Dodaj do ulubionych

Nagłe zanikanie wzroku

23.05.16, 18:48
Witam
Od jakiegoś roku, mam taki problem, że czasami na jakieś 7-10 sekund "zanika mi wzrok", niby coś widzę ale jakby przez mgłę, np.dzisiaj siedziałem z pół godziny na łóżku i jak poszedłem do toalety to właśnie mi się to stało i zauważyłem w lustrze że mi się źrenica w tym czasie zwezyla bardzo a jak minęło to się zrobiła ok.
Powie mi ktoś czy to groźne albo czy to jakaś choroba? Słabo widzę z daleka. Dodam też że około półtora roku temu byłem u 2 okulistów, jeden powiedzial że mam bardzo wysokie ciśnienie, a drugi że prawidłowe(prywatny).
Obserwuj wątek
    • margolcia_63 Re: Nagłe zanikanie wzroku 23.05.16, 21:36
      Oczywiście, że to może być groźne! Zwłaszcza, że miałeś wysokie ciśnienie w oczach. Nawet jak nie na stałe, to okresowe wysokie ciśnienie może świadczyć o jaskrze, a ta może grozić nawet całkowitą
      utratą wzroku.
      Szukaj więc dobrego okulisty i to raczej w trybie pilnym!
    • wojt1172 Re: Nagłe zanikanie wzroku 23.05.16, 22:06
      Te badania były w małym odstępie czasu i jeden okulista mi robił badanie jakimś przyrządem ręcznym i ten prywatny powiedział że tam ten przyrząd często podaje źle wyniki i mi zrobi jakieś badanie wiatrem i okazało się że niby jest dobre ciśnienie. :/
      • margolcia_63 Re: Nagłe zanikanie wzroku 23.05.16, 22:46
        Ciśnienie może zmieniać się w małym odstępie czasowym.
        Albo faktycznie, coś z metodologią.
        Na twoim miejscu temat bym podrążyła, zwłaszcza, ze towarzyszy temu zaburzenie widzenia.
        • wojt1172 Re: Nagłe zanikanie wzroku 23.05.16, 22:56
          Dzięki za pomoc, w najbliższym czasie udam się do okulisty, bo strasznie się boję całkowitej utraty wzroku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka