IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.09.04, 16:54
to mój 7 dzień na tej diecie , schudłam już 2 kg i jak dotąd nie czułam
głodu, jedyny uboczny skutek to okropny ból głowy towarzyszacy mi od 3 dnia
diety-ale można to wytrzymac - POLECAM !!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Mora Re: Etap I IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 25.01.05, 13:55
      Kurcze, ja też właśnie zaczęłam stosować tą dietę. Martwi mnie ten Twój ból
      głowy, bo to znaczy, że coś jest nie tak. Już wolałabym być osłabiona, bo to
      mogłabym sobie wytłumaczyć - człowiek jest osłabiony na każdej diecie.
      • Gość: gosc Re: Etap I IP: *.k456.webspeed.dk 29.01.05, 10:59
        Ten bol glowy jest spowodowany wyeliminowaniem weglowodanow, ale to po jakims
        czasie mija, gdyz organizm przyzwyczaja sie do takiej minimalnej ilosci
        weglowodanow.Jezeli bol nie ustepuje , zjedz wiecej warzyw w ciagu dnia,
        trzymaj sie z daleka od owocow i macznych wyrobow !
        Dieta jest skuteczna, ale musze przestrzec, ze ludzie popelniaja blad, sadzac,
        ze jest to dieta odchudzajaca ! To jest styl zycia, gdyz przechodzac na
        normalne odzywianie sie czyli: chleb, ciasta, ryz, makaron,ziemnaiki, mozna
        bardzo szybko wrocic do dawnej wagi plus kilka kg wiecej !
        Ja bedac na tej diecie schudlam 8 kg w przeciagu miesiaca :-) teraz wage
        trzymam i nadal lubie jajeczka i bekon, a od chleba mozna sie odzwyczaic,
        czasami pieke sobie chleb optymalny, a i ciasta optymalne tez istnieja. POLECAM
        • Gość: emka Pytanie IP: *.pam.szczecin.pl 31.01.05, 22:44
          Hi, chciałabym rozpocząc Atkinasa ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać,
          przede wszystkim mam na myśli śniadania, co oprócz jajek można jesc i czy
          znajde gdzies godtowe przepisy, dzięki śliczne za pomoc
        • Gość: ja... Re: Etap I IP: 194.74.11.* 31.03.05, 11:55
          ja stosuje ta dieta od kilku dni, jak narazie jeszcze nie schudlam heh zreszta
          po 2 dniach diety sie tego nie spodziewam...
          Organizm czlowieka cala energie do dzialnia pobiera z cukru, insuliny ktory
          dostarczamy mu w postaci jedzenia (czytaj: weglowodanow), wiec gdy
          wyeliminujemy, tzn bardzo ograniczymy ich spozycie nasz organizm nie ma cukru
          do dzilania wiec SIEGA PO ZGROMADZONE ZAPASY TLUSZCZU heheh co nas bardzo
          cieszy:))) dlatego tak szybko mozna schudnac
          zdaje sie ze ten tluszcz ktory spalamy nazywa sie ketyna (czytalam ksiazke po
          angielsku dlatego noie jestem pewna jak dokladnie te komorki nazywaja sie po
          polsku, ale to ketyny raczej na pewno sa) no wiec w aptkach mozna kupic test na
          wykrywanie ketyny w moczu, zeby po prostu upewnic sie, ze zuzywamy go

PS ja troszke rozpaczam, gdyz jestem wegetarianka a dieta glownie na miesie sie
          opiera

PPS troszke mnie tylko zastanawia, ze moge np ser brie, ktory ma duzo kalorii i
          tluszczu jesc bez przerwy bo ma 0 gram weglowodanow, w koncu takie 250g ma ok
          400kcal, jak zjem 3 takie w ciagu dnia to bedzie 1200kcal plus jakies orzeszki
          (ktory na szczescie tem maja malo weglowodanow) i jesli chodzi o kalorie to jem
          wiecej niz hmm.. no wiecej niz kiedykolwiek jadlam w swoim zyciu, tzn jem ponad
          2000kcal dziennie mimo ze prawie bez weglowodanow i te kalorei i tak mnie
          martwia
    • Gość: plk Prof Rutkowski Dieta Dr. kwasniewskiego zwana Optymalna IP: *.adsl.green.ch 25.01.05, 14:05
      Podaja jadlospis na pierwszy dzien tylko i nie ma ta dieta nazwy. Po drugie
      odradzam jedzenie krewetek to jest jakis zamulony syf z dna jakiejs podejrzanej
      zatoki z PCB - zastap jakas ryba.

Dieta niskoweglowodanowa typu Atkinsa (na zachodzie) czy typu Dr Kwasniewskiego
      (w Polsce). Kazda dieta niskoweglowodanowa jest dieta godna polecenia na
      schudniecie bo wlasnie weglowodany powoduja ze lazimy po lekarzach jak
      nakreceni. Do trzydziesto dni ta dieta jest bardzo dobra ale powyzej 30 dni
      moga nastapic braki okreslonych skladnikow w orgamozmie ktore trzeba uzupelnic.
      Sam autor przyznaje ze utrata wagi moze byc utrata wody czyli wazne jest picie
      duzych ilosci ody. DOdaj tez jakas gimnastyke i duzo ruchu. Po miesiacu
      stracisz nie tylko wage ale potrzebe chodzenia po lekarzach. Warto wytrzymac.
      2.5kg wagi byloby dobrym rezultatem na miesiac ale w ciagu dwoch tygodni to byc
      moze robisz jakis blad w wazeniu albo mierzysz o roznych porach.
    • Gość: jaga Re: Etap I IP: *.eimg.pl / 62.233.169.* 27.01.05, 08:15
      jestem na Atkinsie 4ty dzien juz czuje sie lepiej.Latwo wstaje rano.Mam wiecej
      energii.Niewiem co bedzie dalej narazie jest OK.
    • Gość: belone@gazeta.pl dieta Atkinsa IP: *.sti.net.pl / 83.238.81.* 01.02.05, 15:34
      uważam że pan Atkins zwrócił uwagę na słuszną rzecz: przy nadwadze należy
      ograniczyć spożycie węglowodanów i nie chodzi tylko o cukierki i słodzenie
      herbaty. każdy wielocukry zawarte np. mące ulegają rozkładowi do cukrów
      prostych, które są paliwem dla naszych komórek. Jeśli mamy za dużo tego paliwa
      (tzn. nie spalamy powstałej glukozy) jest ono dalej metabolizowane i odkładane
      w postaci tłuszczu. Jak widać aqbsurdalnie to nie spożywany tłuszcz jest
      przyczyną nadwagi, ale właśnie cukier. Oczywiście diecie powinny towarzyszyć
      ćwiczenia sytematyczne i rozsądne.
    • Gość: s. Re: Etap I IP: *.toya.net.pl 08.04.05, 22:18
      jak to? kawa bezkofeinowa? czy to aż tak ważne? jestem w stanie zrezygnować z
      chleba, ziemniaków etc, ale kawa? aha, i mam jeszcze jedno pytanie: co z
      alkoholem (tym niskowęglowodanowym :) też zakazany?
    • xanastazja Re: Etap I 06.08.05, 17:16
      Jeeeezu!!! Jestem trzeci tydzien na tej diecie, ale tak tlusto nie jem!!! Czy
      wyscie poszaleli??? Hamburger? Musztarda? Majonez? Jajecznica na bekonie? Nie,
      nie, nie, nie i jeszcze raz nie. Jajecznica na oliwie z oliwek, mieso najlepiej
      drobiowe, albo ryby smazone(na oliwie z oliwek bo zabija cholesterol),
      gotowane, grillowane a nawet surowe. Najlepiej unikac czerwonego miesa ze
      wzgledu na ryzyko raka i cholesterolu i to nie tylko przy tej diecie ale w
      ogole. sosy nalezy robic samemu, bo nalezy unikac cukru zawartego w musztardzie
      czy majonezie sklepowym. Podobnie jak pol-produktow, wlasnie takich ajak
      hamburgery, bo one zawieraja skrobie ziemniaczane i inne dodatki zawierajace
      weglowodany. Nalezy pamietac, ze to nie jest dieta wysokotluszczowa tylko
      NISKOWEGLOWODANOWA!!!!! Przy zakupie produktu nalezy tylko spojzec na zawartosc
      weglowodanow (w stu gramach zazwyczaj) i spozywac ich jak najmniej a nie
      objadac sie tluszczami, bo to do niczrgo nie prowadzi. poza tym nagromadzone
      tluszcze trzeba spalic i nalezy przynajmniej chodzic na spacery. Zazywac tez
      witaminy i mineraly. Mnie glowa nie boli, czuje tylko spadek energii, zwlaszcza
      wieczorami, co jest dosc normalne bo organizm przyzwyczajony jest do czerpania
      energii z weglowodanow a kiedy ich nie ma spala tkanke tluszczowa, totez domaga
      sie cukrow zeby uzupelnic jej zapas przez noc. Dbajcie o siebie.
      • majo01 Re: Etap I 19.10.05, 10:42
        cos źle robie, jestm na diecie Atkinsa od kilku dni (na optymalnej byłam przez
        2 tygodnie wcześniej) i nie moge przejść w stan ketozy, czyli w stan kiedy
        zaczyna sie spalac własny tłuszcz (mierzę sobie te ketony w moczu i ciągle mam
        zero) Węgloeodanów jem do 20g/dzień. Może ja wogóle za dużo jem- bo jem dosyć
        sporo galacików, sera żółtego, majonezu itp. Chociaz czuję wyraźnie utratę wagi
        na sobie, ale waga łazienkowa tego nie wskazuje- stoi w miejscu. Pytanie
        dlaczego i kiedy ruszy w dół. Czy już ktokolwiek miał podobne przypadłości?.
        Napiszcie co jadacie w ciągu dnia i hudniecie?
    • mm302 Etap I 02.02.07, 17:12
      BARDZO PROSZE O POMOC! czy mozna w tym I etapie jeśc biały ser(przypuszczam,
      ze jesli juz to tłusty)??
      Może ma ktoś do odsprzedania (po okazyjnej cenie) książke "Nowa Rewolucyjna
      Dieta dr. Atkinsa" (chyba tak brzmi tytuł tej drugiej książki napisanej przez
      Atkinsa.
      z Góry dziekuje!
    • inga_iga Re: Etap I 23.03.07, 19:07
      Witam
      Jakie napoje prócz wody i kawy bezkofeinowej można picz podczas tej diety?
    • dufinekewa Re: Etap I 28.10.07, 14:55
      Ja juz jestem 10 dzień na diecie (zdażyło mi się zjeść kilka kostek
      czekolady gorzkiej :) ) i schudłam już przawie 8 kg- a w moim
      wypadku (niedoczynnosc tarczycy) schudniecie nawet 1kg graniczy z
      cudem!!! Jestem szczesliwa;))
    • zawsze.weronika Etap I 17.04.08, 21:52
      Słuchajcie to jest mój trzeci dzień na diecie i przytyłam 3kg...Boję
      sie ze mogę wiecej utyć...Czy zaczne chudnac? Po którym dniu..
      • zawsze.weronika Re: Etap I 20.04.08, 11:08
        No i po 6 dniu schudłam 3kg...To jest niesamowite...jesz do syta i
        chudniesz...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka