. Samo badanie nic nie bolalo i trwalo moze 5-7 minut. "Okropnosc" tego badania jest IMHO przereklamowana. Odpowiedz Link Zgłoś