Gość: mig IP: *.ds1-roen.adsl.cybercity.dk 01.10.04, 20:55 moze glupie pytanie, ale co moze znaczyc prawie ze orzechowy zapach moczu??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: synergy Re: zapach moczu IP: *.west.biz.rr.com 01.10.04, 20:59 mig napisał(a): > moze glupie pytanie, ale co moze znaczyc prawie ze orzechowy zapach moczu??? To po prostu znaczy ze masz orzechy do zgryzienia, a nie moczodoly. Na glupie pytanie glupia odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig Re: zapach moczu IP: *.ds1-roen.adsl.cybercity.dk 01.10.04, 21:06 wykazales juz wczesniej swoje specyficzne poczucie humoru. Moje pytanie jest mimo wszystko dosc powazne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig Re: zapach moczu IP: *.ds1-roen.adsl.cybercity.dk 02.10.04, 10:08 Ja sie pytam naprawde na powaznie. Bliska mi osoba, 46 lat, skarzy sie ostatnio na to. Wiem, ze np. po zapachu oddechu /np. zapach acetonu wskazuje na cukrzyce/ mozna poznac pewne schorzenia. To moze podobnie jest z moczem? Dodam, ze wspomniana osoba odzywia sie dosc zdrowo, nie przeprowadzila zadnych diet czy radykalnych zmian w odzywianiu. Nie ma problemow z nerkami czy ukladem pokarmowym. Ogolnie zdrowa, choc ostatnio bardzo, bez okreslonego powodu jest zmeczona. No i narzeka na ten specyficzny zapach podczas oddawania moczu. A pytam sie, bo sie po prostu o te osobe martwie. Czy moze to byc jakis poczatkowy objaw? Odpowiedz Link Zgłoś
odp Re: zapach moczu 02.10.04, 15:34 wydaje mi sie ze najlepszym i najprostszym rozwiazaniem jest zrobienie badania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig Re: zapach moczu IP: *.ds1-roen.adsl.cybercity.dk 02.10.04, 16:11 Dzieki za odpowiedz :) Ale badania na co??? Wymienionej osobie w koncu nic nie jest, poza ogolnym zmeczeniem. Swoja droga, jak widze, nie znasz dunskiej panstwowej sluzby zdrowia :/ I na cale Twoje szczescie zreszta ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
odp Re: zapach moczu 02.10.04, 18:23 wystarczy ze powie: jag orkar inte... i sie nim zajma dokladnie. :-) przynajmniej tu. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig Re: zapach moczu IP: *.ds1-roen.adsl.cybercity.dk 02.10.04, 18:49 odp napisał: > wystarczy ze powie: > jag orkar inte... > i sie nim zajma dokladnie. > :-) > przynajmniej tu. :-) Nie wiem, czym jest dla Ciebie pojecie ''tu''. Ja mieszkam w Danii, co zreszta widac po po moim IP. Ty odpowiadasz po szwedzku. Po dunsku byloby to: Jeg orker ikke. PS. Szwedzki znam, tez ;) Hilsner fra stadigvæk forrvirrede mig ;) Odpowiedz Link Zgłoś
odp Re: zapach moczu 02.10.04, 18:56 det samma... ;-) ale to juz temat na inny watek. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig Re: zapach moczu IP: *.ds1-roen.adsl.cybercity.dk 02.10.04, 19:05 det samma... ;-) ale to juz temat na inny watek. pozdrawiam. Ikke rigtigt :/ Swoja droga tytul watku byl o czyms zupelnie innym. I bardzo konkretnym. Z cala pewnoscia nie o roznicach jezykowych. Odpowiedz Link Zgłoś
michania Re: zapach moczu 02.10.04, 17:55 proponuje: ogólne badanie moczu, ew.bakteriologiczne oraz wizytę u lekarza-to osłabienie moze wynikac z innej choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig Re: zapach moczu IP: *.ds1-roen.adsl.cybercity.dk 02.10.04, 18:52 Dzieki michania :)) Przekaze dalej tzn. do samego /przyszlego???/ pacjenta . Mnie po prostu zaniepokoil ten dziwny zapach, wyczuwalny TAKZE przez innych Odpowiedz Link Zgłoś
michania Re: zapach moczu 02.10.04, 19:09 Nie ma za co;) Sama jestem ciekawa przyczyny,bo słyszałam o innych zapachach ale o orzechowym jeszcze nie.PA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig Re: zapach moczu IP: *.ds1-roen.adsl.cybercity.dk 02.10.04, 19:13 Brzmi to dziwnie, wiem ;) Ale tak to pachnie. Tym bardziej dziwnie :// Odpowiedz Link Zgłoś
michania Re: zapach moczu 02.10.04, 19:53 Orzechowy ładny zapach, sa gorsze;)))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbłąkany medyk Re: zapach moczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 01:02 Czy ktoś jeszcze poza tą osobą powąchał ów mocz (oczywiście nie wiedząc, że zapach ma być orzechowy?). Bo subiektywne określenie zapachu jako orzechowy może być mało miarodajne. Czy ta osoba przyjmuje jakieś leki? Jeśli tak, to jakie i od kiedy (łącznie z witaminami itp.)? Czy nie ograniczyła spożycia płynów? Jeśli zawsze była zupełnie zdrowa, to podejrzewanie jakichś defektów metabolicznych jest raczej nieuprawnione (z małymi wyjątkami, ale na razie szkoda pisać). Sorry, że to napiszę, ale warto ów mocz powąchać z czystego słoja / kubeczka a nie z toalety ;) Na pewno dobrym pomysłem jest na początek wykonanie na świeżo badania ogólnego moczu oraz badań podstawowych krwi - morfologia, mocznik, kreatynina, AspAT, AlAT, może jeszcze jakieś OB. Czy ta osoba leczy się ginekologicznie (dobrze pamiętam, że chodzi o kobietę?), psychiatrycznie, internistycznie? Na co? Podaj w miarę możliwości troszkę więcej informacji, postaram się wkrótce zajrzeć na forum, ale nie wiem, czy nie padnę wcześniej, bo właśnie mam 39st., a w naszym pięknym kraju nikogo z przełożonych raczej nie obchodzi, że człowiek może czasem zachorować. Musiałem się wyżalić, wybaczcie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig Re: zapach moczu IP: *.ds1-roen.adsl.cybercity.dk 04.10.04, 09:32 Dzieki za odpo. Jak podano wczesniej, osoba przeze mnie wymieniona jest ogolnie zdrowa / nie leczy sie ani psychiatrycznie, ani internistycznie ani ginekologicznie - tak, jest to kobieta/. Nie przeprowadzila zadnych radykalnych zmian w zywieniu, ilosci plynow z tego co wiem nie ograniczyla. Ten dziwny zapach jest wyczuwalny po jej uzyciu toalety /jestem zapachowcem niestety/.Oraz z jej ciala. Okreslenie '' orzechowy zapach'' wydaje mi sie najbardziej adekwatne. Nie chodzi o brak higieny - to pisze dla powstrzymania ew. glupawych komentarzy. Ani zadne nowe kosmetyki itp. I wspolczuje Twojej goraczki, mam nadzieje, ze odezwiesz sie, gdy sie lepiej poczujesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Re: zapach moczu IP: *.fornfyndet.se 04.10.04, 16:52 A moze Ona oczyszcza swoj organizm,wtedy jest bardzo silny zapach moczu,az wrecz smierdzi. Pzdr.Hans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig Re: zapach moczu IP: *.ds1-roen.adsl.cybercity.dk 05.10.04, 17:56 A moze sie mo kryjomu zatruwa? ;) Spokojnie, zart, moze i glupi, ale tylko zart :) Niemniej dziekuje wszystkim za cenne uwagi, bo jak mi sie wydaje, w przypadku tej osoby jest to cos nowego i warte przebadania. Tym bardziej bez zadnych wyraznych problemow zdrowotnych u tej osoby. Mam kolejna teorie: moze tempo przemian hormonalnych /jest to kobieta, 46 lat/. Czy zanikajace hormony moga az w tak znaczny sposob wplywac na rodzaj wydzielanego wlasnego zapachu??? Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam MIG Odpowiedz Link Zgłoś
bezola Re: zapach moczu 07.09.18, 17:35 Ja też u siebie czuję ten zapach, jest nie do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś